LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /ΓενικάΔημοσίευση: 06 Αυγούστου 2016 09:05

Λάμπες ...WiFi

Δείτε πως χάκερ μπαίνουν στο Wi-Fi ενός οικιακού δικτύου από τις λάμπες!

AP - Λάμπες - λαμπτήρες

Ερευνητές ασφαλείας ανακάλυψαν πρόσφατα 9 ευπάθειες σε μια σειρά λαμπτήρων της εταιρείας Osram, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα σύνδεσης με το διαδίκτυο. Οι ευπάθειες στα προϊόντα της σειράς Lightify θα μπορούσαν να δώσουν σε χάκερς τη δυνατότητα πρόσβασης στο Wi - Fi ενός οικιακού δικτύου με το ενδεχόμενο να λειτουργούν τα φώτα ενός σπιτιού χωρίς φυσικά την άδεια του ιδιοκτήτη.

«Τα τρωτά αυτά σημεία θα μπορούσαν να παράσχουν σε κάποιον πρόσβαση ώστε να έχει τη δυνατότητα να ελέγχει το ίδιο το δίκτυο και αυτό αποτελεί ένα πολύ σοβαρό ζήτημα», δήλωσε στο ειδησεογραφικό δίκτυο BBC η καθηγήτρια Άντζελα Σάσε του πανεπιστημίου University College του Λονδίνου, η οποία ειδικεύεται σε θέματα ασφαλείας.

Από την πλευρά της η Osram αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ότι η «πλειονότητα» των προβλημάτων θα μπορούσαν να διορθωθούν μέσω μιας αναβάθμισης στο λογισμικό, η οποία θα είναι διαθέσιμη τον Αύγουστο, ωστόσο, δεν έχει αναπτυχθεί το διορθωτικό για 4 από τις ευπάθειες.

Η σειρά Lightify της Osram αποτελείται από λαμπτήρες οι οποίοι συνδέονται στο Ίντερνετ και ο χρήστης μπορεί να έχει τον έλεγχό τους μέσω μιας εφαρμογής στο smartphone του. Ένας ειδικός σε θέματα ασφαλείας δήλωσε στο BBC ότι η Osram έχει κάνει ένα «στοιχειώδες» λάθος.

Ο ερευνητής Ντέραλ Χέιλαντ της εταιρείας ασφαλείας Rapid7 ανακάλυψε τις 9 ευπάθειες στη σειρά λαμπτήρων Home και Pro και στη συνέχεια ειδοποίησε την κατασκευάστρια εταιρεία για αυτές. Ένα από τα προβλήματα που ανακάλυψε είναι, ότι, η εφαρμογή της Osram για τα smartphones, αποθηκεύει ένα χωρίς κρυπτογράφηση αντίγραφο του κωδικού πρόσβασης του Wi - Fi του χρήστη. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να δώσει πρόσβαση σε έναν χάκερ στο οικιακό δίκτυο Wi - Fi του χρήστη καθώς και στις συσκευές που συνδέονται με αυτό, εάν ο κωδικός πρόσβασης έχει αποθηκευτεί στο κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιεί την εφαρμογή.

«Από τη στιγμή που ενημερωθήκαμε για τις ευπάθειες τις οποίες εντόπισε η Rapid7, η Osram έχει προβεί στις απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να αναλύσει, να επικυρώσει και να εφαρμόσει μια στρατηγική αποκατάστασης του κινδύνου», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φωτιά στην περιοχή Καζάνια στο Πέραμα - Ήχησε το 11208:40Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:26Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Ιανουαρίου 08:12Γενιτσάγ: Το τουρκικό ΥΠΕΞ σιωπά στις δηλώσεις Γεραπετρίτη - Σκληρή προειδοποίηση γκιουρντενίζ23:59Ε.Ε: Έκτακτη συνεδρίαση των πρεσβευτών των 27 μελών της μετά τους δασμούς Τράμπ23:46Αστυνομικός φιλοξένησε σπίτι της, μητέρα που έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας, μαζί με τα παιδιά της23:32Με μία εντυπωσιακή τελετή έναρξης και σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες ξεκίνησε και επίσημα το πατρινό καρναβάλι23:18Μητσοτάκης: Η ερώτηση που τον έφερε σε αμηχανία– “Μη με τρομάζετε έτσι”23:04Η Δανία "εξεπλάγη" από τις δασμολογικές απειλές του Τραμπ22:50Σέρρες: Στο μικροσκόπιο δεύτερη επίθεση στον 17χρονο - Μαρτυρία της αδελφής του στον ΑΝΤ1 για ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου22:36Γροιλανδία: Ο Τραμπ ανακοίνωσε επιβολή νέων δασμών σε ευρωπαϊκές χώρες που αντιδρούν στα σχέδια του22:22Θύελλα αντιδράσεων, μετά τις ανθελληνικές δηλώσεις του Έντι Ράμα - Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη22:08Ποπάι: ο γκρινιάρης ναυτικός έχει... γενέθλια!21:54Καρδίτσα – ΑΕΚ: Πέμπτη συνεχόμενη νίκη για την “Ένωση”21:40Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης του ΑΝΤ1 χάρισε ελπίδα σε Παιδικά Χωριά SOS και Φλόγα21:26Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Τι αναφέρει το πόρισμα για τη φονική φωτιά που ξεκίνησε από την Πεντέλη κι έφτασε στο Χαλάνδρι20:58Ant1 Sports: Την Κυριακή έρχεται στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό ο Σαντίνο Αντίνο20:44Θρίλερ με την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας: Δύο σενάρια και πολλά ερωτήματα20:30Συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΕΕ - Λατινικής Αμερικής: Ανησυχία καταναλωτών για την ποιότητα των κρεάτων στην Ελλάδα20:16Η Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επιχείρησης των ΗΠΑ στο Ιράν20:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο