LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΓενικάΔημοσίευση: 01 Σεπτεμβρίου 2017 15:59

“Salt and Ice Challenge”: Νέο επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι - Προειδοποίηση και για την Ελλάδα

Γονείς προσοχή! Η νέα διαδικτυακή απειλή για παιδιά που σαρώνει στις ΗΠΑ έφτασε στην Ευρώπη.

Salt and Ice Challenge - πάγος - αλάτι - διαδικτυακό φαινόμενο

Συναγερμός για την νέα μόδα στο διαδίκτυο.

Μετά το δολοφονικό παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα», ένα νέο και αρκετό επικίνδυνο κάνει την εμφάνισή του στο internet με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Το νέο αυτό διαδικτυακό φαινόμενο, το οποίο ήδη βρίσκεται σε έξαρση στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, έχει ήδη αρχίσει να χτυπά την πόρτα σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Όπως ενημερώνει το CSI Institute του υποστράτηγου ε.α. Μανώλη Σφακιανάκη, το συγκεκριμένο φαινόμενο ονομάζεται «Salt and Ice Challenge», και γνωρίζει μεγάλη απήχηση σε παιδιά και εφήβους μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και μέσω του YouTube. Αυτή η δοκιμασία, προκαλεί τα παιδιά να βάλουν σε σημείο του σώματος τους αλάτι και στη συνέχεια να πιέσουν επάνω του ένα παγάκι, με σκοπό την ανάδειξη του «καλύτερου παίκτη», ο οποίος θα είναι εκείνος που θα αντέξει τον πόνο που προκαλείται, για περισσότερη ώρα.

Salt and Ice Challenge - πάγος - αλάτι - διαδικτυακό φαινόμενο

Salt and Ice Challenge - πάγος - αλάτι - διαδικτυακό φαινόμενο

Πιο αναλυτικά, οι γιατροί προειδοποιούν τους γονείς, καθώς η δοκιμασία αυτή μπορεί να προκαλέσει στο παιδί μέχρι και έγκαυμα τρίτου βαθμού.

Το αλάτι, κατεβάζει τη θερμοκρασία του πάγου μέχρι τους -17οC, δημιουργώντας έτσι μέσα σε διάστημα λιγότερο των 10 – 15 λεπτών, έγκαυμα, όμοιο με αυτό που προκαλείται στα κρυοπαγήματα.

Το «Salt and Ice Challenge», έχει κάνει την εμφάνισή του στην Αμερική εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο, το τελευταίο διάστημα έχει αρκετή απήχηση σε παιδιά και εφήβους των ευρωπαϊκών χωρών, καταλήγει η επιστημονική ομάδα του CSI.

Salt and Ice Challenge - πάγος - αλάτι - διαδικτυακό φαινόμενο

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κλιματική κρίση: Η Ευρώπη αντιμέτωπη με συχνότερα κύματα ακραίας ζέστης19:05Κύκλωμα ναρκωτικών - ΑΠΘ: Ένοχοι κρίθηκαν δεκάδες κατηγορούμενοι 18:51Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή18:37Κασσελάκης: Θερμή υποδοχή σε Κάλυμνο και Λέρο (εικόνες)18:24Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος για Βελόπουλο: κανείς δεν μπορεί να μιλάει για τον χώρο της Εκκλησίας18:11Βόλος: Απείλησε τον αδερφό του και πήγε φυλακή17:58Κίνημα #metoo - Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του17:45Φλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...17:32Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:18Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο17:04Έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ16:51“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: εκπλήξεις και καυγάδες στο επεισόδιο της Πέμπτης (βίντεο)16:37Τουρκικά ΜΜΕ: Η Γερμανία βλέπει θετικά την πώληση Eurofighters στην Τουρκία16:23Άλκης Καμπανός: Απομακρύνονται τα ενθύμια από το σημείο της δολοφονίας του 16:09ΑΑΔΕ: Φύλλα κοκαΐνης “κρυμμένα” σε λιπάσματα (εικόνες)15:56Ελληνικό: Πάνω από 300 βόμβες βρέθηκαν στο πρώην αεροδρόμιο15:42Αφρικανική σκόνη: Πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία15:28Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον Γραμμένο15:15“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο