LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΓενικάΔημοσίευση: 31 Οκτωβρίου 2016 23:55

AirBar, η συσκευή που μετατρέπει οποιαδήποτε οθόνη laptop σε οθόνη αφής

Το Airbar παρέχει ακρίβεια αφής περίπου δύο χιλιοστών και αναπαράγει σχεδόν 100% την εμπειρία χρήσης μιας κανονικής οθόνης αφής, που βασίζεται στο άγγισμα των δαχτύλων.

AirBar - συσκευή - οθόνη αφής - laptop

Λύση στους κατόχους laptops με «απλές» οθόνες που θέλουν να τις μετατρέψουν σε οθόνες αφής προσφέρει μία συσκευή που σχεδιάστηκε από την σουηδική εταιρεία Neonode, το AirBar.

Όπως αναφέρει το New Atlas, το AirBar χρησιμοποιεί πατενταρισμένη τεχνολογία για να εκπέμπει ένα αόρατο πεδίο φωτός που καλύπτει την οθόνη του laptop. Το πεδίο φωτός αυτό αντιλαμβάνεται το άγγιγμα των δαχτύλων, αλλά και άλλων αντικειμένων- ακόμα και πινέλων- έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι αυτό μιας οθόνης αφής.

Η συσκευή τοποθετείται στο κάτω μέρος της οθόνης και συνδέεται με το laptop μέσω καλωδίου USB. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι δεν απαιτείται περαιτέρω εγκατάσταση λογισμικού ή επιπλέον ρυθμίσεις.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Airbar παρέχει ακρίβεια αφής περίπου δύο χιλιοστών και αναπαράγει σχεδόν 100% την εμπειρία χρήσης μιας κανονικής οθόνης αφής, που βασίζεται στο άγγισμα των δαχτύλων.

AirBar - συσκευή - οθόνη αφής - laptop

AIR.BAR

Το βάρος της συσκευής είναι 55 γραμμάρια, και η εταιρεία έχει επεκτείνει τον αριθμό των μεγεθών που είναι διαθέσιμα έτσι ώστε να υπάρχουν εκδόσεις των 15,6 ιντσών, των 14 και των 13. Προς το παρόν, το AirBar λειτουργεί μόνο σε νέα και υπάρχοντα Chromebooks και laptops με Windows 8.1 και 10, ωστόσο υπάρχουν σχεδιασμοί για τη δημιουργία ενός AirBar για laptops της Apple σχετικά σύντομα.

Το AirBar πωλείται online σε τιμή 69 δολαρίων στην ιστοσελίδα της εταιρείας και αναμένεται σύντομα να αρχίσει να διατίθεται και αλλού, όπως πχ στο Amazon.

ΕΝΟΤΗΤΕΣ Laptopοθόνη αφήςAirBar
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες11:16Ευρωεκλογές - Κασσελάκης: Περιοδεία σε 27 νησιά για 10 ημέρες11:02Βόρεια Κορέα: Δοκιμή σε τεράστια πυραυλική κεφαλή10:49Formula 1 - GP Σαγκάης: Ο Φερστάπεν επικράτησε στον αγώνα σπριντ10:35Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός10:22Κουρέτας για Θεσσαλία: Σε λίγες ώρες έπεσε όση βροχή πέφτει σε 3,5 μήνες (βίντεο)10:10Κακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)09:57“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία09:4421η Απριλίου 1967: η ημέρα που η Ελλάδα “μπήκε στον γύψο”09:30Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός σε τροχαίο09:17Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετ09:04Ιράκ: Έκρηξη σε στρατιωτική βάση (βίντεο)08:51ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδια08:37Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και χαλάζι08:24Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται08:10Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)07:57Μετρό: Κλειστός σταθμός το Σαββατοκύριακο07:44“I LOVE Σου Κου”: Οι καλεσμένοι και οι αποκλειστικές συνεντεύξεις του Σαββατοκύριακου07:30Εορτολόγιο - 20 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:17Γιατί ανησυχεί τις αγορές η ένταση στη Μέση Ανατολή07:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο