LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /Social mediaΔημοσίευση: 13 Οκτωβρίου 2017 16:08

Έρχεται το Oculus Go από το Facebook

Το Oculus Go θα προσφέρει εμπειρία εικονικής πραγματικότητας χωρίς να συνδέεται με έναν υπολογιστή ή ένα smartphone.

Oculus Go - εικονική πραγματικότητα

Ο επικεφαλής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ αποκάλυψε τη νέα αυτόνομη συσκευή εικονικής πραγματικότητας Oculus Go, η οποία δεν απαιτεί σύνδεση σε υπολογιστή όπως το Oculus Rift, κάτι που ο ίδιος ελπίζει ότι θα διευκολύνει την εξάπλωση της νέας αυτής τεχνολογίας στο ευρύ κοινό.

Η νέα συσκευή, σύμφωνα με το Ρόιτερς και το Γαλλικό πρακτορείο, θα κοστίζει 199 δολάρια και θα αρχίσει να πωλείται στην αρχή του 2018.

Όπως είπε ο επικεφαλής του Facebook, η νέα συσκευή αποτελεί το πρώτο προϊόν που προσφέρει εμπειρία εικονικής πραγματικότητας χωρίς να απαιτεί ούτε τη σύνδεσή της μέσω καλωδίου με έναν επιτραπέζιο υπολογιστή, ούτε το συνδυασμό της με ένα «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο για να λειτουργήσει.

Το Oculus Go χρησιμοποιεί εσωτερικές κάμερες, αισθητήρες και ειδικό λογισμικό για να καταγράφει τις σωματικές κινήσεις, οι οποίες «μεταφράζονται» σε κινήσεις στους εικονικούς κόσμους που βλέπει ο χρήστης.   

Ο Ζάκερμπεργκ δήλωσε ότι στόχος του είναι «να φέρουμε ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους στην εικονική πραγματικότητα. Ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος, αλλά η εικονική πραγματικότητα θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο και θα κάνει τις ζωές μας πολύ καλύτερες».

H Sony, η HTC και η Oculus (που εξαγοράσθηκε από το Facebook το 2014 αντί 3 δισ. δολαρίων) είναι προς το παρόν οι σημαντικότεροι «παίκτες» στην αγορά προσωπικών συσκευών εικονικής πραγματικότητας. Η Google προσφέρει τη συσκευή Google Daydream που χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με ορισμένα smartphones.

Η Oculus ανακοίνωσε επίσης ότι, παράλληλα με την κυκλοφορία του Oculus Go, θα μειώσει από 499 σε 399 δολάρια την τιμή του Oculus Rift, που είχε κυκλοφορήσει το 2016. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Super Data, αναμένεται φέτος να πωληθούν 213.000 συσκευές Oculus Rift έναντι 305.000 συσκευών Vive της HTC.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37Σύμη: Τσάντα με εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στη θάλασσα18:23Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματα16:35Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη 16:21Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τον τόπο της σύγκρουσης16:08Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα15:54Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)15:40Γαλλία: Άντρας απειλούσε να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)15:26“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία15:15Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων15:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο