LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /ΓενικάΔημοσίευση: 10 Μαΐου 2016 22:46

Holoflex, το πρώτο εύκαμπτο ολογραφικό κινητό στον κόσμο (βίντεο)

Το Holoflex επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν ένα τριδιάστατο αντικείμενο από κάθε γωνία, απλά και μόνο περιστρέφοντας το κινητό.

HoloFlex - κινητό - smartphone - εύκαμπτο - ολόγραμμα

Ερευνητές του Human Media Lab στο Queen's University ανέπτυξαν το Holoflex, το πρώτο - σύμφωνα με ανακοίνωση του καναδικού πανεπιστημίου - ολογραφικό, εύκαμπτο smartphone στον κόσμο. Η συσκευή έχει τη δυνατότητα rendering/απόδοσης τρισδιάστατων εικόνων με motion parallax και στερεοσκοπική απεικόνιση σε πολλαπλούς χρήστες ταυτόχρονα, χωρίς χρήση ειδικού εξοπλισμού από πλευράς τους (γυαλιά κλπ).

Το Holoflex διαθέτει μια οθόνη αφής 1920x1080 FOLED (Flexible Organic Light Emitting Diode). Οι εικόνες περνούν rendering σε κυκλικά μπλοκ πλάτους 12 pixels, αναπαριστώντας την πλήρη εικόνα ενός τρισδιάστατου αντικειμένου από μια οπτική γωνία. Αυτά τα μπλοκ προβάλλονται μέσω ενός 3D printed εύκαμπτου μικροφακού, που αποτελείται από 16.000 «fisheye» φακούς. Το αποτέλεσμα είναι μια εικόνα που επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν ένα τριδιάστατο αντικείμενο από κάθε γωνία, απλά και μόνο περιστρέφοντας το κινητό.

Ακόμη, το HoloFlex διαθέτει επίσης έναν ειδικό αισθητήρα κάμψης/ κυρτότητας, που επιτρέπει στον χρήστη να λυγίζει το τηλέφωνο για να μετακινεί αντικείμενα στην οθόνη (στον άξονα Ζ). Το κινητό διαθέτει επίσης επεξεργαστή 1,5 Ghz Qualcomm Snapdragon 810 και 2 GB μνήμης, Android 5.1 και Adreno 430 GPU, που υποστηρίζει OpenGL 3.1.

HoloFlex - κινητό - smartphone - εύκαμπτο - ολόγραμμα

Ο Dr. Ρόελ Βερτεγκάαλ, ένας εκ των ερευνητών πίσω από το HoloFlex, οραματίζεται μια σειρά εφαρμογών για τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Μέσω της οθόνης αφής, ο χρήστης θα μπορεί να κινεί αντικείμενα στους άξονες Χ και Ψ, ενώ το λύγισμα της οθόνης θα το κάνει στον άξονα Ζ. «Χρησιμοποιώντας μία κάμερα βάθους, οι χρήστες μπορούν επίσης να πραγματοποιούν ολογραφικές βίντεο τηλεδιασκέψεις μεταξύ τους. Λυγίζοντας την οθόνη, οι χρήστες κυριολεκτικά ξεπετιούνται από την οθόνη και θα μπορούν ακόμη και να κοιτούν γύρω και ο ένας την άλλον, με τα πρόσωπά τους να αποδίδονται σωστά από οποιαδήποτε γωνία, σε οποιονδήποτε παρατηρητή» λέει ο Dr. Βερτεγκάαλ. Ακόμη η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να δει μεγάλες εφαρμογές στον τομέα του gaming.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Φωτιά ξέσπασε σε μονοκατοικία08:35Καλιφόρνια: Έκρηξη σε αποθήκη πυροτεχνημάτων08:17Επίδομα ενοικίου: Οι κυρώσεις για όσους υποβάλλουν ανακριβή στοιχεία08:03Γαλλικό Ελεγκτικό Συνέδριο: Σε κατάσταση δημοσιονομικού εκτροχιασμού η χώρα07:49Τζιμ Μόρισον: Ο ποιητής που “σημάδεψε” τη ροκ07:34Γαλλία: Συνελήφθη 18χρονος που συνδέεται με μισογυνιστικό κίνημα επειδή σχεδίαζε επίθεση σε γυναίκες07:20Φωτιά στην Ιεράπετρα: Κραυγή αγωνίας από τον δήμαρχο – Ανεξέλεγκτη η κατάσταση07:05Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα: Άνοιξε η πλατφόρμα αιτήσεων06:50Σεισμός στις Κυκλάδες06:36Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 3 Ιουλίου06:23Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:09P. Diddy: Αθώος για τις σοβαρές κατηγορίες της σωματεμπορίας και της σύστασης συμμορίας23:59Βουλή: Υπερψηφίστηκε το ενεργειακό νομοσχέδιο με βελτιωτικές αλλαγές23:45Μερκελ: Το τηλεφώνημα του Τσίπρα που την άφησε άφωνη23:30ΚΑΕ Άρης: Ιστορική στιγμή με την έγκριση αγοράς της από τον Ρίτσαρντ Σιάο23:14Μητσοτάκης στο συνέδριο του Economist: Τώρα τα οικονομικά μας είναι σε τάξη (εικόνες)22:58Ο ΠΟΥ πιέζει για αύξηση τιμών μέσω φορολόγησης στη ζάχαρη, το αλκοόλ και τον καπνό22:44Politico: Κατατέθηκε πρόταση μομφής κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν22:30Πάτρα: Παράσυρση ανηλίκου από αυτοκίνητο - Με συνοδεία περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ στο νοσοκομείο22:16Φωτιά στην Ιεράπετρα: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση - Καίγονται σπίτια (εικόνες)22:01
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο