LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /ΓενικάΔημοσίευση: 10 Ιουλίου 2017 17:47

Στα χέρια της Samsung πέρασε ελληνική εταιρία

Ποια είναι η εταιρεία που εξαγόρασε η Samsung Electronics και με τι ασχολείται.

Samsung - λογότυπο

Στην εξαγορά της ελληνικής εταιρείας τεχνολογίας Innoetics προχώρησε πρόσφατα η Samsung Electronics, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί ακόμα το ύψος του ποσού που συμφωνήθηκε. Η Innoetics είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες διεθνώς, η οποία δραστηριοποιείται στις τεχνολογίες φωνής και είναι τεχνοβλαστός (spin-off) του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά».

Ιδρύθηκε το 2006 από ερευνητές του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου του Κέντρου, με στόχο την εξέλιξη και τη μέγιστη αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας στις τεχνολογίες φωνής. Η εταιρεία, τα τελευταία 10 χρόνια, αναπτύσσει και διαθέτει τεχνολογίες Μετατροπής Κειμένου σε Ομιλία, οι οποίες βρίσκονται στην κορυφή του τομέα παγκοσμίως, έχοντας αποσπάσει βραβεύσεις σε έγκυρους διεθνείς οργανισμούς.

Η εταιρεία θα συνεχίσει την ανάπτυξη των τεχνολογιών της, ούσα πλέον ανεξάρτητη θυγατρική της Samsung και διατηρώντας τις λειτουργίες της στην Αθήνα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ΕΚ «Αθηνά», η εξαγορά αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδυτικές κινήσεις των τελευταίων ετών σε ελληνική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, ενώ παράλληλα είναι η μεγαλύτερη άμεση εξαγορά τεχνοβλαστού ελληνικού Ερευνητικού/Ακαδημαϊκού οργανισμού στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης, πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του ΕΚ «Αθηνά» εξέφρασε την ευχαρίστησή του για τη συμφωνία, την οποία χαρακτήρισε ως μια εξαιρετική και μοναδική επιτυχία της Innoetics.

«Τα αποτελέσματα της οραματικής ερευνητικής προσπάθειας μιας ομάδας του Κέντρου μας ήταν το ουσιαστικό στοιχείο που οδήγησε στη δημιουργία της Innoetics, η οποία μετά από έντονη και συστηματική επιχειρηματική δουλειά, εξελίχθηκε σε μια διεθνούς επιπέδου εταιρεία, άξια να αποκτηθεί από έναν κολοσσό όπως η Samsung», επεσήμανε ο κύριος Ιωαννίδης.

«Το "Αθηνά" θα αξιοποιήσει αυτή την εμπειρία για να υποστηρίξει νέες καινοτόμες και ρηξικέλευθες προσπάθειες των ερευνητών του και να ενισχύσει την μετατροπή των αποτελεσμάτων που θα προκύψουν σε αποδοτικές τεχνολογικές λύσεις και νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες», κατέληξε ο ίδιος.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σε κρίσιμο στάδιο η «διαμάχη» Μπαπέ-Παρί10:22Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες10:08Στην Αθήνα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Οι συναντήσεις με Κυριάκο Μητσοτάκη και Κωνσταντίνο Τασούλα09:54Πολωνία: Τα σύνορα με τη Λευκορωσία θα ανοίξουν και πάλι στις 17 Νοεμβρίου09:40Εκτροπή λεωφορείου στο Βελεστίνο: Πώς προκλήθηκε το ατύχημα 09:26Πάτρα: Άγριος ξυλοδαρμός 16χρονου από 17χρονο - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αιμορραγία09:12"Αστακός" η Αθήνα, λόγω επίσκεψης Ζελένσκι - Που απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις08:58Ουκρανία και Ρωσία σχεδιάζουν νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων πριν από τα Χριστούγεννα08:44Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 16 Νοεμβρίου08:30Τι καιρό θα κάνει σήμερα Κυριακή08:15Τα ατίθασα νιάτα της εθνικής έριξαν στο...καναβάτσο τη Σκωτία23:59Το Βατικανό επιστρέφει 62 τεχνουργήματα των αυτοχθόνων του Καναδά23:45Εθνική Ελλάδος: Το περήφανο μήνυμα της Κηφισιάς για το "γαλανόλευκο" ντεμπούτο του Ανδρέα Τεττέη23:31Euroleague: Χωρίς τον Λάρκιν η Αναντολού Εφές για 8 εβδομάδες23:17Εντοπίστηκε βλήμα πλησίον του αρχαιολογικού χώρου των Θερμοπυλών23:03Επίσκεψη Ζελένσκι στην Αθήνα: Κλειστός και ο Εθνικός Κήπος Κυριακή και Δευτέρα22:49Φόροι και Ακριβεία: Οι Έλληνες δυσκολεύονται να "βγάλουν" το μήνα22:36Η Ρωσία παραμένει ανοιχτή στην ιδέα της συνάντησης Τραμπ - Πούτιν22:22"Μαύρη" επέτειος στη Μάνδρα - Οι συγγενείς των θυμάτων, άφησαν 25 μαύρα μπαλόνια στον ουρανό22:08Ιταλία: Κακοκαιρία σάρωσε τη Γένοβα – Κατέρρευσε τείχος, ξεριζώθηκαν δέντρα και πλημμύρισαν σπίτια (βίντεο)21:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο