LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΓενικάΔημοσίευση: 30 Μαΐου 2017 19:04

Ξεχωριστές διακρίσεις για το VICE GREECE στα Digital Media Awards 2017

Για 4η συνεχόμενη χρονιά το VICE GRECE απέσπασε πληθώρα βραβείων.

VICE GREECE - ΒΡΑΒΕΙΑ - DIGITAL MEDIA AWARDS 2017

Tο VICE GREECE διακρίθηκε και ξεχώρισε, για 4η συνεχή χρονιά, με τέσσερα σπουδαία βραβεία στα φετινά Digital Media Awards (DIME), έναν από τους πιο καταξιωμένους θεσμούς που επιβραβεύει τις βέλτιστες digital πρακτικές, αναδεικνύοντας, ακόμη μια φορά, τον κυρίαρχο ρόλο του στα ψηφιακά μέσα.

Το βραβευμένο Μέσο Ενημέρωσης παγκόσμιας εμβέλειας που απευθύνεται σε νέους ανθρώπους παράγοντας καθημερινά περιεχόμενο με τη μορφή άρθρων και βίντεο, καταγράφοντας την πραγματικότητα όπως ακριβώς είναι, μετράει ήδη 4 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας στην Ελλάδα με το VICE Greece.

To VICE Greece βραβεύτηκε διπλά, για πρώτη φορά με το Πλατινένιο βραβείο καθώς και με το Χρυσό, στην κατηγορία “Best Original Reporting” για το ρεπορτάζ «Πέρασα Δύο Μήνες στα Γραφεία μιας Οργάνωσης του Αρτέμη Σώρρα», μια αποκλειστική, αποκαλυπτική και σπάνια δημοσιογραφική δουλειά για την δράση του Αρτέμη Σώρρα. Το κείμενο που συζητήθηκε όσο κανένα άλλο, είναι ένα αφηγηματικό, αλλά και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που κατέγραψε όλες τις πτυχές της απίστευτης αυτής ιστορίας που συνέβαινε στις παρυφές της ελληνικής κοινωνίας.

VICE GREECE - ΒΡΑΒΕΙΑ - DIGITAL MEDIA AWARDS 2017

Η επόμενη Χρυσή Διάκριση ήρθε για την κατηγορία Best Editorial - Best Column και το My Prison Diary, τη στήλη του VICE που δίνει λόγο σε ανθρώπους που βρίσκονται στο περιθώριο της κοινωνίας, σε όσους παραμένουν έγκλειστοι στη φυλακή. Επιχειρεί να ρίξει φως στην καθημερινότητα τους, να καταγράψει τις συνθήκες του εγκλεισμού τους, να δείξει τα προβλήματα και τα κενά του συστήματος και να υπογραμμίσει τη σημασία της επανένταξης τους στο κοινωνικό σύνολο.

VICE GREECE - ΒΡΑΒΕΙΑ - DIGITAL MEDIA AWARDS 2017

Το τρίτο Χρυσό Βραβείο απονεμήθηκε στην κατηγορία “Best Only Web/Mobile Video Series” για το “Greekology”, τη σειρά του ελληνικού γραφείου του VICE που παρουσιάζει ιστορίες βγαλμένες μέσα από την ελληνική κουλτούρα. Ο τίτλος “Greekology” περικλείει ιστορίες που πηγαίνουν πίσω από το φολκλόρ, χαρακτήρες που με τον δικό τους μοναδικό τρόπο συνδέονται με τον ελληνικό τρόπο ζωής, τις παραξενιές του, τις λαμπρές, πιο σκοτεινές και πιο αστείες στιγμές.

Με αφορμή τις φετινές βραβεύσεις, ο Marco Struecker, Γενικός Δ/ντής του VICE στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, δήλωσε σχετικά: «Ποτέ άλλοτε δεν ήταν πιο αναγκαία η επένδυση των Μέσων Ενημέρωσης στην παραγωγή πρωτογενούς και ποιοτικού περιεχομένου. Οι συνθήκες που επικρατούν στη χώρα το απαιτούν. Οι αλλαγές στα Μέσα παγκοσμίως καθιστούν αναγκαία την επιστροφή στην υψηλού επιπέδου δημοσιογραφία και στην παραγωγή premium περιεχομένου. Στην Ελλάδα, η ομάδα του VICE είναι από τις καλύτερες εντός κι εκτός χώρας και τα βραβεία που λάβαμε χθες αλλά και συνολικά οι διακρίσεις που έχουμε λάβει τα τελευταία τρία χρόνια εντός κι εκτός Ελλάδας, είναι μια σημαντική επιβράβευση για την προσπάθεια και το μεράκι όλων μας».

VICE GREECE - ΒΡΑΒΕΙΑ - DIGITAL MEDIA AWARDS 2017

Ο Θανάσης Τρομπούκης, Αρχισυντάκτης & Δ/ντής Περιεχομένου VICE Greece, συμπλήρωσε: «Παρά το γεγονός ότι η δημοσιογραφία στο Διαδίκτυο περνάει πράγματι κρίση, η ομάδα του VICE αποτελεί απόδειξη όχι μόνο ότι υπάρχουν εξαιρετικά ταλαντούχοι νέοι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα, αλλά και πως οι αναγνώστες διψούν για ποιοτικό περιεχόμενο, δημοσιογραφικές έρευνες και έναν νέο τρόπο προσέγγισης των θεμάτων. Προσωπικά είμαι υπερήφανος για την ομάδα μου, η οποία απαρτίζεται από εξαιρετικά ταλαντούχα παιδιά αλλά και μερικούς από τους καλύτερους δημοσιογράφους, παραγωγούς, μοντέρ, σκηνοθέτες και οπερατέρ της χώρας».

VICE GREECE - ΒΡΑΒΕΙΑ - DIGITAL MEDIA AWARDS 2017

Παρακάτω τα σχετικά links για τα βραβευμένα projects:

https://www.vice.com/gr/article/perasa-dyo-mhnes-sta-grafeia-mias-organwshs-toy-artemh-swrra

https://www.vice.com/gr/topic/my-prison-diary

https://video.vice.com/gr/show/greekology

Περισσότερες πληροφορίες για το VICE: https://www.vice.com/gr

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη23:31Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο