LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /ΓενικάΔημοσίευση: 09 Σεπτεμβρίου 2017 21:43

Ανεμόπτερο της Airbus πέταξε στα 52000 πόδια και έγραψε ιστορία

Παγκόσμιο ρεκόρ υψομέτρου σε πτήση ανεμοπτέρου από το Perlan 2 της Airbus. Επόμενος στόχος τα 90.000 πόδια.

Ρεκόρ - ανεμόπτερο - Perlan 2 - Airbus

H Perlan Mission ΙΙ της Airbus – πρωτοβουλία με στόχο την αποστολή αεροσκάφους άνευ κινητήρα στα όρια του διαστήματος-  πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ στις 3 Σεπτεμβρίου στην Παταγονία της Αργεντινής, καθώς το ανεμόπτερό της έφτασε σε ύψος 52.000 ποδών.

Ο Εντ Γουόρνοκ, διευθύνων σύμβουλος του The Perlan Project, δήλωσε πως πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία: «Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για μεγαλύτερα υψόμετρα, και θα συνεχίσουμε τα επιστημονικά μας πειράματα για την εξερεύνηση των μυστηρίων της στρατόσφαιρας. Γράψαμε ιστορία, αλλά η γνώση τώρα μόλις αρχίζει».

«Με κάθε ορόσημο της Airbus Perlan Mission II συνεχίζουμε να μαθαίνουμε περισσότερα για το πώς μπορούμε να πετάμε ψηλότερα, γρηγορότερα και πιο καθαρά. Αλλά μαθαίνουμε επίσης πως η αεροπορία έχει ακόμα τη δύναμη να μας εκπλήσσει» είπε από πλευράς του ο Τομ Έντερς, διευθύνων σύμβουλος της Airbus.

O κυβερνήτης Τζιμ Πέιν και ο συγκυβερνήτης Μόργκαν Σάντερκοκ πραγματοποίησαν την πτήση τους από το Διεθνές Αεροδρόμιο Comandante Armando Tola στο Ελ Καλαφάτε της Αργεντινής, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ, των 50.727 ποδών, που είχε επιτευχθεί από το Perlan 1 το 2006.

Ρεκόρ - ανεμόπτερο - Perlan 2 - Airbus

Σύμφωνα με την Airbus, η Perlan Mission II είναι μια πρωτοβουλία με στόχο την πτήση ενός ανεμοπτέρου χωρίς κινητήρα στα όρια του διαστήματος, αξιοποιώντας ένα καιρικό φαινόμενο που είναι γνωστό ως «στρατοσφαιρικά κύματα ορέων» (stratospheric mountain waves): Ανοδικά ρεύματα αέρα που ανυψώνονται σημαντικά συγκεκριμένες χρονικές περιόδους κάθε έτος σε συγκεκριμένες περιοχές του πλανήτη. Η περιοχή του Ελ Καλαφάτε, στις Άνδεις της Αργεντινής, είναι μία από αυτές, όπου αυτά τα ρεύματα μπορούν να φτάσουν στη στρατόσφαιρα. Χάρη στην απουσία κινητήρα, το ανεμόπτερο Perlan 2 ενδείκνυται για επιστημονικά πειράματα, σε τομείς ενδιαφέροντος όπως η κλιματική αλλαγή, η ακτινοβολία που δέχονται πιλότοι και αεροσκάφη κλπ.

Ρεκόρ - ανεμόπτερο - Perlan 2 - Airbus

Η Airbus Perlan Mission II πρόκειται να επιστρέψει στο Μίντεν της Νεβάδα (ΗΠΑ), όπου οι εθελοντές που αποτελούν την ομάδα της θα προβεί σε τροποποιήσεις και βελτιώσεις του αεροσκάφους. Απώτερος στόχος είναι το The Perlan Project να καταφέρει να στείλει ανεμόπτερο στα 90.000 πόδια.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λεμεσός: Έπιασε τον σταυρό των Θεοφανίων, τον πήρε και... εξαφανίστηκε23:59Παναθηναϊκός: Δεύτερη διαδοχική εντός έδρας ήττα για το νέο έτος23:46Χανιά: Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κίσσαμο - Σε επιφυλακή οι Πυροσβεστικές δυνάμεις23:31Τροχαίο δυστύχημα στη Λάρισα: Νεκρός 31χρονος μετά από σφοδρή σύγκρουση (εικόνες)23:17Πέθανε η ηθοποιός Τόνια Καζιάνη σε ηλικία 80 ετών23:03Ο Μοναστηρλής «έστειλε» τον ΠΑΟΚ στους «8» 22:49Εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία: Βρετανία και Γαλλία θα αναπτύξουν στρατεύματα σε περίπτωση συμφωνίας ειρήνης22:35Παναθηναϊκός: Το συγκινητικό βίντεο για τον Γιώργο Παπαδάκη στα matrix του ΟΑΚΑ22:21Euroleague: Λύγισε στο φινάλε με την Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός22:07Μητσοτάκης από Παρίσι: Ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης και στήριξης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων21:53Βενεζουέλα: Αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 ο πρώην σύμβουλος διπλωματίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Σιτιλίδης21:39Κ. Γιαννόπουλος στον ΑΝΤ1 για Παπαδάκη: Είχαμε σχέση ζωής21:25FIR Αθηνών: Τι αποκαλύπτει στον ΑΝΤ1 ο αντιπρόεδρος των ελεγκτών21:11Ο δημοσιογραφικός κόσμος "υποκλίνεται" στον Γιώργο Παπαδάκη20:57ANT1 Sports: Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός "ρίχνονται" ξανά στη μάχη της Euroleague20:43Έγκλημα στις Σέρρες: Με "βαρύ" ποινικό μητρώο ο 16χρονος δράστης20:29Κηφισιά: Νίκησε τον Βόλο ακόμα και χωρίς Τεττέη - Παντελίδη20:15Χανιά: Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στην Κίσσαμο - Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή (εικόνες)20:05Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη19:51Ο Λουίς Μίγια στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού19:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο