LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΓενικάΔημοσίευση: 19 Δεκεμβρίου 2016 14:34

“Υπηρέτρια” ολόγραμμα έφτιαξαν οι Ιάπωνες

Η «Azuma Hikari» στις υπηρεσίες σας! Η εικονική βοηθός έχει ξεχωριστή προσωπικότητα, δύο φωνές, χόμπι, και προσωπικές ...προτιμήσεις! 

Υπηρέτρια - ολόγραμμα - Ιαπωνία - waifu - Azuma Hikari

Τα ρομπότ εξελίσσονται και μπαίνουν όλο και περισσότερο στη ζωή μας, ωστόσο η «Azuma Hikari» της ιαπωνικής Gatebox πάει μερικά βήματα παραπέρα, καθώς στην ουσία αποτελεί μια «ολογραφική υπηρέτρια» που «κατοικεί» μέσα σε ένα γυάλινο δοχείο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν τρισδιάστατο χαρακτήρα, με εμφάνιση εμπνευσμένη από τα ιαπωνικά κινούμενα σχέδια που προβάλλεται μέσα στο δοχείο του. Σύμφωνα σε δημοσίευμα του PC Magazine, ο χαρακτήρας είναι σε θέση να συμμετέχει σε συζητήσεις και να συνδέεται με το δίκτυο του σπιτιού ώστε να αυτοματοποιεί ορισμένες εργασίες, όπως το άνοιγμα και το κλείσιμο των φώτων, ή η αποστολή εντολής σε αυτόματες ηλεκτρικές σκούπες για καθαρισμό του πατώματος.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η Azuma Hikari είναι ο πρώτος χαρακτήρας με ξεχωριστή προσωπικότητα, δύο φωνές, χόμπι, πράγματα τα οποία της αρέσουν και δεν της αρέσουν κ.α. Η αλληλεπίδραση μαζί της γίνεται μέσω φωνής, και κάμερα στο πάνω μέρος του σωληνοειδούς δοχείου βοηθά ώστε η Azuma να κοιτά πάντα προς την κατεύθυνση του χρήστη- ο οποίος, όταν λείπει από το σπίτι, μπορεί να επικοινωνεί μαζί της μέσω εφαρμογής Android  ή iOS, ώστε να της δίνει οδηγίες.

Υπηρέτρια - ολόγραμμα - Ιαπωνία - waifu - Azuma Hikari

Το μέγεθος της μονάδας είναι 22x36x52 εκατοστά και το βάρος της πέντε κιλά. Ο προβολέας έχει ανάλυση 1280x720 και υπάρχουν στερεοφωνικά ηχεία, καθώς και υποδοχή για ακουστικά. Οι αισθητήρες περιλαμβάνουν κάμερα, μικρόφωνο, αισθητήρες κίνησης, θερμοκρασίας, υγρασίας και φωτεινότητας κ.α.

Υπηρέτρια - ολόγραμμα - Ιαπωνία - waifu - Azuma Hikari

Στις αγορές αναμένεται να κυκλοφορήσει περίπου σε έναν χρόνο (Δεκέμβριος του 2017). Η βασική της γλώσσα θα είναι τα ιαπωνικά, αν και πιθανώς να κυκλοφορήσει και μια αγγλόφωνη εκδοχή, ενώ το κόστος ανέρχεται περίπου στα 2.600 δολάρια.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο