LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /ΓενικάΔημοσίευση: 19 Μαΐου 2017 18:49

Ξεχωριστή εμπειρία ο διαγωνισμός της NASA στην Λάρισα

Η συμμετοχή της διοργάνωσης ανά τον πλανήτη άγγιξε τους 22.000 πολίτες από 200 πόλεις, σε 70 χώρες

NASA Space Apps Challenge - συνέδριο - διαγωνισμός
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το συνέδριο και ο διαγωνισμός NASA Space Apps Challenge στη Λάρισα που διοργανώθηκε από τον  φορέα Βιομιμητισμού Ελλάδος Έρευνας και Καινοτομίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και το πρόγραμμα MSC in Management Science and Technology του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Το συνέδριο και ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε  υπό την αιγίδα και την στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας, την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς και Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο διαγωνισμός NASA Space Apps Challenge Larissa πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους φορείς Aephoria, Be Loved Web Design, Change your World, Creative Ideas, Digital idea, ΕΠΕΕΚ, Labattoir Δ.Θεσσαλονίκης, Λέσχη Ξιφασκίας Θεσ/νίκης, Pangea, SheSharp, The Meraki People, Women Techmakers Greece, ΦΕΤΑ Κόμικς και με τη συμβουλευτική υποστήριξη της Orion Group Communication.

Αξιοσημείωτο γεγονός αποτελεί η συμβολή των επιχειρήσεων από όλη την Ελλάδα, με χρυσούς χορηγούς την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ και την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Γ.Α., ενώ με δωροθεσία υποστήριξαν οι εταιρίες, Atlas Consulting, Coco-Mat, e-FOOD, ΘΕΣ-ΓΑΛΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ, ΚΤΗΜΑ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ, Mikel Coffee Company, Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΣΑΜΑΡΙΝΑ και Phaistos Printing.

Φέτος η συμμετοχή άγγιξε τους 22.000 πολίτες από 70 χώρες και 200 πόλεις σε όλο τον κόσμο που συνεργάστηκαν  για να αναπτύξουν τις λύσεις σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις  για τη γη, χρησιμοποιώντας τα ανοικτά δεδομένα της NASA.

NASA Space Apps Challenge - συνέδριο - διαγωνισμός

Η ειδική επιτροπή με κριτές τον Αν. Βασιλειάδη (Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας), Ανδ. Στεφανίδη (Aephoria.net) και Γ. Προφιτιλιώτη (υποψ. διδάκτωρ ΕΜΠ) ανέδειξε τις παρακάτω τρεις νικήτριες ομάδες:

1ο Βραβείο  PROSUN

Κατηγορία: Τhe earth and us. Challenge lets go to the beach

Mέλη Ομάδας: Αναστάσιος Γιαλαμάς, Μιλτιάδης Αλέξης, Δέσποινα Φλώρου, Κωνσταντίνος Γρηγορίου, Θεόδωρος Γρηγορίου.

Η λύση μας είναι μια εφαρμογή η οποία με τη βοήθεια της φωτογραφικής μηχανής και του smartphone θα δείχνει τον δείκτη UV της θέσης του χρήστη, προκειμένου να τοποθετηθεί ο σωστός τύπος αντηλιακού. Η ομάδα ελπίζει για ένα μέλλον με λιγότερα ηλιακά εγκαύματα  και Καρκίνους δέρματος.

2Ο Βραβείο AIR TRAVELING STORIES.

 Κατηγορία The earth and us.  Challenge Pilot plus

Mέλη ομάδας:  Mελπομένη Πίτα, Δήμητρα Οικονόμου, Βασίλης Οικονόμου, Γεωργία Οικονόμου.

Η Ιδέα υλοποιήθηκε από δύο  μικρά παιδιά 11 & 13 ετών σε συνεργασία με τους γονείς τους. Συγκεκριμένα το Air Travelling  αφορά μια εφαρμογή για έξυπνα κινητά η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από επιβάτες και πιλότους αεροπλάνων και συνδυάζει την τεχνολογία του GPS με το crowdsourcing, δηλαδή την ανάρτηση πληροφοριών από το κοινό. Κάθε φορά που οι χρήστες περνούν πάνω από μια περιοχή, θα λαμβάνουν μία ειδοποίηση που θα τους ενημερώνει για την τοποθεσία τους, καθώς και για γεωλογικά, πολιτιστικά, κλιματικά, καθώς και άλλα στοιχεία (αναρτημένα από άλλους χρήστες) ανάλογα με το κριτήριο ενδιαφέροντός τους.

3ο Βραβείο RADIATION BLOCKERS.

Κατηγορία Warning! Danger Ahead! Challenge Mayday! Mayday! Mayday!

Mέλη ομάδας: Kωνσταντίνος Εμμανουηλίδης, Ηλίας Ντεγκούδης, Μανώλης Καρτσάκης, Ζωιοπούλου Βασιλική.

Οι επιβάτες των πτήσεων κοντά σε μαγνητικούς πόλους εκτίθενται σε υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας. Η ειδική δόση ακτινοβολίας έχει σημαντική επίδραση στο ανθρώπινο σώμα και σε συνδυασμό με τον σύγχρονο τρόπο ζωής, ο άνθρωπος γίνεται πιο ευάλωτος σε προβλήματα υγείας. Η λύση για τη μείωση της ακτινοβολίας που λαμβάνεται από το ανθρώπινο σώμα περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων, η οποία δείχνει τα επίπεδα ακτινοβολίας για κάθε επιβάτη μηνιαίως, καθώς και το σχεδιασμό ενός κοστουμιού αντί-ακτινοβολίας.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: “Ξύπνησε” η χιονισμένη Αίτνα (εικόνες)23:59Globe Soccer Awards: Λάμψη Ντεμπελέ, Γιαμάλ και Παρί Σεν Ζερμέν23:45Σάμος: Σύλληψη 49χρονου κατηγορούμενου για 27 απάτες - Υποδυόταν μέχρι και στέλεχος της... Interpol23:34Ο Χάρι Στάιλς επιστρέφει μετά από δυόμιση χρόνια αποχής23:20Ολυμπιακός: Για συμφωνία με Τάιρικ Τζόουνς κάνουν λόγο οι Σέρβοι23:07Θάνος Μικρούτσικος: Σαν σήμερα “έφυγε” ο σπουδαίος συνθέτης με την παράλληλη πολιτική δράση22:53Φωτιά - Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένη μια γυναίκα με σοβαρά εγκαύματα22:39Μπριζίτ Μπαρντό: Ανήκει πλέον στη συλλογική μνήμη του Σεν Τροπέ, την οποία πρέπει να διαφυλάξουμε, ανακοίνωσε ο δήμος της πόλης22:25Καραμπόλα έξι αυτοκινήτων στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου 22:11Κάραλης στον ΑΝΤ1: Είναι πολύ σημαντικό το ελικόπτερο να μπορεί να φτάσει στο σημείο του συμβάντος το πολύ μέσα σε 20 λεπτά21:57Τραμπ: Βρισκόμαστε στα τελικά στάδια ενός ειρηνευτικού σχεδίου για την Ουκρανία21:43Τραμπ: "Πολύ παραγωγική" τηλεφωνική συνομιλία με τον Πούτιν πριν από τη συνάντηση με τον Ζελένσκι21:29Ant1 Sports: Συγκινητικές στιγμές στο Άνφιλντ, στη μνήμη του Ντιόγκο Ζότα21:15Διασώστης ΕΜΑΚ στον ΑΝΤ1: Εξαιρετικά δύσκολη η επιχείρηση στα Βαρδούσια Όρη21:01Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα – πληροφορίες για εγκλωβισμένους (εικόνες)20:47Κόπα Άφρικα: Σοκ από την κατάρρευση του τερματοφύλακα του Σουδάν την ώρα του αγώνα20:33Ταύρος: Ληστεία σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών20:18Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:03Κριστιάνο Ρονάλντο: Έγραψε το... 40ο του γκολ για το 202519:48Πέθανε ο σπουδαίος σκηνοθέτης Μπαχράμ Μπεϊζαί19:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο