LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /ΑνακαλύψειςΔημοσίευση: 02 Σεπτεμβρίου 2017 08:35

Ανατροπή σοκ: Στην Ελλάδα περπάτησε για πρώτη φορά ο άνθρωπος

Αμφισβητείται πλέον η θεωρία ότι το ανθρώπινο είδος εμφανίστηκε πρώτη φορά στην Αφρική! Τα ίχνη δίποδης βάδισης στο Καστέλι και τα νέα δεδομένα!

ίχνη ανθρώπου - δίποδο - Κρήτη

Στην Κρήτη φαίνεται ότι περπάτησε για πρώτη φορά το ανθρώπινο είδος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης απολιθωμένων ευρημάτων από την περιοχή Καστελίου Χανίων που δημοσιεύτηκε από περιοδικό του οίκου Elsevier και αναδημοσιεύει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Συγκεκριμένα, τα ίχνη δίποδης βάδισης που είχαν βρεθεί τυχαία το 2002 από τον Πολωνό Παλαιοντολόγο Gerard Gierlinski άρχισαν να μελετούνται συστηματικά από τον μαθητή του Grzegorz Niedzwiedzki το 2010 οπότε και διαπιστώθηκε ότι μάλλον ανήκουν σε πρόγονο του ανθρώπου.

Η πολυεθνική ερευνητική ομάδα που συστάθηκε στη συνέχεια από το Πανεπιστήμιο της Ουψάλα της Σουηδίας μελέτησε τα ίχνη και πιστοποίησε ότι πρόκειται για δίποδη βάδιση κάποιου άγνωστου προγονικού είδους του ανθρώπου που δημιουργήθηκε πριν από 5,7 εκατομμύρια χρόνια, γεγονός που τα κατατάσσει  ως τα παλιότερα που έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα.

Έτσι, αμφισβητείται η θεωρία ότι το ανθρώπινο είδος εμφανίστηκε και εξελίχθηκε στην Αφρική πριν από 6 περίπου εκατομμύρια χρόνια και πολύ αργότερα εξαπλώθηκε στις άλλες ηπείρους. Τα δεδομένα από το Καστέλι υποστηρίζονται και από τη σχετικά πρόσφατα τοποθέτηση ίδιας ηλικίας απολιθωμάτων του είδους του Graecopithecus, που βρέθηκαν στη βόρεια Ελλάδα και Βουλγαρία, στα προγονικά είδη του ανθρώπου και όχι των πιθήκων όπως πιστεύαμε παλιά.

Στη διεθνή ερευνητική ομάδα συμμετείχαν από την Ελλάδα δύο επιστήμονες ο έφορος Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας κ. Αθανάσιος Αθανάσιου και ο υπεύθυνος Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας κος Χαράλαμπος Φασουλάς.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στα 8,5 λεπτά η kWh , μέσω εφαρμογής η επιστροφή του ΕΦΚ στην αντλία - Όλα τα μέτρα υπέρ των αγροτών15:07Παναθηναϊκός: Αποδεσμεύτηκε ο Φίλιπ Μαξ14:52Χατζηδάκης: Οι πραγματικοί παραγωγοί θα βγουν κερδισμένοι γιατί τα ίδια κονδύλια θα κατανέμονται με δικαιότερο τρόπο14:38Νέα παρέμβαση Αρείου Πάγου για αγρότες: Να εφαρμοστεί άμεσα η παραγγελία για τα μπλόκα14:24ΣΥΡΙΖΑ: Διαγραφή Φαραντούρη με απόφαση Φάμελλου14:10Μπριζίτ Μπαρντό: Από καρκίνο πέθανε η θρυλική "Μπε Μπε" - Θλίψη στην κηδεία της (εικόνες)13:58Μάρκο Ρούμπιο: Το πρόσωπο της πολιτικής Τραμπ στη Βενεζουέλα13:44Σοβαρό τροχαίο στον Κηφισό: Αστικό λεωφορείο παρέσυρε πεζή στην είσοδο των ΚΤΕΛ (εικόνες)13:30Αχαΐα: ΙΧ καρφώθηκε σε προστατευτικά κιγκλιδώματα - Στο νοσοκομείο ο οδηγός13:16Αστυνομικός Βουλής: Διακοπή στη δίκη για την υπόθεση κακοποίησης σε βάρος των ανήλικων παιδιών του13:02Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ - Οι περιοχές που είναι στο "κόκκινο"12:47Live η εξειδίκευση των μέτρων για τους αγρότες12:32Καταιγίδα Γκορέτι: Ακυρώσεις πτήσεων στη Γαλλία και την Ολλανδία12:18Πότε ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις 202612:04Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επικοινωνία με Σόλσκιερ για την τεχνική ηγεσία της ομάδας 11:50Μητσοτάκης για αγρότες: Για εμάς το παρόν και το μέλλον του πρωτογενούς τομέα είναι εθνική προτεραιότητα11:36Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο Σπάρτη11:22Προσπάθησε να περάσει δέμα με ναρκωτικά και κινητά στις Αγροτικές φυλακές Αγυιάς11:08Συγκέντρωση παραγωγών και επαγγελματιών των λαϊκών αγορών στο Σύνταγμα - Τα αιτήματά τους10:54Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένος οδηγός προκάλεσε υλικές ζημιές10:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο