LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /ΓενικάΔημοσίευση: 09 Σεπτεμβρίου 2017 21:43

Ανεμόπτερο της Airbus πέταξε στα 52000 πόδια και έγραψε ιστορία

Παγκόσμιο ρεκόρ υψομέτρου σε πτήση ανεμοπτέρου από το Perlan 2 της Airbus. Επόμενος στόχος τα 90.000 πόδια.

Ρεκόρ - ανεμόπτερο - Perlan 2 - Airbus

H Perlan Mission ΙΙ της Airbus – πρωτοβουλία με στόχο την αποστολή αεροσκάφους άνευ κινητήρα στα όρια του διαστήματος-  πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ στις 3 Σεπτεμβρίου στην Παταγονία της Αργεντινής, καθώς το ανεμόπτερό της έφτασε σε ύψος 52.000 ποδών.

Ο Εντ Γουόρνοκ, διευθύνων σύμβουλος του The Perlan Project, δήλωσε πως πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία: «Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για μεγαλύτερα υψόμετρα, και θα συνεχίσουμε τα επιστημονικά μας πειράματα για την εξερεύνηση των μυστηρίων της στρατόσφαιρας. Γράψαμε ιστορία, αλλά η γνώση τώρα μόλις αρχίζει».

«Με κάθε ορόσημο της Airbus Perlan Mission II συνεχίζουμε να μαθαίνουμε περισσότερα για το πώς μπορούμε να πετάμε ψηλότερα, γρηγορότερα και πιο καθαρά. Αλλά μαθαίνουμε επίσης πως η αεροπορία έχει ακόμα τη δύναμη να μας εκπλήσσει» είπε από πλευράς του ο Τομ Έντερς, διευθύνων σύμβουλος της Airbus.

O κυβερνήτης Τζιμ Πέιν και ο συγκυβερνήτης Μόργκαν Σάντερκοκ πραγματοποίησαν την πτήση τους από το Διεθνές Αεροδρόμιο Comandante Armando Tola στο Ελ Καλαφάτε της Αργεντινής, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ, των 50.727 ποδών, που είχε επιτευχθεί από το Perlan 1 το 2006.

Ρεκόρ - ανεμόπτερο - Perlan 2 - Airbus

Σύμφωνα με την Airbus, η Perlan Mission II είναι μια πρωτοβουλία με στόχο την πτήση ενός ανεμοπτέρου χωρίς κινητήρα στα όρια του διαστήματος, αξιοποιώντας ένα καιρικό φαινόμενο που είναι γνωστό ως «στρατοσφαιρικά κύματα ορέων» (stratospheric mountain waves): Ανοδικά ρεύματα αέρα που ανυψώνονται σημαντικά συγκεκριμένες χρονικές περιόδους κάθε έτος σε συγκεκριμένες περιοχές του πλανήτη. Η περιοχή του Ελ Καλαφάτε, στις Άνδεις της Αργεντινής, είναι μία από αυτές, όπου αυτά τα ρεύματα μπορούν να φτάσουν στη στρατόσφαιρα. Χάρη στην απουσία κινητήρα, το ανεμόπτερο Perlan 2 ενδείκνυται για επιστημονικά πειράματα, σε τομείς ενδιαφέροντος όπως η κλιματική αλλαγή, η ακτινοβολία που δέχονται πιλότοι και αεροσκάφη κλπ.

Ρεκόρ - ανεμόπτερο - Perlan 2 - Airbus

Η Airbus Perlan Mission II πρόκειται να επιστρέψει στο Μίντεν της Νεβάδα (ΗΠΑ), όπου οι εθελοντές που αποτελούν την ομάδα της θα προβεί σε τροποποιήσεις και βελτιώσεις του αεροσκάφους. Απώτερος στόχος είναι το The Perlan Project να καταφέρει να στείλει ανεμόπτερο στα 90.000 πόδια.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Διαδήλωση στη Βενεζουέλα με αίτημα την απελευθέρωση του Μαδούρο11:50Τρίκαλα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες11:35Οι πολιτικοί αποχαιρετούν τον Γιώργο Παπαδάκη (βίντεο)11:21Κώστας Γιαννόπουλος στο Καλημέρα Ελλάδα: Οι καλές στιγμές της τηλεόρασης ήταν ο Γιώργος Παπαδάκης11:07Λιάγκας για Παπαδάκη: Ήταν ένας καλός πατέρας, καλός σύζυγος, αγαπούσε όλους τους ανθρώπους 10:53Στρατής Λιαρέλλης για Γιώργο Παπαδάκη: Ο Γιώργος ήταν ένας αυθεντικός άνθρωπος10:38Καλημέρα Ελλάδα – Νικόλας Βαφειάδης: Ο Γιώργος Παπαδάκης ήταν μοναδικός10:25Καλημέρα Ελλάδα – Γιώργος Παπαδάκης: "Λύγισε" στον αέρα η αρχισυντάκτρια του "Έκανε τόσα όνειρα και δεν πρόλαβε να τα ζήσει"10:10Κινηματογραφική καταδίωξη στον Πειραιά09:56H Mαρία Μπαλοδήμου αποχαιρετά τον Γιώργο Παπαδάκη - Δεν το πίστευα...Έλεγα είναι fake news09:42Τάσος Αρνιακός: Είναι δύσκολο να πιστέψω, ότι ο Γιώργος Παπαδάκης δεν είναι πια κοντά μας09:28Ο χάρτης των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 9/109:14Μετρό Θεσσαλονίκης: Αλλάζει από σήμερα το πρόγραμμα δρομολογίων09:00ΑΑΔΕ: Δεκάδες χιλιάδες έλεγχοι το 202608:43Παναθηναϊκός: Στο στόχαστρο ο Βάθκεθ της Βαλένθια για το αριστερό άκρο της άμυνας08:29Ελβετία: Ταυτοποιήθηκαν οι 40 νεκροί του Κραν Μοντανά08:15Ουκρανία: Δυο άμαχοι νεκροί σε πλήγματα της Ρωσίας08:06O γιος του Μαδούρο κάλεσε τους υποστηρικτές του να βγουν στον δρόμο07:52Καλημέρα Ελλάδα: Με ένα μεγάλο αντίο στον Γιώργο Παπαδάκη ξεκίνησε η εκπομπή07:38Αίτημα Κωνσταντοπούλου στον Κακλαμάνη για σύγκληση της Βουλής, μετά τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα07:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο