LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΓενικάΔημοσίευση: 13 Σεπτεμβρίου 2016 15:07

Μεγάλες προσδοκίες για το 5G από 8 κλάδους της αγοράς

Στα οφέλη του υπέρ-ταχύτατου διαδικτύου προσβλέπουν ήδη η παγκόσμια οικονομία, αλλά και μεμονωμένα κλάδοι και επιχειρήσεις.

5G - τεχνολογία - Oικονομία -επιχειρήσεις

Μεγάλες προσδοκίες για την τεχνολογία του 5G, αν και βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο σήμερα, τρέφει, ήδη, η παγκόσμια οικονομία και οι επιχειρήσεις διεθνώς, προσβλέποντας στα οφέλη που μπορεί να επιφέρει η ευρεία υιοθέτηση του υπερ-ταχύτατου Διαδικτύου. Σε αυτήν τη λογική, δεν είναι τυχαίο, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο ΣΕΠΕ, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών, που έχουν την ευθύνη λήψης αποφάσεων σε εταιρείες από οκτώ διαφορετικούς κλάδους (ποσοστιαία το 94%) θεωρεί τα δίκτυα επόμενης γενιάς στην κινητή τηλεφωνία ως σημαντικό παράγοντα για τη στρατηγική ανάπτυξη της επιχείρησης τους.

Διαφορετικές οι ευκαιρίες, που “βλέπει” κάθε κλάδος από την τεχνολογία και τις υποδομές επόμενης γενιάςΑυτοκινητοβιομηχανία, Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, Δημόσια Ασφάλεια, Βιομηχανία Υψηλής Τεχνολογίας, Internet/Ψηφιακά Μέσα, Υγεία, Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες και Media/Gaming, είναι οι τομείς, που κατά κύριο λόγο, αναμένεται να επηρεαστούν από τα δίκτυα επόμενης γενιάς. Κάθε ένας από αυτούς τους κλάδους της παγκόσμιας οικονομίας, σύμφωνα με έρευνα της Ericsson, έχει διαφορετικές προσδοκίες από την τεχνολογία του 5G, που όλες, ωστόσο, συνδέονται με την οικονομία του Διαδικτύου και τις προεκτάσεις της στον πραγματικό κόσμο.

Η μελέτη της εταιρείας πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 650 στελεχών παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων CIOs, CTOs, CMOs και άλλων κορυφαίων στελεχών Πληροφορικής από οκτώ κλάδους της οικονομίας, που εκτιμάται ότι θα επηρεαστούν περισσότερο από τις αλλαγές που φέρνει μαζί του το υπερ-ταχύτατο Διαδίκτυο. Η έρευνα επιχειρεί να καταγράψει τις αναμενόμενες επιπτώσεις του 5G σε συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας, εξετάζοντας τις πιο πιθανές χρήσεις της νέας τεχνολογίας, καθώς και τις νέες τάσεις που θα διαμορφώσει το 5G ανά τομέα.

αγορές - διαδίκτυο - internet - online shopping

Η έρευνα της Ericsson (Opportunities in 5G: The view from eight industries) διαπιστώνει ότι και οι οκτώ κλάδοι έχουν μεγάλες ελπίδες για το πώς το 5G θα μετασχηματίσει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν μέχρι σήμερα, ανοίγοντας νέα παράθυρα ευκαιρίας. Για παράδειγμα, στον κλάδο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τα στελέχη ευελπιστούν ότι το 5G θα διευκολύνει νέες καθηλωτικές εμπειρίες στο τηλεοπτικό πεδίο, όπως η τεχνολογία ultra HD 4K και η εικονική πραγματικότητα.

Την ίδια στιγμή, υψηλόβαθμα στελέχη από τον τομέα της Κοινής Ωφέλειας αναμένουν αύξηση της παραγωγικότητας, ταχύτερη πρόσβαση των νέων προϊόντων και υπηρεσιών στην αγορά, καθώς και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Η ενισχυμένη παρακολούθηση και συντήρηση περιουσιακών στοιχείων, που βρίσκονται σε απομακρυσμένες και δυνητικά επικίνδυνες τοποθεσίες, με τη χρήση αισθητήρων αναφέρεται, για παράδειγμα, ως ένα άλλο όφελος.

Αυτοκινητοβιομηχανία
Από την πλευρά τους, τα στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας ελπίζουν ότι το 5G θα δώσει ώθηση στον τομέα των αυτοκινούμενων οχημάτων, καθώς και στα συστήματα που υποστηρίζουν υπηρεσίες, όπως streaming μουσικής, online θέαση ταινιών, real time ενημέρωση για την κίνηση και τις καιρικές συνθήκες, ακόμα και υπηρεσίες υποβοήθησης της οδήγησης, όπως το self-parking και η αποφυγή συγκρούσεων.

Στον τομέα της Δημόσιας Ασφάλειας, τα στελέχη εκτιμούν ότι το 5G θα βελτιώσει την εμπειρία των πολιτών σε θέματα ασφαλείας. Από κοινού, το 5G και το Internet of Things αναμένεται να συμβάλουν τα μέγιστα στην ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών. Μάλιστα, το 96% των στελεχών απαντά ότι, ήδη, δρομολογεί σχετικές επενδύσεις, ώστε να επωφεληθεί από τις επερχόμενες αλλαγές. 

AP - έσοδα - ψηφιοποίηση - βιομηχανία - Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Διαδίκτυο - ψηφιακή εξέλιξη

Στη Βιομηχανία Υψηλής Τεχνολογίας η επίδραση του 5G αναμένεται να είναι, επίσης, καταλυτική. Οι εταιρείες του κλάδου σχεδιάζουν να εκμεταλλευτούν τη δυναμική του 5G για την αύξηση της παραγωγικότητας, τη βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη και την εισαγωγή νέων προϊόντων και υπηρεσιών στην αγορά πιο γρήγορα.

Στη βιομηχανία του Internet, το 5G εκτιμάται ότι θα ενισχύσει περαιτέρω την εμπιστοσύνη του καταναλωτή στην ψηφιακή οικονομία του Διαδικτύου, υποστηρίζοντας τομείς, όπως για παράδειγμα το ηλεκτρονικό εμπόριο, το ψηφιακό ταξίδι ή η βιομηχανία του Διαμοιρασμού. Για το 96% των στελεχών, το βασικό όφελος από την επένδυση στο 5G θα είναι η βελτιωμένη εμπειρία του πελάτη.

Υγεία
Στον τομέα της Υγείας, η τεχνολογία του 5G υπόσχεται να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής των πολιτών, με την υιοθέτηση νέων υπηρεσιών και προϊόντων. Επιπλέον, τα στελέχη της υγειονομικής περίθαλψης πιστεύουν ότι η ασφάλεια είναι εξίσου σημαντική με την απόδοση από την άποψη της επιχειρηματικής αξίας του 5G. 

AP - έσοδα - ψηφιοποίηση - βιομηχανία - Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Διαδίκτυο - ψηφιακή εξέλιξη

Ο κλάδος των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών εκτιμά ότι το 5G θα βελτιώσει την παραγωγικότητα, την ικανοποίηση των πελατών, ενώ, παράλληλα, θα ενισχύσει στις ψηφιακές συναλλαγές κυρίως μέσω φορητών συσκευών.

Τέλος, στον τομέα των Media και των Τυχερών Παιχνιδιών, το 5G αναμένεται να ανοίξει το δρόμο σε πραγματικά συναρπαστικές εμπειρίες, όπως η τεχνολογία ultra HD 4K και η εικονική πραγματικότητα σε κινητές συσκευές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου10:51Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός 14χρονου σε σχολείο - Το βίντεο που τράβηξαν συμμαθητές του10:37Κατάταξη UEFA: Η θέση της Ελλάδας μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού10:25Λάρισα: “Σήκωσαν” πακτωμένο χρηματοκιβώτιο από κατάστημα10:12Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”09:58Ιράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)09:45“Έρωτας φυγάς” - Νέο επεισόδιο: Μυστικά και αποκαλύψεις την Παρασκευή (βίντεο)09:31Ιράν: Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της Τεχεράνης09:17ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊό09:04“Ενώπιος Ενωπίω” - Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η Παξινού, οι “Ψυχοκόρες” και η πολιτική (βίντεο)08:50Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)08:36Το παρασκήνιο της βρετανικής συμμετοχής στην ενίσχυση της ισραηλινής άμυνας08:23Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην Εθνική Οδό (βίντεο)08:10Amber Alert για 11χρονο07:57OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης07:44Αθηναϊκή Λέσχη: Δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη (εικόνες)07:30Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο