LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /ΓενικάΔημοσίευση: 06 Αυγούστου 2016 09:05

Λάμπες ...WiFi

Δείτε πως χάκερ μπαίνουν στο Wi-Fi ενός οικιακού δικτύου από τις λάμπες!

AP - Λάμπες - λαμπτήρες

Ερευνητές ασφαλείας ανακάλυψαν πρόσφατα 9 ευπάθειες σε μια σειρά λαμπτήρων της εταιρείας Osram, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα σύνδεσης με το διαδίκτυο. Οι ευπάθειες στα προϊόντα της σειράς Lightify θα μπορούσαν να δώσουν σε χάκερς τη δυνατότητα πρόσβασης στο Wi - Fi ενός οικιακού δικτύου με το ενδεχόμενο να λειτουργούν τα φώτα ενός σπιτιού χωρίς φυσικά την άδεια του ιδιοκτήτη.

«Τα τρωτά αυτά σημεία θα μπορούσαν να παράσχουν σε κάποιον πρόσβαση ώστε να έχει τη δυνατότητα να ελέγχει το ίδιο το δίκτυο και αυτό αποτελεί ένα πολύ σοβαρό ζήτημα», δήλωσε στο ειδησεογραφικό δίκτυο BBC η καθηγήτρια Άντζελα Σάσε του πανεπιστημίου University College του Λονδίνου, η οποία ειδικεύεται σε θέματα ασφαλείας.

Από την πλευρά της η Osram αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ότι η «πλειονότητα» των προβλημάτων θα μπορούσαν να διορθωθούν μέσω μιας αναβάθμισης στο λογισμικό, η οποία θα είναι διαθέσιμη τον Αύγουστο, ωστόσο, δεν έχει αναπτυχθεί το διορθωτικό για 4 από τις ευπάθειες.

Η σειρά Lightify της Osram αποτελείται από λαμπτήρες οι οποίοι συνδέονται στο Ίντερνετ και ο χρήστης μπορεί να έχει τον έλεγχό τους μέσω μιας εφαρμογής στο smartphone του. Ένας ειδικός σε θέματα ασφαλείας δήλωσε στο BBC ότι η Osram έχει κάνει ένα «στοιχειώδες» λάθος.

Ο ερευνητής Ντέραλ Χέιλαντ της εταιρείας ασφαλείας Rapid7 ανακάλυψε τις 9 ευπάθειες στη σειρά λαμπτήρων Home και Pro και στη συνέχεια ειδοποίησε την κατασκευάστρια εταιρεία για αυτές. Ένα από τα προβλήματα που ανακάλυψε είναι, ότι, η εφαρμογή της Osram για τα smartphones, αποθηκεύει ένα χωρίς κρυπτογράφηση αντίγραφο του κωδικού πρόσβασης του Wi - Fi του χρήστη. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να δώσει πρόσβαση σε έναν χάκερ στο οικιακό δίκτυο Wi - Fi του χρήστη καθώς και στις συσκευές που συνδέονται με αυτό, εάν ο κωδικός πρόσβασης έχει αποθηκευτεί στο κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιεί την εφαρμογή.

«Από τη στιγμή που ενημερωθήκαμε για τις ευπάθειες τις οποίες εντόπισε η Rapid7, η Osram έχει προβεί στις απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να αναλύσει, να επικυρώσει και να εφαρμόσει μια στρατηγική αποκατάστασης του κινδύνου», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
27χρονος οδηγός μηχανής μετέτρεψε τη Λεωφόρο Μαραθώνος σε πίστα ράλι10:15ΕΕ: Η Κομισιόν ενέκρινε εκταμίευση 2,1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα στο πλαίσιο του "NextGenerationEU"10:01Τραγωδία στο Πέραμα: Μία νεκρή έπειτα από ανατροπή φορτηγού (βίντεο)09:47Ερντογάν: Είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη09:33Κεραμέως στον ΑΝΤ1 για συλλογικές συμβάσεις: Πώς ωφελούνται οι εργαζόμενοι από την ιστορική συμφωνία - Τι προβλέπεται (βίντεο)09:19Δόμνα Μιχαηλίδου: Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το δημογραφικό09:04Ισραήλ - Κατς: Δεν θα υπάρξει ηρεμία στον Λίβανο όσο δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την ασφάλεια του Ισραήλ08:50Τροχαίο στη Βάρη: Αναποδογύρισε αμάξι στα Βλάχικα - Από τύχη γλίτωσε ο οδηγός (βίντεο)08:36Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο - Τα θέματα που θα συζητηθούν08:22Παναθηναϊκός: Μέσα και ο Τσιριβέγια με Στουρμ Γκρατς - Επιστρέφουν Καλάμπρια και Κώτσιρας08:08Τραμπ: Τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση εναντίον εθνοφρουρών στην Ουάσιγκτον07:54Σεισμός 4,8 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης07:38ΑΑΔΕ: Καταχώρηση ΙΒΑΝ στο myAADE για καταβολή επιστροφών και επιδοτήσεων07:24Κίνα: Τρένο πέφτει πάνω σε εργαζόμενους, 11 νεκροί07:10Αιγάλεω: Συνελήφθη 16χρονος έπειτα από καταδίωξη – Πάνω από 90 γραμμάρια κάνναβης στην κατοχή του06:56Formula 1: Το 23ο Grand Prix στο Κατάρ έρχεται την Κυριακή, 30 Νοεμβρίου, στις 18:00 ζωντανά, αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+06:42Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:28Εορτολόγιο: Ποιοί γιορτάζουν σήμερα 27 Νοεμβρίου06:14Champions League: Ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια τη «βασίλισσα» Ρεάλ Μαδρίτης 23:59ΗΠΑ: Νεκρoί οι άντρες της Εθνοφρουράς που δέχθηκαν πυροβολισμούς κοντά στον Λευκό Οίκο23:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο