LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΓενικάΔημοσίευση: 05 Ιουνίου 2016 07:09

Ο “Μαγικός Καθρέπτης” που θα αλλάξει την καθημερινότητα σου

Η Microsoft παρουσίασε τον "Μαγικό Καθρέπτη", ένα καινοτόμο gadget που μπορεί να αναγνωρίσει πως αισθάνεστε και να σας δείξει από τα email σας μέχρι τι καιρό θα κάνει!

Microsoft - καθρέφτης - μαγικός - μαγικός καθρέφτης

Ένα πρωτοποριακό gadget αποκάλυψε πρόσφατα η Microsoft το οποίο υπόσχεται να αλλάξει την καθημερινότητα του χρήστη. Ο λόγος για τον «Μαγικό Καθρέπτη», που μπορεί να αναγνωρίσει πως αισθάνεστε και να σας δείξει από τα email σας μέχρι τι καιρό θα κάνει.

Η συσκευή αποτελείται από έναν «κανονικό» καθρέπτη στο πίσω μέρος του οποίου είναι ενσωματωμένη μια LCD οθόνη 23,6 ιντσών, η οποία παίρνει «ζωή» από το σύστημα Rasberry Pi, ενώ χρησιμοποιεί και το Windows Hello για την αναγνώριση προσώπων.

Η Microsoft παρουσίασε την τεχνολογία αυτή κατά τη διάρκεια του συνέδριο ψηφιακής καινοτομίας InnovFest Unbound 2016 που φέτος πραγματοποιήθηκε στη Σιγκαπούρη.

«Φανταστείτε όταν ξυπνάτε το πρωί να είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε τον καθρέπτη σας για να φτιάξετε τα μαλλιά σας, να βάλετε το μακιγιάζ σας και ταυτόχρονα να βλέπετε την πρόγνωση του καιρού», είπε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο Izzat Khair της Microsoft Σιγκαπούρης.

Η τεχνολογία χρησιμοποιεί λευκά στοιχεία UI σε μαύρο φόντο, τα οποία οι χρήστες μπορούν να δουν όταν ο καθρέπτης είναι ενεργοποιημένος.

«Για να δώσουμε ‘ζωή' στον καθρέπτη, επιλέξαμε το Rasberry Pi τόσο επειδή είναι δημοφιλές όσο και για την τιμή, την υποστήριξη και τα χαρακτηριστικά hardware», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Microsoft.

Ο «Μαγικός Καθρέπτης» έχει ενσωματωμένη κάμερα καθώς και το σύστημα αναγνώρισης προσώπων, το οποίο έχει τη δυνατότητα να «αντιληφθεί» έως και 8 διαφορετικά συναισθήματα, όπως ο θυμός ή η χαρά.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η Microsoft εργάζεται ώστε να αναπτύξει ειδικές εφαρμογές για τον καθρέπτη, στις οποίες σκοπεύει να συμπεριλάβει το Facebook και το Twitter. Όπως αναφέρει η εφημερίδα σε δημοσίευμά της, ο Magic Mirror βρίσκεται ακόμα στα πρώιμα στάδια της ανάπτυξής του, ωστόσο σύμφωνα με δηλώσεις του Khair η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να έχει στο μέλλον μεγάλες προοπτικές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45Σέρφερ “δάμασε” κύμα-τέρας και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)19:32Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37Σύμη: Τσάντα με εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στη θάλασσα18:23Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματα16:35Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη 16:21Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τον τόπο της σύγκρουσης16:08Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα15:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο