LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΓενικάΔημοσίευση: 07 Μαρτίου 2017 08:10

Ο Μανώλης Σφακιανάκης μίλησε για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο και το CSI Institute

Εκδήλωση στα Φάρσαλα για το ηλεκτρονικό έγκλημα με ομιλητή τον ιδρυτή του CSI Institute Μανώλη Σφακιανάκη.

Σφακιανάκης - Φάρσαλα - ασφαλή πλοήγηση - Διαδίκτυο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το CYBER SECURITY INTERNATIONAL INSTITUTE σε συνεργασία με το Δήμο Φαρσάλων ημερίδα με θέμα την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων.

Η ημερίδα απευθυνόταν σε κοινό του Δήμου, αλλά και όμορων δήμων, όπου συμμετείχαν γονείς και παιδιά όλων των ηλικιών οι οποίοι επιθυμούσαν να εκπαιδευτούν σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Υπεύθυνη της δράσης και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Φαρσάλων κα. Κυριακή Παναγιωτοπούλου προλόγισε τον καλεσμένο και αναφέρθηκε στην σταδιοδρομία του ως υπεύθυνος στο ηλεκτρονικό έγκλημα στην Ελληνική Αστυνομία καθώς και στο πλούσιο βιογραφικό του. Στη συνέχεια τον ευχαρίστησε για την τιμητική παρουσία του στην ημερίδα.

Σφακιανάκης - Φάρσαλα - ασφαλή πλοήγηση - Διαδίκτυο

Όπως αναφέρει το ifarsala.gr, στην ημερίδα συμμετείχαν ο Αντιστράτηγος και πλέον εξειδικευμένος σε θέματα διαδικτύου Μάνος Σφακιανάκης καθώς και η Εγκληματολόγος Μαρία Βουλγαράκη.

Σφακιανάκης - Φάρσαλα - ασφαλή πλοήγηση - Διαδίκτυο

Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν κατά τη διεξαγωγή της ημερίδας αυτής, ήταν:

-Η αποστολή και ο σκοπός του Ινστιτούτου

-Ο σκοπός διοργάνωσης των ημερίδων μέσω του Ινστιτούτου στην Ελληνική επικράτεια.

-Διαδικτυακές Απειλές και μέτρα προστασίας για τους ανήλικους.

-Τα αδικήματα και ο τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και πρακτικές πρόληψης.

-Τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, οι κινδύνους που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και η αντιμετώπιση των κινδύνων, που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

-Τι μέλλει γενέσθαι μέσω του διαδικτύου.

Σφακιανάκης - Φάρσαλα - ασφαλή πλοήγηση - Διαδίκτυο

Σφακιανάκης - Φάρσαλα - ασφαλή πλοήγηση - Διαδίκτυο

Στόχος επίσης, ήταν η προβολή της δραστηριότητας του CSI institute η οποία περιλαμβάνει αρχικά τα οφέλη και την εξειδίκευση με τεχνολογικά μέσα κοινωνικών ομάδων και επαγγελματικών φορέων ,τις διαδικασίες πρόληψης από εγκληματικές συμπεριφορές αλλά και την προσφορά του διαδικτύου στις σύγχρονες κοινωνίες.

Ο Αντιστράτηγος  στην συνέχεια αναφέρθηκε σε πραγματικά περιστατικά τα οποία έχουν εξελιχθεί στην επαγγελματική του σταδιοδρομία και έδωσε συμβουλές στο κοινό, πως θα συνυπάρξει ασφαλής στο διαδίκτυο καθώς όπως τόνισε είναι ένα σημαντικό εργαλείο αρκεί ο καθένας μας να το χειριστεί σωστά.

Σημαντική ήταν και η ομιλία της εγκληματολόγου κα. Βουλγαράκη, η οποία μίλησε για τους πραγματικούς κινδύνους που προκύπτουν ανάλογα με την ηλικία και έδωσε και αυτή την δικιά της χροιά στην ημερίδα.

Στην συνέχεια ο κ. Σφακιανάκης έδωσε τον λόγο στο κοινό και έκανε ένα διάλογο για διάφορα ερωτήματα και ζητήματα, όπως οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, τα social media, και η ασφαλής χρήση στα οποία απάντησε στον καθένα ξεχωριστά.

Σφακιανάκης - Φάρσαλα - ασφαλή πλοήγηση - Διαδίκτυο

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Δήμαρχος Φαρσάλων, ο οποίος καλωσόρισε τον καλεσμένο στην πόλη μας και στην συνέχεια του δώρισε το λεύκωμα «Γνωρίζοντας την πόλη του Ομηρικού Αχιλλέα».

Σφακιανάκης - Φάρσαλα - ασφαλή πλοήγηση - Διαδίκτυο

Την ημερίδα παρακολούθησε, ο πρώην αρχηγός ΓΕΑ κ.Χρήστος Βαϊτσης, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Ίφου, πλήθος κόσμου, δημοτικών συμβούλων και προέδρων φορέων και πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο