LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΓενικάΔημοσίευση: 31 Μαρτίου 2017 07:58

Ρομπότ… καθαριστής και ελαιοχρωματιστής (φωτό)

Zυγίζει σχεδόν μισό τόνο και θα αναλαμβάνει δουλειές επικίνδυνες για ανθρώπους!

ρομποτ - Boston Dynamics

Το όνομά του OutoBot και είναι ένα καινοτόμο ρομπότ που εκτελεί χρέη ελαιοχρωματιστή και καθαριστή για ουρανοξύστες και άλλα ψηλά κτίρια.

Το ρομπότ είναι έτοιμο να πιάσει δουλειά εξυπηρετώντας τους πελάτες που θα χρειασθούν τις υπηρεσίες του μέσα στους επόμενους μήνες. Αναπτύχθηκε από τη σιγκαπουριανή εταιρεία αυτόματων και βιομετρικών συστημάτων ELID Τechnology International και από το Κέντρο Ρομποτικών Ερευνών του τοπικού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Νανγιάνγκ, ενός από τα κορυφαία διεθνώς πανεπιστήμια στον τομέα της μηχανικής.

Το OutoBot, το οποίο ζυγίζει σχεδόν 500 κιλά, θα αναλάβει να κάνει δουλειές που θεωρούνται επικίνδυνες για ανθρώπους. Αλλά παράλληλα θα «εξοικονομήσει» εργατικό δυναμικό, αφού ένα τυπικό πενταμελές συνεργείο βαφής και καθαρισμού (ένας στο έδαφος, ένας στη στέγη και τρεις βαφείς ή καθαριστές) θα περιορισθεί πλέον σε δύο άτομα (ένας χειριστής εδάφους και ένας υπεύθυνος ασφαλείας).

ρομποτ - Boston Dynamics

Κανείς καθαριστής ή ελαιοχρωματιστής δεν χρειάζεται πλέον να ανεβοκατεβαίνει στο εξωτερικό των κτιρίων με τη «γόνδολα», αφού τη δουλειά αναλαμβάνει ο ρομποτικός βραχίονας, που είναι εφοδιασμένος με κάμερα αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Με το νέο ρομπότ μας, δείξαμε ότι μια δουλειά που είναι έντασης εργασίας, μπορεί να μεταμορφωθεί και να γίνεται πια εύκολα από έναν ηλικιωμένο εργαζόμενο, εξαλείφοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο για τους εργαζόμενους που είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν σε μεγάλα ύψη» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ELID Ντένις Λιμ.

Το ρομπότ όχι μόνο μειώνει τις απαιτήσεις σε εργατικό δυναμικό, αλλά επίσης επιταχύνει το βάψιμο ή το καθάρισμα έως κατά 30% (αφού δεν χρειάζεται να κάνει καν διάλειμμα!), ενώ εξοικονομεί έως 20% σε ποσότητα μπογιάς ή νερού και, επιπλέον, φαίνεται να βάφει ή να πλένει πιο προσεκτικά από τους ανθρώπους.

ρομπότ - βάφει - πλένει

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
JukeBooks: Αudiobook για το Ειδικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας23:59Λάρισα: Άνδρας άρχισε να ξεγυμνώνεται στη μέση της πλατείας 23:46Παναθηναϊκός - Μακάμπι: πράσινη νίκη με υπογραφή Σλούκα (εικόνες)23:32Φορολογικές δηλώσεις - myaade: Άνοιξε η πλατφόρμα23:19Μητροπολίτης Ιερώνυμος: Σκόραρε από την άσπρη βούλα…23:05Τουρκία – Ε.Ε: Δυσαρέσκεια από την Άγκυρα – Δεν πάει στις Βρυξέλες ο Φιντάν22:52Λαμία: Επεισοδιακή εκδρομή Δημοτικού - Τον “έστειλε” στο νοσοκομείο 22:39Ενδοοικογενειακή βία - Ηράκλειο: Την ξυλοκόπησε ο ίδιος της ο πατέρας22:25Καϊλή: Βολές κατά ΠΑΣΟΚ και ΕΕ - “Θα μετακομίσω στην Ιταλία”22:12Αυχένας και μέση: Νευροδιέγερση για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου21:58Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία21:52Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)21:45Τέμπη - Κασσελάκης για Φλέσσα: Η ντροπή φτάνει στα άκρα... (βίντεο)21:31Επιθεώρηση εργασίας: Πρόστιμα και “μπλόκο” σε οικοδομές και εργοτάξια 21:18ΗΣΑΠ: Ακινητοποιήθηκαν συρμοί - Νεαροί μπήκαν στις γραμμές21:04Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)20:51Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ενοχή του οδηγού πρότεινε ο εισαγγελέας 20:38Χανιά: Πτώσεις δέντρων από τους ισχυρούς ανέμους20:25Μέση Ανατολή: Διεθνής έκκληση για απελευθέρωση ομήρων - Η απάντηση της Χαμάς20:11Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι διάλογοι (βίντεο)19:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο