LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /ΓενικάΔημοσίευση: 02 Οκτωβρίου 2016 07:57

App βρίσκει μπαμπάδες… κατά παραγγελία

Η πρωτοποριακή εφαρμογή απευθύνεται σε γυναίκες που ψάχνουν τον «ιδανικό» πατέρα για τα παιδιά τους.

Βρετανία - εφαρμογή - μπαμπάδες -παραγγελία - κινητό - δωρητής σπέρματος

Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Ένα νέο app για smartphones προσφέρει τη δυνατότητα στις γυναίκες να επιλέξουν δότη σπέρματος με τα χαρακτηριστικά που επιθυμούν να έχει ο πατέρας του παιδιού τους.

Η εφαρμογή δημιουργήθηκε από την Τράπεζα Σπέρματος του Λονδίνου και έχει ήδη αρχίσει να διατίθεται στη Βρετανία και οι μισές ιδιωτικές και δημόσιες κλινικές εξωσωματικής γονιμοποίησης της χώρας έχουν ήδη υπογράψει σύμβαση με τη νέα υπηρεσία.

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή, οι γυναίκες μπορούν να ενημερώνονται για το ύψος, την εθνικότητα, το χρώμα των μαλλιών των πιθανών μπαμπάδων ενώ έχουν πρόσβαση ακόμα και σε ένα σύντομο βιογραφικό (ιατρικό ιστορικό, μορφωτικό επίπεδο, επάγγελμα, προσωπικότητα) των διαθέσιμων δοτών. Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να γράψουν τα χαρακτηριστικά που θα προτιμούσαν να έχει ο δότης και να ειδοποιηθούν όταν αυτός θα είναι διαθέσιμος.

Η λειτουργία αναζήτησης στην εφαρμογή παρέχει μια λίστα των πιθανών μπαμπάδων - με τον τίτλο έναν αριθμό όπως "Δωρητής 1000" , "Δωρητής 1004» κοκ - με τα φυσικά χαρακτηριστικά τους να αναφέρονται παρακάτω.

Αφού η χρήστρια της εφαρμογής επιλέξει, θα πρέπει να κάνει ηλεκτρονική πληρωμή μέσα από αυτήν και στη συνέχεια το δείγμα παραδίδεται στην κλινική γονιμότητας που έχει επιλέξει. Το κόστος για ένα δείγμα είναι 950 στερλίνες.

«Με το app η εξεύρεση δότη γίνεται εξίσου εύκολη με την παραγγελία οποιουδήποτε άλλου προϊόντος», δήλωσε ο Kamal Ahuja επιστημονικός διευθυντής της Τράπεζας Σπέρματος του Λονδίνου στην εφημερίδα Sunday Times.

Σύμφωνα με τον ίδιο η online συναλλαγή επιτρέπει στη γυναίκα να έχει τον έλεγχο της ιδιωτικότητάς της, παραμένοντας στο σπίτι της και διαλέγοντας και αποφασίζοντας με την ησυχία της.

Παρόλο που η εφαρμογή πληροί τα κριτήρια που έχει θεσπίσει η Αρχή Ανθρώπινης Αναπαραγωγής & Εμβρυολογίας (HFEA) της Βρετανίας, έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις, με το επιχείρημα ότι ευτελίζει την διαδικασία της δωρεάς σπέρματος και της απόκτησης παιδιού.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα: Νεκρός εντοπίστηκε 68χρονος έξω από το σπίτι του23:59Τραγωδία στην Ισπανία: Νεκρή 4χρονη που έπεσε από μπαλκόνι23:43Παναθηναϊκός: Οριστική συμφωνία με Κόντη - Αναλαμβάνει υπηρεσιακός 23:23Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Πρωθυπουργό εκλέγει ο λαός και όχι οι παράγοντες23:09Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Ξοδεύαμε σαν να μην υπάρχει αύριο22:55Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκε και η δεύτερη σορός που είχε εντοπιστεί στον Θερμαϊκό22:41Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κεφαλονιά22:27Λίβανος: Τουλάχιστον δύο νεκροί εξαιτίας ισραηλινού πλήγματος στη Μπάαλμεκ22:13Champions League: Η Πάφος των 10 παικτών «πέρασε χειροπέδες» στον Ολυμπιακό21:59Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη21:45Στο Καπιτώλιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος21:31Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης στον ΑΝΤ1 και στο Νίκο Χατζηνικολάου21:17Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους21:08Ο Λεβαδειακός διέσυρε τον ΠΑΟΚ με 4-120:54Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1 για Μεταναστευτικό: Καμία Κρήτη δεν έχει βουλιάξει20:40Θεσσαλονίκη: 29χρονος έχασε τη ζωή του μετά από σοβαρό τροχαίο - Συνελήφθησαν τρία άτομα20:26Μητσοτάκης στον ANT1: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι υπόθεση εκτεταμένης διαφθοράς και ήταν δική μας ευθύνη να τον βάλουμε σε τάξη20:12Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Αντιμετώπιση της ακρίβειας με γενναία, μόνιμη και στοχευμένη αύξηση των πραγματικών μισθών19:58Πρώτη εγχώρια νίκη ο Παναθηναϊκός με Ντέσερς19:41Θεσσαλονίκη: Τροποποιείται αύριο η λειτουργία του Μετρό λόγω προγραμματισμένης πορείας19:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο