LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /Social mediaΔημοσίευση: 03 Ιουνίου 2017 15:43

ΗΠΑ: σκανάρουν τα προφίλ στα social media όσων ζητούν βίζα!

Το μέτρο έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή από τις 25 Μαΐου, όπως παραδέχτηκε αξιωματούχους του State Department. Ποιες άλλες πληροφορίες ζητούν από όσους κάνουν αίτηση οι αρχές.

State Department

Η πιο σκληρή γραμμή της αμερικανικής μεταναστευτικής πολιτικής, στην εποχή Τραμπ, έχει αρχίσει να παίρνει «σάρκα και οστά», με αποφάσεις που αν μη τι άλλο ξαφνιάζουν.

Από τα τέλη Μαΐου οι αμερικανικές αρχές ζητούν από όσους υποβάλλουν υποβάλλουν αίτηση για τη χορήγηση βίζας, ανεξαρτήτως εθνικότητας, πληροφορίες για την ταυτότητά και τους λογαριασμούς τους στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε ότι ο έλεγχος αυτός τέθηκε σε εφαρμογή στις 25 Μαΐου και αφορά κάθε πρόσωπο που κάνει αίτηση για τη χορήγηση βίζας για το οποίο κρίνεται απαραίτητο να υπάρχουν πληροφορίες για τους λογαριασμούς του στο διαδίκτυο.

Εκτίμησε όμως ότι από τους νέους κανόνες θα επηρεαστεί «μόνο το 1% των περισσότερων από 13 εκατομμύρια ανθρώπων που κάνουν κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο αίτηση για την χορήγηση βίζας» προκειμένου να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο «όσοι κάνουν αίτηση για άδεια εισόδου θα πρέπει να δίνουν επιπλέον πληροφορίες, κυρίως για τους λογαριασμούς τους στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, τους αριθμούς των προηγούμενων διαβατηρίων τους, επιπλέον πληροφορίες για τα μέλη της οικογένειάς τους και ένα πιο λεπτομερές ιστορικό των ταξιδιών, των επαφών και της εργασίας τους», εξήγησε ο αξιωματούχος.

ΕΝΟΤΗΤΕΣ social mediaβίζαπροφίλ
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εορτολόγιο - 26 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 07:01Γκράινερ: Σκέφτηκα την αυτοκτονία στις ρωσικές φυλακές06:48Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία06:34Τροχαίο δυστύχημα στην Ελευσίνα06:21Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή06:07JukeBooks: Αudiobook για το Ειδικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας23:59Λάρισα: Άνδρας άρχισε να ξεγυμνώνεται στη μέση της πλατείας 23:46Παναθηναϊκός - Μακάμπι: πράσινη νίκη με υπογραφή Σλούκα (εικόνες)23:32Φορολογικές δηλώσεις - myaade: Άνοιξε η πλατφόρμα23:19Μητροπολίτης Ιερώνυμος: Σκόραρε από την άσπρη βούλα…23:05Τουρκία – Ε.Ε: Δυσαρέσκεια από την Άγκυρα – Δεν πάει στις Βρυξέλες ο Φιντάν22:52Λαμία: Επεισοδιακή εκδρομή Δημοτικού - Τον “έστειλε” στο νοσοκομείο 22:39Ενδοοικογενειακή βία - Ηράκλειο: Την ξυλοκόπησε ο ίδιος της ο πατέρας22:25Καϊλή: Βολές κατά ΠΑΣΟΚ και ΕΕ - “Θα μετακομίσω στην Ιταλία”22:12Αυχένας και μέση: Νευροδιέγερση για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου21:58Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)21:45Τέμπη - Κασσελάκης για Φλέσσα: Η ντροπή φτάνει στα άκρα... (βίντεο)21:31Επιθεώρηση εργασίας: Πρόστιμα και “μπλόκο” σε οικοδομές και εργοτάξια 21:18ΗΣΑΠ: Ακινητοποιήθηκαν συρμοί - Νεαροί μπήκαν στις γραμμές21:04Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)20:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο