LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /ΑνακαλύψειςΔημοσίευση: 02 Σεπτεμβρίου 2017 08:35

Ανατροπή σοκ: Στην Ελλάδα περπάτησε για πρώτη φορά ο άνθρωπος

Αμφισβητείται πλέον η θεωρία ότι το ανθρώπινο είδος εμφανίστηκε πρώτη φορά στην Αφρική! Τα ίχνη δίποδης βάδισης στο Καστέλι και τα νέα δεδομένα!

ίχνη ανθρώπου - δίποδο - Κρήτη

Στην Κρήτη φαίνεται ότι περπάτησε για πρώτη φορά το ανθρώπινο είδος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης απολιθωμένων ευρημάτων από την περιοχή Καστελίου Χανίων που δημοσιεύτηκε από περιοδικό του οίκου Elsevier και αναδημοσιεύει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Συγκεκριμένα, τα ίχνη δίποδης βάδισης που είχαν βρεθεί τυχαία το 2002 από τον Πολωνό Παλαιοντολόγο Gerard Gierlinski άρχισαν να μελετούνται συστηματικά από τον μαθητή του Grzegorz Niedzwiedzki το 2010 οπότε και διαπιστώθηκε ότι μάλλον ανήκουν σε πρόγονο του ανθρώπου.

Η πολυεθνική ερευνητική ομάδα που συστάθηκε στη συνέχεια από το Πανεπιστήμιο της Ουψάλα της Σουηδίας μελέτησε τα ίχνη και πιστοποίησε ότι πρόκειται για δίποδη βάδιση κάποιου άγνωστου προγονικού είδους του ανθρώπου που δημιουργήθηκε πριν από 5,7 εκατομμύρια χρόνια, γεγονός που τα κατατάσσει  ως τα παλιότερα που έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα.

Έτσι, αμφισβητείται η θεωρία ότι το ανθρώπινο είδος εμφανίστηκε και εξελίχθηκε στην Αφρική πριν από 6 περίπου εκατομμύρια χρόνια και πολύ αργότερα εξαπλώθηκε στις άλλες ηπείρους. Τα δεδομένα από το Καστέλι υποστηρίζονται και από τη σχετικά πρόσφατα τοποθέτηση ίδιας ηλικίας απολιθωμάτων του είδους του Graecopithecus, που βρέθηκαν στη βόρεια Ελλάδα και Βουλγαρία, στα προγονικά είδη του ανθρώπου και όχι των πιθήκων όπως πιστεύαμε παλιά.

Στη διεθνή ερευνητική ομάδα συμμετείχαν από την Ελλάδα δύο επιστήμονες ο έφορος Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας κ. Αθανάσιος Αθανάσιου και ο υπεύθυνος Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας κος Χαράλαμπος Φασουλάς.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη μετάβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ14:22Οι αρχισυντάκτες του ANT1 News μας προσκαλούν στον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο, στις 22 Δεκεμβρίου14:08ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί και τα περιουσιακά στοιχεία του αγροτοσυνδικαλιστή και του λογιστή 13:54Ηράκλειο: Σφοδρή σύγκρουση μηχανής με δύο ΙΧ – Νεκρός ο 65χρονος αναβάτης (εικόνες)13:40Θεσσαλονίκη: Μοτοσικλετιστής γρονθοκόπησε αναβάτη ηλεκτρικού πατινιού13:26Θεσσαλονίκη: Προσπάθησε να μπει στα δικαστήρια κουβαλώντας επτά φυσίγγια13:11Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Πότε αναμένονται οι πληρωμές12:57Δικηγόρος Μαζωνάκη στο "Πρωινό": Δέχεται εκβιαστικές απειλές με "βαριά" ονόματα των φυλακών Κορυδαλλού12:43Ξεκίνησε η εγκατάσταση 388 έξυπνων καμερών στην Αττική – Αυτοψία Χαρδαλιά (εικόνες)12:29Τρόμος για 22χρονη στο Αίγιο: Την λήστεψαν και την βίασαν συγγενικά της πρόσωπα12:14Συνέντευξη Τύπου Πούτιν: Η Ουκρανία δεν είναι έτοιμη για ειρηνευτικές συνομιλίες12:00Πρωινό ΑΝΤ1: Η πρώτη αντίδραση της οικογένειας Μαζωνάκη, μετά την μήνυση του 21χρονου11:46Διαμαντής Καραναστάσης: Η πρώτη ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος - "Από αύριο μόνο φραπέ"11:32Κρούσμα βακτηριακής μηνιγγίτιδας σε σχολείο των Χανίων 11:18Νίκος Παππάς: Σε καμία περίπτωση δεν τον γρονθοκόπησα – Καταδικάζω την πράξη μου και ντρέπομαι11:04Κοζάνη: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι παραγωγοί στη Δυτική Μακεδονία10:50Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:36Θεσσαλονίκη: Πολύωροι αποκλεισμοί στα τελωνεία Προμαχώνα, Εξοχής, Ευζώνων και Νίκης10:22Μαζωνάκης: Χαμός από κόσμο στην πρεμιέρα του, λίγες ώρες μετά τις καταγγελίες - "Είμαι ο Γιώργος ο αληθινός"10:08Βουλή: Σήμερα η ψηφοφορία στη Βουλή για τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ 09:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο