LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /Social mediaΔημοσίευση: 17 Ιουνίου 2016 14:07

Φυλάκιση 30 μηνών για τον “βασιλιά του spam”

Διπλός ο λόγος που οδήγησε το δικαστήριο στην επιβολή της ποινής.

AP - Sanford Wallace - φυλάκιση - πρόστιμο - βασιλιάς του spam - Facebook - Σάνφορντ Γουάλας

Σε 30 μήνες φυλάκισης και 310.628,55 δολαρίων πρόστιμο καταδικάστηκε ο αποκαλούμενος «βασιλιάς του spam» Σάνφορντ Γουάλας στις ΗΠΑ, για αποστολή εκατομμυρίων μηνυμάτων spam σε χρήστες του Facebook  και παραβίαση δικαστικής εντολής να μην χρησιμοποιεί το κοινωνικό δίκτυο.

Ο 47χρονος, από το Λας Βέγκας, δήλωσε ένοχος στις 24 Αυγούστου 2015, σε μια κατηγορία απάτης και σχετιζόμενης δραστηριότητας σε σύνδεση με email, και μια κατηγορία για «εγκληματική περιφρόνηση». Σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο, ο Γουάλας παραδέχτηκε την υλοποίηση ενός σχεδίου από τον Νοέμβριο του 2008 μέχρι τον Μάρτιο του 2009 για αποστολή μηνυμάτων spam σε χρήστες του Facebook που είχαν ως αποτέλεσμα την έκθεση σε κίνδυνο περίπου 500.000 «νόμιμων» λογαριασμών Facebook, και είχε αποτέλεσμα να σταλούν πάνω από 27 εκατ. μηνύματα spam μέσω των servers του Facebook.

AP - Sanford Wallace - φυλάκιση - πρόστιμο - βασιλιάς του spam - Facebook - Σάνφορντ Γουάλας

«Ο Γουάλας παράνομα απέκτησε, αποθήκευσε και εκμεταλλεύτηκε πληροφορίες λογαριασμών χρηστών του Facebook και κέρδισε χρήματα αναδρομολογώντας χρήστες σε άλλες σελίδες. Ειδικότερα, ο Γουάλας παραδέχτηκε πως άνοιξε έναν φανταστικό λογαριασμό Facebook, στο όνομα “David Frederix” για να δοκιμάζει τα μηνύματα spam του και δημιούργησε μια αυτόματη διαδικασία για να μπαίνει στον λογαριασμό ενός χρήστη, να αποκτά μια λίστα όλων των φίλων του και μετά να αποστέλλει ένα μήνυμα στον κάθε λογαριασμό φίλου. Το μήνυμα ήταν σχεδιασμένο να ξεγελά νόμιμους κατόχους λογαριασμών ώστε να μπαίνουν σε website στο μήνυμα που υποτίθεται ότι προερχόταν από φίλο στο Facebook. Μόλις o χρήστης καταχωρούσε τις πληροφορίες του/ της, τον επαναπροωθούσαν σε ένα άλλο website. O Γουάλας επίσης παραδέχτηκε πως κέρδισε χρήματα αποστέλλοντας traffic στις ιστοσελίδες και αποθήκευσε διευθύνσεις email και κωδικούς για να συνεχίσει να στέλνει μηνύματα spam» αναφέρεται στην επίσημη δήλωση των αμερικανικών δικαστικών αρχών- όπου επίσης σημειώνεται πως τον Νοέμβριο του 2008 απέκτησε πρόσβαση και στο δίκτυο υπολογιστών του Facebook.

Αγωγή εναντίον του είχε υποβληθεί εναντίον του από το Facebook, και το 2009 το δικαστήριο έδωσε εντολή να μην αποκτήσει ξανά πρόσβαση στο δίκτυο του Facebook, ή να δημιουργήσει και διατηρήσει λογαριασμό στο Facebook. Ο ίδιος παραδέχτηκε πως στις 17 Απριλίου 2009 παραβίασε την εντολή του δικαστηρίου, μπαίνοντας στον λογαριασμό του ενώ ήταν σε πτήση από το Λας Βέγκας προς τη Νέα Υόρκη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία14:39Ξύλο στη Βουλή: Ο Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ14:26Ευρωεκλογές 2024: Στέφος, Αντώναρος, Μπουτζέτη και Αναγνωστάκης στο δρόμο για τις κάλπες14:13ΔΥΠΑ: Επίδομα καταβάλλεται στους ανέργους με “Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης”13:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση 13:46“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: Αγωνία και φόβος στο επεισόδιο της Τετάρτης (εικόνες)13:32Ζώδια – Λίτσα Πατέρα: Η Τετάρτη φέρνει ένταση και απρόβλεπτα, αλλά στο βάθος ελπίδα (βίντεο)13:18Υγεία – Κασσελάκης: οι δηλώσεις του για τις δημόσιες δαπάνες που “άναψαν φωτιές”13:05Άγιος Δημήτριος: Διανομέας δέχεται άγρια επίθεση στη μέση του δρόμου (βίντεο)12:51Νίκος Παπανδρέου στο “Πρωινό”: Ας μπορούσα να ρωτήσω τον πατέρα μου, αν είναι περήφανος για εμένα σήμερα (βίντεο)12:39Ξύλο στη Βουλή: Φλώρος - Γραμμένος “πιάστηκαν στα χέρια”12:24Άγιοι Ανάργυροι: φωτογραφίες ντοκουμέντο με το μαχαίρι που ο 39χρονος σκότωσε την Κυριακή (βίντεο)12:11Κηφισιά: Θύμα διάρρηξης ο Λούκας Βιλντόζα του Παναθηναϊκού11:58Σκύδρα - Καταγγελία για bullying: Συμμαθητής μου, έσβησε τσιγάρο στο μάγουλό μου11:44Πολεμική Αεροπορία: Επισμηνίας βρέθηκε νεκρός στη μονάδα του11:31Κηφισός: Κινηματογραφική καταδίωξη μετά από απόπειρα ληστείας11:18ΟΔΔΗΧ: Στις αγορές με νέα έκδοση ομολόγου η Ελλάδα11:04Αφρικανική σκόνη: Οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας για την προστασία των πολιτών10:51Κορινθία - Τροχαίο δυστύχημα: Νεκρός οδηγός μηχανής που “καρφώθηκε” σε κολώνα10:37Αφρικανική σκόνη: Πώς προέκυψε, πώς αντιμετωπίζεται (βίντεο)10:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο