LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΓενικάΔημοσίευση: 01 Αυγούστου 2016 21:52

Στα χέρια της Interpol, ένας από τους μεγαλύτερους κυβερνοεγκληματίες του κόσμου

Ο γνωστός στον κόσμο της ηλεκτρονικής παρανομίας, ως ο «Νιγηριανός Μάικ», έχει καρπωθεί πάνω από 60 εκατομμύρια δολάρια μέσω διαδικτυακών απατών.

Ηλεκτρονικός Υπολογιστής - laptop

Στα χέρια των αντρών της Interpol έπεσε ένας από τους πλέον καταζητούμενους κυβερνοεγκληματίες του κόσμου, ο «Νιγηριανός Μάικ», ο οποίος φέρεται να έχει κλέψει περισσότερα από 60 εκατομμύρια δολάρια μέσω διαδικτυακών απατών.

Ο 40χρονος Νιγηριανός φέρεται ότι είναι ο επικεφαλής μιας ομάδας 40 εγκληματιών, που τα περασμένα χρόνια έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες απάτες με εκατομμύρια θύματα ανά τον κόσμο. Μία μόνο από αυτές, όπως σημειώνει η Interpol, έφερε στα «ταμεία» των αετονύχηδων περισσότερα από 15,4 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», ο Μάικ και η ομάδα του συνεργαζόταν και με «πλυντήρια» παράνομου χρήματος στην Κίνα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. «Το δίκτυό τους είχε βάλει στόχο μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Αυστραλία, τον Καναδά, την Ινδία, τη Μαλαισία, τη Ρουμανία, τη Νότιο Αφρική, την Ταϊλάνδη και τις ΗΠΑ» τονίζει η ανακοίνωση της Interpol.

«Ειδικότητά» τους ήταν δύο είδη χτυπημάτων. Είτε αποκτούσαν πρόσβαση σε λογαριασμούς email εταιριών και τα χρησιμοποιούσαν ώστε να ζητήσουν πληρωμές από άλλες επιχειρήσεις είτε  αποκτούσαν πρόσβαση στον λογαριασμό ενός υψηλόβαθμου στελέχους μίας εταιρείας και προσποιούμενοι ότι είναι αυτός ζητούσαν την αποστολή ενδοεταιρικών εμβασμάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς συμφερόντων τους.

Ο «εγκέφαλος» της ομάδας συνελήφθη μαζί με έναν 38χρονο συνεργάτη του στην πόλη Πορτ Χαρκούρ στη Νιγηρία.

Όπως ανακοίνωσε η Interpol, και οι δύο ύποπτοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι με εγγύηση καθώς η έρευνα σε βάρος τους συνεχίζεται.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13Έκθεση Oxfam: Αυξάνονται οι εισοδηματικές ανισότητες στις χώρες που δανείζει το ΔΝΤ19:59Ολυμπιακός – Προμηθέας: Έβγαλε την υποχρέωση… και τώρα Μπαρτσελόνα19:46Δίκη Τραμπ: Ένορκος απαλλάχθηκε γιατί διέρρευσαν στοιχεία της ταυτότητας της19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο