LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /ΓενικάΔημοσίευση: 12 Ιουνίου 2017 11:31

Καταργούνται τα τέλη περιαγωγής (roaming) στις χώρες της Ε.Ε.

Μηνύματα, κλήσεις και σερφάρισμα στο διαδίκτυο χωρίς επιπλέον χρεώσεις για όσους ταξιδεύουν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

δίκτυα κινητής τηλεφωνίας

Τηλεφωνικές κλήσεις, αποστολή SMS και “σερφάρισμα” στο διαδίκτυο χωρίς να πληρώνουν επιπλέον χρεώσεις θα έχουν από την Πέμπτη 15 Ιουνίου όσοι ταξιδεύουν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και αυτό γιατί με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καταργούνται τα τέλη περιαγωγής (roaming).

Έτσι, λοιπόν, από την Πέμπτη οι Ευρωπαίοι πολίτες θα μπορούν να ταξιδεύουν σε χώρες της ΕΕ χωρίς να χρεώνονται επιπλέον για την τηλεφωνία, τα σύντομα γραπτά μηνύματα (SMS) ή την κίνηση (όγκο δεδομένων), αλλά θα χρεώνονται με βάση της εγχώριες τιμές μέσα από το πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας στο οποίο και είναι συνδρομητές.

Για παράδειγμα, όπως υπογραμμίζει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), ο καταναλωτής που έχει επιλέξει ένα μηνιαίο πακέτο δωρεάν ομιλίας, SMS ή δεδομένων στη χώρα του, οποιαδήποτε χρήση γίνεται όταν ταξιδεύει στην ΕΕ, θα αφαιρείται από το πακέτο, ακριβώς όπως γίνεται και στη χώρα του, χωρίς πρόσθετες χρεώσεις, υπό τον όρο της εύλογης χρήσης. Για τον λόγο αυτό καλό θα είναι ο καταναλωτής να ελέγχει το υπόλοιπο του χρόνου του πριν ταξιδέψει, αλλά και κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο εξωτερικό.

ανταλλαγή πληροφοριών - δεδομένων - υπολογιστές - smartphones

Σε περίπτωση που κάποιος μετακομίσει και εγκατασταθεί μόνιμα σε άλλο κράτος-μέλος της ΕΕ, θα πρέπει να προχωρήσει σε νέα σύμβαση με τοπικό τηλεπικοινωνιακό πάροχο και, στη συνέχεια, θα απολαμβάνει τα ίδια δικαιώματα, όταν ταξιδεύει στο εξωτερικό εντός ΕΕ. Για να αποφύγει τους “φουσκωμένους” λογαριασμούς, έχει τεθεί ανώτατο όριο όσον αφορά τον όγκο των δεδομένων που μπορεί ο καταναλωτής να “κατεβάσει” από το κινητό ανά τον κόσμο: 50 ευρώ (ή το αντίστοιχο ποσό σε άλλο νόμισμα), εκτός αν έχει συμφωνήσει διαφορετικό όριο με τον πάροχό του. Θα λαμβάνει, επίσης, προειδοποίηση, όταν φθάνει στο 80% του ορίου που έχει συμφωνήσει.

Οι χώρες όπου εφαρμόζονται οι κανόνες περιαγωγής είναι τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ, ενώ μετά τις 15 Ιουνίου αναμένεται να εφαρμοστούν σύντομα και σε Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ταύρος: Κατέρρευσε γέφυρα σε παράδρομο της Πέτρου Ράλλη (εικόνες)19:36Ινδονησία: Σχεδόν 600 οι νεκροί από κυκλώνα - Μάχη δίνουν οι διασώστες19:22ΑΑΔΕ: Διαθέσιμη από αύριο η νέα έκδοση της εφαρμογής "timologio"19:08Formula 1: Όλα τα βλέμματα στραμμένα στη Red Bull - Αύριο η ανακοίνωση του δεύτερου οδηγού για την σεζόν 202618:54Περιστέρι: Νυχτερινό μαγαζί επέτρεπε την είσοδο και τη χορήγηση αλκοόλ σε ανήλικους - Συνελήφθη ο υπεύθυνος18:40Κλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις: Τρακτέρ έχουν κλείσει την είσοδο στο τελωνείο των Ευζώνων (βίντεο)18:26Χρυσοχοΐδης: Η απάτη και η διαφθορά είναι τα κύρια στοιχεία που ενισχύουν το οργανωμένο έγκλημα18:12Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από αύριο στη λεωφόρο Ποσειδώνος λόγω εργασιών17:58ΕΕ: Κατατέθηκαν τα σχέδια για το SAFE - 15 κράτη συμβάλλουν για την Ουκρανία, τι ισχύει για την Τουρκία17:44Παρτιζάν: Ποιος θα είναι ο υπηρεσιακός προπονητής για την αναμέτρηση με την Μπάγερν Μονάχου17:30Ρωσία: Οι δηλώσεις αξιωματικού του ΝΑΤΟ περί προληπτικού πλήγματος είναι ανεύθυνες και οδηγούν στην κλιμάκωση17:16Μητσοτάκης – Λονδίνο: Είχαμε αύξηση 22% στο πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα σε έξι χρόνια17:02Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:48"Αποκαλύψεις": Μητέρα κατήγγειλε παιδόφιλο στις Αρχές - Μου είπαν να τον κάνω μπλοκ γιατί αλλιώς θα πάρει χρόνο16:34Σκέρτσος για τη δίκη προστατευόμενων μαρτύρων Novartis: Μία από τις πιο μελανές σελίδες της Ελληνικής Δημοκρατίας16:20Μπλόκα αγροτών - Μάλγαρα: Άνοιξε το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη16:06Θρήνος στον κόσμο του τένις - Πέθανε ο Νίκολα Πιετραντζέλι15:52Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εργασίας για τις συλλογικές συμβάσεις η Κεραμέως15:38Λάρισα: Προθεσμία έλαβαν οι δύο συλληφθέντες αγρότες - Αφέθηκαν ελεύθεροι15:24Δουβλίνο: Συνάντηση Πιερρακάκη με τον υπουργό Οικονομικών της Ιρλανδίας15:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο