LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΓενικάΔημοσίευση: 11 Ιουνίου 2017 13:48

Εβδομάδα Καινοτομίας για πρώτη φορά στην Αθήνα

Μία εβδομάδα γεμάτη από εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τη καινοτομία της Βρετανίας και της Ελλάδας στους τομείς της Εκπαίδευσης, της Κοινωνικής Οικονομίας, της Επιστήμης και της Τεχνολογίας.

Εβδομάδα Καινοτομίας για πρώτη φορά στην Αθήνα συνδιοργανώνουν, από 13 έως 16 Ιουνίου, η Βρετανική Πρεσβεία και το British Council. Τρείς εκδηλώσεις, σε τρία σημεία της πόλης, εννέα συνεργαζόμενοι φορείς και περισσότεροι από τριάντα ομιλητές θα παρουσιάσουν στο ελληνικό κοινό ο,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η βρετανική καινοτομία σήμερα, αλλά και χαρακτηριστικά παραδείγματα ελληνο-βρετανικής συνεργασίας και επιχειρηματικών ευκαιριών στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης.  Το κοινό θα έχει μια μοναδική ευκαιρία να ακούσει προσωπικές ιστορίες καινοτομίας και έμπνευσης από Έλληνες και Βρετανούς επιχειρηματίες και πρωτοπόρους επιστήμονες και να ενημερωθεί για τις τελευταίες τάσεις στην έρευνα και τεχνολογία.

Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν θα χωρίζονται σε 3 θεματικές ενότητες: Εκπαίδευση, Κοινωνική Οικονομία και Επιστήμη και Τεχνολογία.

Αναλυτικότερα, την Τρίτη 13 Ιουνίου (19.30-21.30), στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση και με τη συνεργασία του Συνδέσμου Υποτρόφων του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ωνάση, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα "Καινοτομία και Εκπαίδευση:  Εννέα προσωπικές ιστορίες καινοτομίας από απόφοιτους Βρετανικών Πανεπιστημίων". Τι κοινό έχουν ένας γενετιστής, ένας διευθυντής ορχήστρας, ένας τραπεζίτης κι ένας οφθαλμίατρος από την Ελλάδα;  Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει από πρώτο χέρι πώς πετυχημένοι στον τομέα τους επιστήμονες και επιχειρηματίες διακρίθηκαν με το έργο τους στην Ελλάδα.  Εννέα πρωτοπόροι Έλληνες  απόφοιτοι Βρετανικών Πανεπιστημίων θα μοιραστούν με το κοινό την προσωπική τους ιστορία έχοντας στη διάθεσή τους επτά λεπτά και δυνατότητα χρήσης 10 εικόνων. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό με ελεύθερη είσοδο. Οι πόρτες ανοίγουν από τις 19.00.

Την Πέμπτη 15 Ιουνίου (09.30 -18.00) εκδήλωση με τίτλο "Καινοτομία και Κοινωνική Οικονομία" και αντικείμενο τις καινοτόμες μεθόδους εξεύρεσης πόρων για φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας φιλοξενείται στο Social Dynamo τον νέο χώρο του Ιδρύματος Μποδοσάκη για την ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών, σε συνεργασία με το συνΑθηνά του Δήμου Αθηναίων. Τριάντα δύο εκπρόσωποι ελληνικών φορέων θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα διαδραστικό σεμινάριο από Βρετανούς ειδικούς, να αναπτύξουν νέες δεξιότητες και να μάθουν περισσότερα για τις νέες τάσεις στην εξεύρεση πόρων, από τη χρήση νέων ψηφιακών μέσων έως το digital marketing και τη χρήση εικονικής πραγματικότητας για την προσέλκυση χορηγών.  Οι ελληνικοί οργανισμοί Blood-e, Open Lab, Σχεδία και Δεσμός θα μοιραστούν με τους συμμετέχοντες τη δική τους εμπειρία στην αναζήτηση πόρων. Θα ακολουθήσει FUNDATHON, κατά τη διάρκεια του οποίου οι συμμετέχοντες θα σχηματίσουν ομάδες και θα κληθούν να θέσουν σε εφαρμογή τις γνώσεις που αποκόμισαν, σχεδιάζοντας ολοκληρωμένες προτάσεις χρηματοδότησης που στη συνέχεια θα παρουσιάσουν σε πάνελ ειδικών. Η ομάδα με την καλύτερη πρόταση θα κερδίσει δώρα, προσφορά των χορηγών της Εβδομάδας Καινοτομίας.

Την Παρασκευή 16 Ιουνίου (12.00 -18.30), θα πραγματοποιηθεί στο Ιnnovathens εκδήλωση με θέμα «Καινοτομία, Επιστήμη & Τεχνολογία: Η καινοτομία από Ελλάδα και Βρετανία», με μια σειρά παρουσιάσεων και συζητήσεων για  την ελληνο-βρετανική συνεργασία στους τομείς της έρευνας, της τεχνολογίας, των επιστημών, της έξυπνης ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας.  Μεταξύ άλλων, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να μάθει περισσότερα για την Ιατρική Ακριβείας και το μέλλον της εξατομικευμένης θεραπευτικής και φαρμακευτικής αγωγής, το βιολογικό φαινόμενο της μικροβιακής ανθεκτικότητας και τις δράσεις αντιμετώπισής του, για το πώς οι κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρίες συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό του τομέα της Υγείας και πώς η ψηφιακή εποχή έχει μεταμορφώσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας.

Όσοι αγαπούν την τεχνολογία θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τα drones που φτιάχτηκαν στην Οξφόρδη και συμβάλλουν στην αναδάσωση του πλανήτη, να πάρουν μια γεύση από το πώς θα μοιάζουν οι πόλεις του  μέλλοντος στην Ελλάδα και τη Βρετανία, τις τελευταίες τάσεις στην τεχνολογία μετεωρολογικών προβλέψεων και το πώς οι έξυπνες συσκευές μπορούν να κάνουν τη ζωή μας και τη δουλειά μας πιο εύκολη.  Οι επισκέπτες θα ενημερωθούν, επίσης, για το πώς τα προγράμματα STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics: φυσικές επιστήμες, τεχνολογία, μηχανολογία και μαθηματικά) βοηθούν μαθητές σε όλη την Ελλάδα να εξελιχθούν σε μελλοντικούς επιστήμονες. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό με ελεύθερη είσοδο και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Innovathens, τη Catapult Systems και SciCo.  Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν στα Αγγλικά. 

Η Εβδομάδα Καινοτομίας τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και υποστηρίζεται από τη Vodafone, το Ίδρυμα Vodafone και την AstraZeneca. Περισσότερες πληροφορίες για την Εβδομάδα Καινοτομίας και το πρόγραμμα είναι διαθέσιμες στο https://www.britishcouncil.gr/events/innovation-week

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Πέταξε” για… Κίνα η Εθνική μπάσκετ (βίντεο)20:57Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε η Ελαφόνησος20:43Το σενάριο του εμπρησμού εξετάζουν οι Αρχές στην Εύβοια (βίντεο)20:29Στη “φάκα” της αστυνομίας αλλοδαποί “ποντικοί”20:15Λοχίας έσωσε άντρα που κρεμόταν από μπαλκόνι (βίντεο)20:01Βγήκε με άδεια από τη φυλακή και… άρχισε τις ληστείες19:47Υποκατάστημα στην Ελλάδα ανοίγει η Bank of China19:33H ατζέντα Μητσοτάκη στη συνάντηση με τον Μακρόν19:19“Ισχυρά χαρτιά” παίρνουν θέσεις στο ΔΣ της ΔΕΗ19:05Βρήκαν πάνω από έναν τόνο χασίς σε ιστιοφόρο (εικόνες)18:51Φωτιά στην Σαμοθράκη18:38Μέτρα για τη στήριξη του τουρισμού στη Σαμοθράκη ανακοίνωσε ο Θεοχάρης18:24Πέτσας: ο Τσίπρας φταίει για την παράταση της σύγχρονης Οδύσσειας του ελληνικού λαού18:11Υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι17:58Γέννησε δίδυμα με διαφορά… 11 εβδομάδων (εικόνες)17:44Νέος Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ ο Βασίλης Φεύγας17:31Χατζηδάκης: ο ΧΥΤΑ Φυλής αντέχει ακόμη ένα χρόνο (εικόνες)17:17ΠΟΕΔΗΝ: “Μονά - ζυγά” και με ωράριο… τράπεζας τα Κέντρα Υγείας στην Πρέβεζα 17:04Τσίπρας: Οι “μνηστήρες” επιχειρούν να γκρεμίσουν όσα με κόπο χτίσαμε16:51Η “αξονική τοµογραφία” του ηφαιστείου της Σαντορίνης16:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο