LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /ΓενικάΔημοσίευση: 02 Οκτωβρίου 2016 07:57

App βρίσκει μπαμπάδες… κατά παραγγελία

Η πρωτοποριακή εφαρμογή απευθύνεται σε γυναίκες που ψάχνουν τον «ιδανικό» πατέρα για τα παιδιά τους.

Βρετανία - εφαρμογή - μπαμπάδες -παραγγελία - κινητό - δωρητής σπέρματος

Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Ένα νέο app για smartphones προσφέρει τη δυνατότητα στις γυναίκες να επιλέξουν δότη σπέρματος με τα χαρακτηριστικά που επιθυμούν να έχει ο πατέρας του παιδιού τους.

Η εφαρμογή δημιουργήθηκε από την Τράπεζα Σπέρματος του Λονδίνου και έχει ήδη αρχίσει να διατίθεται στη Βρετανία και οι μισές ιδιωτικές και δημόσιες κλινικές εξωσωματικής γονιμοποίησης της χώρας έχουν ήδη υπογράψει σύμβαση με τη νέα υπηρεσία.

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή, οι γυναίκες μπορούν να ενημερώνονται για το ύψος, την εθνικότητα, το χρώμα των μαλλιών των πιθανών μπαμπάδων ενώ έχουν πρόσβαση ακόμα και σε ένα σύντομο βιογραφικό (ιατρικό ιστορικό, μορφωτικό επίπεδο, επάγγελμα, προσωπικότητα) των διαθέσιμων δοτών. Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να γράψουν τα χαρακτηριστικά που θα προτιμούσαν να έχει ο δότης και να ειδοποιηθούν όταν αυτός θα είναι διαθέσιμος.

Η λειτουργία αναζήτησης στην εφαρμογή παρέχει μια λίστα των πιθανών μπαμπάδων - με τον τίτλο έναν αριθμό όπως "Δωρητής 1000" , "Δωρητής 1004» κοκ - με τα φυσικά χαρακτηριστικά τους να αναφέρονται παρακάτω.

Αφού η χρήστρια της εφαρμογής επιλέξει, θα πρέπει να κάνει ηλεκτρονική πληρωμή μέσα από αυτήν και στη συνέχεια το δείγμα παραδίδεται στην κλινική γονιμότητας που έχει επιλέξει. Το κόστος για ένα δείγμα είναι 950 στερλίνες.

«Με το app η εξεύρεση δότη γίνεται εξίσου εύκολη με την παραγγελία οποιουδήποτε άλλου προϊόντος», δήλωσε ο Kamal Ahuja επιστημονικός διευθυντής της Τράπεζας Σπέρματος του Λονδίνου στην εφημερίδα Sunday Times.

Σύμφωνα με τον ίδιο η online συναλλαγή επιτρέπει στη γυναίκα να έχει τον έλεγχο της ιδιωτικότητάς της, παραμένοντας στο σπίτι της και διαλέγοντας και αποφασίζοντας με την ησυχία της.

Παρόλο που η εφαρμογή πληροί τα κριτήρια που έχει θεσπίσει η Αρχή Ανθρώπινης Αναπαραγωγής & Εμβρυολογίας (HFEA) της Βρετανίας, έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις, με το επιχείρημα ότι ευτελίζει την διαδικασία της δωρεάς σπέρματος και της απόκτησης παιδιού.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βέροια: Νεκρή γυναίκα από φωτιά στο σπίτι της23:59Ντέιβιντ Μπόουι: Η ζωή και η καριέρα του ροκ σταρ23:48Missing Alert για την εξαφάνιση 28χρονης23:36Τραμπ: Το Ιράν λαχταρά την ελευθερία - Oι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να βοηθήσουν23:22Αλεξανδρούπολη: Εικόνες βιβλικής καταστροφής από το πέρασμα της κακοκαιρίας (εικόνες)23:08ΠΑΟΚ: Ο «Ντέλιας» έφερε την... τέλεια βραδιά 22:54Κύπρος: Νέες αποκαλύψεις για το επίμαχο βίντεο που παραπέμπει σε διαφθορά22:40Ατρόμητος – Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη για τους Πειραιώτες22:26Θεσσαλονίκη: Αποκολλήθηκε κομμάτι οροφής σε εμπορικό κέντρο και τραυματίστηκε γυναίκα (βίντεο)22:12Πανιώνιος – Κολοσσός Ρόδου: Νίκη “οξυγόνο” για τους γηπεδούχους21:58Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για τις βλέψεις των ΗΠΑ στη Γροιλανδία21:44Κηφισιά –ΑΕΛ: Στο τέλος δεν (Χ)αμογέλασε κανείς21:30Ο Τζέικ Σωτηριάδης στον ΑΝΤ1: Η Γροιλανδία υπάγεται διοικητικά στην Δανία, για περισσότερα από 300 χρόνια21:16Άρης – Ηρακλής: Έγινε θρίλερ… στο φινάλε21:02Εξελίξεις στη διπλή δολοφονία της Φοινικούντας 20:48ΑΝΤ1 Sports: “Πικρή” νίκη για τον Ολυμπιακό λόγω του τραυματισμού του Μόρις20:34Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ20:20Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:06Ροδόπη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο αγρότη19:52Ισχυροί άνεμοι: Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο19:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο