LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /ΓενικάΔημοσίευση: 05 Ιουλίου 2017 20:55

Μνημόνιο Συνεργασίας Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου

"Η συνεργασία των τριών χωρών ξεκινάει και παίρνει σάρκα και οστά", τόνισε ο Ν. Παππάς μετά την υπογραφή του Μνημονίου για την Ίδρυση Εκπαιδευτικού Τεχνολογικού Κέντρου.

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ - ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ-AΙΓΥΠΤΟΥ

Ιδιαίτερα σημαντικό για τη συνεργασία της Ελλάδας, της Αιγύπτου και της Κύπρου, κρίνεται το Μνημόνιο για την Ίδρυση Εκπαιδευτικού Τεχνολογικού Κέντρου CEG (Cyprus, Egypt, Greece) που υπεγράφη, την Τετάρτη, στο Κάιρο,, παρουσία του πρωθυπουργού της Αιγύπτου Σερίφ Ισμαήλ, από τους αρμόδιους υπουργούς των τριών χωρών.

Εκπροσωπώντας την Ελλάδα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς αμέσως μετά την υπογραφή τόνισε ότι το Μνημόνιο «αποτελεί τεκμήριο και απόδειξη καλής συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών, από την οποία θα επωφεληθούν και τα τρία κράτη».

Ο κ. Παππάς επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι αυτή η συμφωνία δεν πρόκειται να παραμείνει σε θεωρητικό επίπεδο στα χαρτιά, αλλά θα έχει και πρακτική αξία και θα υλοποιηθεί πλήρως. Παράλληλα, προσέθεσε, ότι και οι τρεις χώρες θα επωφεληθούν από αυτή τη σημαντική συνεργασία, η οποία αναμένεται να συμβάλλει γενικότερα στο κλίμα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Εκ μέρους της Κύπρου, το Μνημόνιο υπεγράφη από τον αρμόδιο υπουργό Μάριο Δημητριάδη, ενώ εκ μέρους της Αιγύπτου από τον υπουργό Επικοινωνιών και Τεχνολογίας Πληροφοριών Γιάσερ Ελ Κάντι, με τον Αιγύπτιο πρωθυπουργό να προσδίδει με την παρουσία του την ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός της υπογραφής.

Μεταξύ άλλων το Μνημόνιο προβλέπει τη στήριξη της καινοτομίας και των επιχειρηματικών ευκαιριών στον τομέα ψηφιακής τεχνολογίας, τη συνεργασία σε θέματα σχεδιασμού και παραγωγής στον ηλεκτρονικό τομέα, τη συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης σε ψηφιακές δεξιότητες, τη συνεργασία σε θέματα παροχής υπηρεσιών, τη συνεργασία σε θέματα παροχής των τηλεπικοινωνιών αλλά και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων των τριών χωρών σε θέματα ανάπτυξης τεχνολογικών πάρκων και ανταλλαγής εμπειριών και γνώσεων και σε θέματα ψηφιοποιήσεων πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η απόφαση των τριών χωρών που καταγράφεται στο Μνημόνιο για τη δημιουργία ενός Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Προώθησης καινοτόμων δεξιοτήτων, που θα γίνει στην μεσογειακή πόλη του Μποργκ Ελ Άραμπ, με παραρτήματα στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών11:11ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Εξεταστική καλεί ξανά τον "Φραπέ" – Βίαιη προσαγωγή ζητά η αντιπολίτευση10:57Αττική: Συνελήφθησαν δύο άνδρες με 481 πίνακες - Οι περισσότεροι ήταν πλαστοί (εικόνες)10:43Ευρωκοινοβούλιο: Εγκρίθηκε ψήφισμα για κατώτατο ηλικιακό όριο για παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης10:2927χρονος οδηγός μηχανής μετέτρεψε τη Λεωφόρο Μαραθώνος σε πίστα ράλι10:15ΕΕ: Η Κομισιόν ενέκρινε εκταμίευση 2,1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα στο πλαίσιο του "NextGenerationEU"10:01Τραγωδία στο Πέραμα: Μία νεκρή έπειτα από ανατροπή φορτηγού (βίντεο)09:47Ερντογάν: Είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη09:33Κεραμέως στον ΑΝΤ1 για συλλογικές συμβάσεις: Πώς ωφελούνται οι εργαζόμενοι από την ιστορική συμφωνία - Τι προβλέπεται (βίντεο)09:19Δόμνα Μιχαηλίδου: Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το δημογραφικό09:04Ισραήλ - Κατς: Δεν θα υπάρξει ηρεμία στον Λίβανο όσο δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την ασφάλεια του Ισραήλ08:50Τροχαίο στη Βάρη: Αναποδογύρισε αμάξι στα Βλάχικα - Από τύχη γλίτωσε ο οδηγός (βίντεο)08:36Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο - Τα θέματα που θα συζητηθούν08:22Παναθηναϊκός: Μέσα και ο Τσιριβέγια με Στουρμ Γκρατς - Επιστρέφουν Καλάμπρια και Κώτσιρας08:08Τραμπ: Τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση εναντίον εθνοφρουρών στην Ουάσιγκτον07:54Σεισμός 4,8 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης07:38ΑΑΔΕ: Καταχώρηση ΙΒΑΝ στο myAADE για καταβολή επιστροφών και επιδοτήσεων07:24Κίνα: Τρένο πέφτει πάνω σε εργαζόμενους, 11 νεκροί07:10Αιγάλεω: Συνελήφθη 16χρονος έπειτα από καταδίωξη – Πάνω από 90 γραμμάρια κάνναβης στην κατοχή του06:56Formula 1: Το 23ο Grand Prix στο Κατάρ έρχεται την Κυριακή, 30 Νοεμβρίου, στις 18:00 ζωντανά, αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+06:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο