LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /ΓενικάΔημοσίευση: 02 Οκτωβρίου 2016 07:57

App βρίσκει μπαμπάδες… κατά παραγγελία

Η πρωτοποριακή εφαρμογή απευθύνεται σε γυναίκες που ψάχνουν τον «ιδανικό» πατέρα για τα παιδιά τους.

Βρετανία - εφαρμογή - μπαμπάδες -παραγγελία - κινητό - δωρητής σπέρματος

Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Ένα νέο app για smartphones προσφέρει τη δυνατότητα στις γυναίκες να επιλέξουν δότη σπέρματος με τα χαρακτηριστικά που επιθυμούν να έχει ο πατέρας του παιδιού τους.

Η εφαρμογή δημιουργήθηκε από την Τράπεζα Σπέρματος του Λονδίνου και έχει ήδη αρχίσει να διατίθεται στη Βρετανία και οι μισές ιδιωτικές και δημόσιες κλινικές εξωσωματικής γονιμοποίησης της χώρας έχουν ήδη υπογράψει σύμβαση με τη νέα υπηρεσία.

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή, οι γυναίκες μπορούν να ενημερώνονται για το ύψος, την εθνικότητα, το χρώμα των μαλλιών των πιθανών μπαμπάδων ενώ έχουν πρόσβαση ακόμα και σε ένα σύντομο βιογραφικό (ιατρικό ιστορικό, μορφωτικό επίπεδο, επάγγελμα, προσωπικότητα) των διαθέσιμων δοτών. Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να γράψουν τα χαρακτηριστικά που θα προτιμούσαν να έχει ο δότης και να ειδοποιηθούν όταν αυτός θα είναι διαθέσιμος.

Η λειτουργία αναζήτησης στην εφαρμογή παρέχει μια λίστα των πιθανών μπαμπάδων - με τον τίτλο έναν αριθμό όπως "Δωρητής 1000" , "Δωρητής 1004» κοκ - με τα φυσικά χαρακτηριστικά τους να αναφέρονται παρακάτω.

Αφού η χρήστρια της εφαρμογής επιλέξει, θα πρέπει να κάνει ηλεκτρονική πληρωμή μέσα από αυτήν και στη συνέχεια το δείγμα παραδίδεται στην κλινική γονιμότητας που έχει επιλέξει. Το κόστος για ένα δείγμα είναι 950 στερλίνες.

«Με το app η εξεύρεση δότη γίνεται εξίσου εύκολη με την παραγγελία οποιουδήποτε άλλου προϊόντος», δήλωσε ο Kamal Ahuja επιστημονικός διευθυντής της Τράπεζας Σπέρματος του Λονδίνου στην εφημερίδα Sunday Times.

Σύμφωνα με τον ίδιο η online συναλλαγή επιτρέπει στη γυναίκα να έχει τον έλεγχο της ιδιωτικότητάς της, παραμένοντας στο σπίτι της και διαλέγοντας και αποφασίζοντας με την ησυχία της.

Παρόλο που η εφαρμογή πληροί τα κριτήρια που έχει θεσπίσει η Αρχή Ανθρώπινης Αναπαραγωγής & Εμβρυολογίας (HFEA) της Βρετανίας, έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις, με το επιχείρημα ότι ευτελίζει την διαδικασία της δωρεάς σπέρματος και της απόκτησης παιδιού.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συναγερμός στο Ίλιον: Τηλεφώνημα για πυροβολισμούς21:20Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις προσπάθειες για να τερματιστεί ο πόλεμος ανάμεσα σε Ρωσία - Ουκρανία21:12Τουρκικά ΜΜΕ: Επίθεση στους Έλληνες αγρότες για το χάος στα σύνορα20:58Ζάκυνθος - Συγκλονίζει ο πατέρας του 2χρονου: Τον αφήσαμε για μισό λεπτό20:44Επιχείρηση διάσωσης άνδρα στο φαράγγι Αμπά στα Αστερούσια20:30Επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ Κυψέλης20:16Ινδία: 23 νεκροί από φωτιά σε νυχτερινό κέντρο20:02Ρωσία: Κρατικές πηγές αναφέρουν ότι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν χωριό στο Χάρκοβο19:48Βόλος: Ο κυβερνήτης επικαλέστηκε δυσμενείς καιρικές συνθήκες και χαμηλή ορατότητα19:34Αντώνης Σαμαράς: Χωρίς αγρότες δεν υπάρχει χώρα19:20Σέρρες: Άνοιξε για τα φορτηγά το τελωνείο Προμαχώνα19:06Κομοτηνή: Κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό18:52Τροχαίο στη Κίσσαμο: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες - Ένας τραυματίας18:38Κανονικά τα δρομολόγια των Intercity στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη18:24Παναθηναϊκός - Πανιώνιος: Το show του Ρογκαβόπουλου έκλεψε την παράσταση18:10Λάρισα: Νησίδα από φερτά υλικά δημιουργήθηκε στη γέφυρα του Πηνειού - Ανεβαίνει η στάθμη του νερού (εικόνες)17:56Νετανιάχου: Κοντά η δεύτερη φάση του αμερικανικού σχεδίου για τη Γάζα - Επαφές με Τραμπ στο τέλος του μήνα17:42Αλεξανδρούπολη: Συνεχίζεται η ενίσχυση των αγροτικών μπλόκων σε βόρειο και νότιο Έβρο17:28Πρόεδρος Βρετανικού Μουσείου: Υπάρχει “περιθώριο προσγείωσης” για τα Γλυπτά του Παρθενώνα17:14Formula 1: Παγκόσμιος πρωταθλητής για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Λάντο Νόρις17:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο