LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΓενικάΔημοσίευση: 06 Σεπτεμβρίου 2017 09:51

Google: Αυτόματη μετατροπή των greeklish σε ελληνικά στα κινητά Android

Η πληκτρολόγηση στα Ελληνικά έγινε πιο εύκολη από ποτέ. Βήμα – βήμα πώς να ενσωματώσετε τη νέα λειτουργία στην Android συσκευή σας.

Κινητό - Πληκτρολόγιο

H Google έφερε την υποστήριξη των Greeklish στο Gboard, ένα πληκτρολόγιο της Google για την συσκευή σας. Το Gboard, σας παρέχει όλα όσα περιμένατε από ένα εξαιρετικό πληκτρολόγιο - GIFs, emojis και Glide Typing.

Πολλοί χρήστες του ελληνικού πληκτρολογίου, λόγω της περιορισμένης υποστήριξης των ελληνικών χαρακτήρων στις συσκευές του παρελθόντος, συνήθισαν να πληκτρολογούν ελληνικές λέξεις σε πληκτρολόγιο λατινικών χαρακτήρων- ένας τρόπος γραφής γνωστός ως “Greeklish”. Τώρα η Google δίνει τη λύση, προσφέροντας αυτόματη μετατροπή της ιδιόμορφης αυτής μεθόδου σε Ελληνικά!

Μπορείτε να το δοκιμάσετε ακολουθώντας αυτά τα βήματα:

Αρχικά, επιλέξτε το πληκτρολόγιο “Greek (abc -> Ελληνικά)” από το μενού του Gboard στην Android συσκευή σας.

Πληκτρολόγιο Google

Ανοίξτε μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να πληκτρολογήσετε και έπειτα πατήστε μια φορά ή παρατεταμένα το εικονίδιο για να επιλέξετε το πληκτρολόγιο “Greek (abc -> Ελληνικά)”.

Πληκτρολόγιο Google

Μόλις το μοντέλο κατέβει, θα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το νέο πληκτρολόγιο! Μπορείτε να πληκτρολογείτε κανονικά είτε με Glide [σχεδιάζοντας τη λέξη χωρίς να σηκώσετε το δάχτυλό σας.

Πληκτρολόγιο Google

Το Gboard για Android ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με την υποστήριξη νέων γλωσσών και εργαλείων, καθώς η Google εργάζεται για να πετύχει το όραμά της να δημιουργήσει έξυπνους μηχανισμούς για πιο γρήγορη εισαγωγή κειμένου, αυτόματη συμπλήρωση και πρόβλεψη λέξεων σε συσκευές κινητών τηλεφώνων- σε όποια γλώσσα και αν επιλέξετε.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γενοκτονία των Αρμενίων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων19:45Άγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Νέα ντοκουμέντα από την δολοφονία παρουσίασε ο ΑΝΤ1 (εικόνες)19:31Λαμία - ΠΑΟΚ: “φιλί ζωής” στις καθυστερήσεις για τον “δικέφαλο το Βορρά” 19:17Γονίδια και αυτοανοσία19:08Δολοφονία Λυγγερίδη - Θύρα 7: “Φιάσκο” η δικογραφία, αδέρφια είμαστε μαζί σας18:55Ερντογάν - Στάινμαγερ: Η Τουρκία ζήτησε τερματισμό των αμυντικών περιορισμών18:42ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Ολοκλήρωση αιολικών πάρκων 40 MW στη Δυτική Μακεδονία18:28“Αττικόν” για καταγγελία Καλλιάνου: ο πατέρας του δεν πληρούσε τα ιατρικά κριτήρια εισαγωγής σε ΜΕΘ18:15Θεσσαλονίκη: εμβόλισε περιπολικό στη διάρκεια καταδίωξης18:01Ενδοοικογενειακή βία: Απέσυρε την καταγγελία η σύντροφος του μπασκετμπολίστα του Περιστερίου17:48Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πλήγματα σε 40 στόχους της Χεζμπολάχ 17:35Καλλιάνος: Η καταγγελία για την περιπέτεια υγείας του πατέρα του και η απάντηση Γεωργιάδη (βίντεο)17:21Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου17:0730ετες ομόλογο: Οι υψηλές προσφορές μείωσαν το επιτόκιο δανεισμού16:54Ομόφυλα Ζευγάρια: Κόντρα Πλεύρη - Βελόπουλου για τους βουλευτές στις εκκλησίες16:40“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο16:27Ευρωεκλογές: “Μπλόκο” από τον Άρειο Πάγο στους Σπαρτιάτες16:16Βουλή: Άρση ασυλίας για Βελόπουλο και Μπουρχάν16:01ΑΔΑΕ: Ο κ. Ανδρουλάκης θα ενημερωθεί άμεσα για τους λόγους της παρακολούθησής του15:47Λάρισα: Πατίνι συγκρούστηκε με ΙΧ - Στο νοσοκομείο δύο ανήλικοι (εικόνες)15:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο