LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΓενικάΔημοσίευση: 27 Αυγούστου 2016 20:20

Το Excel της Microsoft δημιουργεί προβλήματα στους... γενετιστές

Πολλοί είναι οι επιστήμονες που υποστηρίζουν ότι το Excel είναι υπαίτιο για σοβαρά λάθη που έχουν γίνει σε εργασίες πάνω στη γονιδιωματική.

Βιολογικό εργαστήριο

Το πρόγραμμα επεξεργασίας λογιστικών φύλλων της Microsoft, Excel, έχει γίνει το θέμα δυσαρέσκειας πολλών επιστημόνων αφού όπως υποστηρίζουν είναι υπαίτιο για σοβαρά λάθη που έχουν γίνει σε επιστημονικές εργασίες πάνω στη γονιδιωματική.

Το Excel είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας λογιστικών φύλλων που έχει τη δυνατότητα να κάνει πολύπλοκους μαθηματικούς υπολογισμούς, να δημιουργεί αλλά και να επεξεργάζεται μια βάση δεδομένων και να κάνει γραφήματα.

Επιστήμονες έφεραν το θέμα στο φως της δημοσιότητας με σκοπό να κάνουν γνωστό το σφάλμα που υπάρχει στο πρόγραμμα, το οποίο μετατρέπει αυτόματα τα ονόματα ορισμένων γονιδίων σε ημερομηνίες. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, σύμβολα γονιδίων όπως το SET2 (Septin 2) μετατρέπονται αυτόματα σε «September 2».

Ωστόσο, η Microsoft, η οποία διέθεσε την πρώτη έκδοση του Excel το 1985, αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι το σφάλμα στην μετονομασία των γονιδίων μπορεί να διορθωθεί εάν οι χρήστες κάνουν ορισμένες αλλαγές στις ρυθμίσεις της εφαρμογής.

«Το Excel έχει τη δυνατότητα να εμφανίζει τα δεδομένα και τα κείμενα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις είναι σχεδιασμένες ώστε να λειτουργούν σε καθημερινά σενάρια», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο BBC.

«Το Excel προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επιλογών, τις οποίες οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ώστε να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται τα δεδομένα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ωστόσο, όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το BBC, αυτό το πρόβλημα δεν εκδηλώνεται στο ανάλογο πρόγραμμα της Google, το Google Sheets.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λάρισα: Πατίνι συγκρούστηκε με ΙΧ - Στο νοσοκομείο δύο ανήλικοι (εικόνες)15:34Μεγάλη Τετάρτη: Δεμένα τα πλοία λόγω της απεργίας της Πρωτομαγιάς15:20“The 2Night Show”: Με Βρεττό, Iορδάνοβα και Μπομπέτσι η παρέα της Τετάρτης (εικόνες)15:07Ευρωεκλογές 2024 – Πλεύση Ελευθερίας: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι14:53Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία14:39Ξύλο στη Βουλή: Ο Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ14:26Ευρωεκλογές 2024: Στέφος, Αντώναρος, Αρναούτογλου και Αναγνωστάκης στο δρόμο για τις κάλπες14:13ΔΥΠΑ: Επίδομα καταβάλλεται στους ανέργους με “Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης”13:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση 13:46“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: Αγωνία και φόβος στο επεισόδιο της Τετάρτης (εικόνες)13:32Ζώδια – Λίτσα Πατέρα: Η Τετάρτη φέρνει ένταση και απρόβλεπτα, αλλά στο βάθος ελπίδα (βίντεο)13:18Υγεία – Κασσελάκης: οι δηλώσεις του για τις δημόσιες δαπάνες που “άναψαν φωτιές”13:05Άγιος Δημήτριος: Διανομέας δέχεται άγρια επίθεση στη μέση του δρόμου (βίντεο)12:51Νίκος Παπανδρέου στο “Πρωινό”: Ας μπορούσα να ρωτήσω τον πατέρα μου, αν είναι περήφανος για εμένα σήμερα (βίντεο)12:39Ξύλο στη Βουλή: Φλώρος - Γραμμένος “πιάστηκαν στα χέρια”12:24Άγιοι Ανάργυροι: φωτογραφίες ντοκουμέντο με το μαχαίρι που ο 39χρονος σκότωσε την Κυριακή (βίντεο)12:11Κηφισιά: Θύμα διάρρηξης ο Λούκας Βιλντόζα του Παναθηναϊκού11:58Σκύδρα - Καταγγελία για bullying: Συμμαθητής μου, έσβησε τσιγάρο στο μάγουλό μου11:44Πολεμική Αεροπορία: Επισμηνίας βρέθηκε νεκρός στη μονάδα του11:31Κηφισός: Κινηματογραφική καταδίωξη μετά από απόπειρα ληστείας11:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο