LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /ΓενικάΔημοσίευση: 20 Οκτωβρίου 2016 17:05

Google και Facebook “ενώνουν’’ Λος Άντζελες με Χονγκ Κονγκ

Οι δύο γίγαντες του διαδικτύου αποφάσισαν να συνεργαστούν για το υποθαλάσσιο καλώδιο στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Facebook - Google - υποθαλάσσιο καλώδιο -  Ειρηνικός Ωκεανός

Η Google και το Facebook ανακοίνωσαν πρόσφατα τα σχέδιά τους για μια επικείμενη συνεργασία με την κινέζικη εταιρεία China Soft Power Holdings με σκοπό να συνδέσουν μέσω καλωδίων Ίντερνετ υψηλής χωρητικότητας το Λος Άντζελες με το Χονγκ Κονγκ.

Το δίκτυο Pacific Light Cable Network (PLCN) θα επεκτείνεται σε απόσταση 12.800 χιλιομέτρων, διασχίζοντας υποθαλάσσια τον Ειρηνικό Ωκεανό, σε μία πρώτη προσπάθεια για την άμεση σύνδεση των δύο τοποθεσιών, αναφέρουν οι εταιρείες σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Το PLCN αναμένεται να χειρίζεται περίπου 120 terabytes ανά δευτερόλεπτο, δηλαδή αρκετά ώστε να μπορούν να πραγματοποιούνται ταυτόχρονα 80 εκατομμύρια τηλεδιασκέψεις μεταξύ Λος Άντζελες και Χονγκ Κονγκ, αναφέρει ο Μπράιν Κουίγκλι της Google, υπεύθυνος για τις υποδομές του δικτύου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το PLCN θα είναι το έκτο υποθαλάσσιο καλώδιο στο οποίο η Google έχει μερίδιο ιδιοκτησίας.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα Phys.org, η Google και το Facebook συνεργάζονται με την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Pacific Light Data Communication και την εταιρεία υποθαλάσσιων επικοινωνιών TE SubCom για την ανάπτυξη του δικτύου, το οποίο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το 2018.

Η Microsoft και το Facebook είχαν συνάψει, στις αρχές του έτους, σύμφωνο συνεργασίας για την ανάπτυξη ενός καλωδίου Ίντερνετ υψηλών ταχυτήτων το οποίο θα διέσχιζε υποθαλάσσια τον Ατλαντικό Ωκεανό. Το δίκτυο, μήκους 6.600 χιλιομέτρων, θα είναι το πρώτο που θα ενώνει τις ΗΠΑ και τη Νότια Ευρώπη, από τη Βόρεια Βιρτζίνια μέχρι την Ισπανία.

Το δίκτυο «MAREA» αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2017 και στόχο θα έχει να καλύπτει την ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση των εταιρειών τεχνολογίας για ταχείες και αξιόπιστες συνδέσεις.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τρίκαλα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες11:35Οι πολιτικοί αποχαιρετούν τον Γιώργο Παπαδάκη (βίντεο)11:21Κώστας Γιαννόπουλος στο Καλημέρα Ελλάδα: Οι καλές στιγμές της τηλεόρασης ήταν ο Γιώργος Παπαδάκης11:07Λιάγκας για Παπαδάκη: Ήταν ένας καλός πατέρας, καλός σύζυγος, αγαπούσε όλους τους ανθρώπους 10:53Στρατής Λιαρέλλης για Γιώργο Παπαδάκη: Ο Γιώργος ήταν ένας αυθεντικός άνθρωπος10:38Καλημέρα Ελλάδα – Νικόλας Βαφειάδης: Ο Γιώργος Παπαδάκης ήταν μοναδικός10:25Καλημέρα Ελλάδα – Γιώργος Παπαδάκης: "Λύγισε" στον αέρα η αρχισυντάκτρια του "Έκανε τόσα όνειρα και δεν πρόλαβε να τα ζήσει"10:10Κινηματογραφική καταδίωξη στον Πειραιά09:56H Mαρία Μπαλοδήμου αποχαιρετά τον Γιώργο Παπαδάκη - Δεν το πίστευα...Έλεγα είναι fake news09:42Τάσος Αρνιακός: Είναι δύσκολο να πιστέψω, ότι ο Γιώργος Παπαδάκης δεν είναι πια κοντά μας09:28Ο χάρτης των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 9/109:14Μετρό Θεσσαλονίκης: Αλλάζει από σήμερα το πρόγραμμα δρομολογίων09:00ΑΑΔΕ: Δεκάδες χιλιάδες έλεγχοι το 202608:43Παναθηναϊκός: Στο στόχαστρο ο Βάθκεθ της Βαλένθια για το αριστερό άκρο της άμυνας08:29Ελβετία: Ταυτοποιήθηκαν οι 40 νεκροί του Κραν Μοντανά08:15Ουκρανία: Δυο άμαχοι νεκροί σε πλήγματα της Ρωσίας08:06O γιος του Μαδούρο κάλεσε τους υποστηρικτές του να βγουν στον δρόμο07:52Καλημέρα Ελλάδα: Με ένα μεγάλο αντίο στον Γιώργο Παπαδάκη ξεκίνησε η εκπομπή07:38Αίτημα Κωνσταντοπούλου στον Κακλαμάνη για σύγκληση της Βουλής, μετά τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα07:24Νιγηρία: Τουλάχιστον 26 νεκροί από ανατροπή σκάφους07:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο