LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΓενικάΔημοσίευση: 03 Αυγούστου 2016 07:33

Τυφλός έτρεξε σε μαραθώνιο στην έρημο χάρη σε ειδικό app (βίντεο)

Η εφαρμογή ονομάζεται eAscot και ο συγκεκριμένος υπερ-μαραθώνιος έγινε στην έρημο της Ναμίμπια...

Δρομέας - τυφλός - εφαρμογή - smartphone

Ιδιαίτερα σημαντικό θεωρείται το επίτευγμα του τυφλού αθλητή Σάιμον Γουΐτκροφτ, που συνεργάστηκε με την ΙΒΜ για την ανάπτυξη μιας εφαρμογής που του επιτρέπει να τρέχει σε υπερ-μαραθωνίους χωρίς άλλη βοήθεια, ανά τον κόσμο.

Η εφαρμογή ονομάζεται eAscot και ο συγκεκριμένος υπερ-μαραθώνιος έγινε στην έρημο της Ναμίμπια. Ο Γουΐτκροφτ, τυφλός από τα 17 του χρόνια, συνήθως έτρεχε μαζί με κάποιον άλλον, ωστόσο αυτή τη φορά είχε μαζί του μόνο το app που έφτιαξε με την ΙΒΜ.

«Για να τρέχεις στη σωστή κατεύθυνση το μόνο που χρειάζεσαι είναι προσανατολισμός, όπως π.χ. 40 μοίρες βόρεια, κατεύθυνση προς την οποία πρέπει να τρέχεις για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Οπότε φτιάξαμε μια εφαρμογή που με ενημερώνει εάν παρεκκλίνω από την πορεία που πρέπει να έχω» λέει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον μηχανικό λογισμικού της ΙΒΜ, Τιμ Τζάκομπι, η μεγάλη πρόκληση ήταν το ότι έπρεπε να φτιαχτεί κάτι ανάμεσα σε GPS και σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος αυτοκινήτου. «Οπότε έπρεπε να βρούμε τα σωστά μαθηματικά για να διαπιστώνεται πόσο μακριά είσαι από την πορεία σου και το πόσο συχνά πρέπει να γίνεται αυτό και να αντιδρά η εφαρμογή».

Όπως και στην περίπτωση των αισθητήρων παρκαρίσματος, ένας βόμβος ενημερώνει τον αθλητή όταν παρεκκλίνει από την πορεία του, ενώ ο τόνος είναι διαφορετικός εάν αυτό γίνεται προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά. Επίσης, αν και στον έρημο είναι δύσκολο να πέσει κάποιος πάνω σε έναν άλλο δρομέα, η φιλοδοξία είναι αυτό το σύστημα να αρχίσει κάποια στιγμή να χρησιμοποιείται και σε μαραθωνίους σε πόλεις- και πάνω σε αυτό δουλεύουν τώρα η IBM και ο Γουΐτκροφτ.

Ο τυφλός δρομέας κάλυψε περίπου 160 χλμ φέτος στη Ναμίμπια, πριν ένας τραυματισμός τον αναγκάσει να αποσυρθεί. Τώρα στοχεύει να επιστρέψει του χρόνου, με νέα, βελτιωμένη έκδοση του eAscot. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο