LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /Social mediaΔημοσίευση: 10 Μαΐου 2016 23:45

Καταγγελία-φωτιά κατά Facebook

Φωτιά στο Facebook βάζει πρώην εργαζόμενος. Τι αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.

AP - Facebook - αλλαγές - άρθρα - ενδιαφέροντα - χρήστης

Φωτιές στο Facebook άναψε πρόσφατα ένας πρώην εργαζόμενος της εταιρείας με τις δηλώσεις του, αφού αποκάλυψε ότι η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης συχνά παραλείπει να συμπεριλαμβάνει συγκεκριμένες πολιτικές ειδήσεις από το «προτεινόμενο» περιεχόμενο που εμφανίζεται στη σελίδα, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο αναφορές της ιστοσελίδας Gizmodo.

Συγκεκριμένα, ένας πρώην δημοσιογράφος που εργαζόταν στο Facebook -το όνομα του οποίου δεν έχει δημοσιοποιηθεί- δήλωσε στο Gizmodo ότι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «παραλείπουν εσκεμμένα και συστηματικά να ανεβάζουν ειδήσεις που ενδιαφέρουν αναγνώστες του συντηρητικού κόμματος», σύμφωνα με το Gizmodo, ενώ προσθέτουν άλλες ειδησεογραφικές ιστορίες στα «προτεινόμενα».

Εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε στο Ρόιτερς ότι υπάρχουν «αυστηρές κατευθυντήριες οδηγίες» προκειμένου να επικρατεί ουδετερότητα στο θέμα των ειδήσεων και τόνισε ότι στις οδηγίες αυτές δεν αναφέρεται πουθενά η απαγόρευση συγκεκριμένων ειδησεογραφικών άρθρων. Ωστόσο, το Ρόιτερς δεν πήρε ευθείες απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με το αν οι εργαζόμενοι «καθοδηγούνται» ώστε να παραλείπουν ειδήσεις που αφορούν στους Συντηρητικούς.

«Αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές δεν επιτρέπουν την παράλειψη πολιτικών αντιλήψεων. Ούτε επιτρέπουν την ιεράρχηση μιας άποψης αντί μίας άλλης, ή μιας είδησης αντί μίας άλλης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Facebook στο Gizmodo.

Όπως ήταν επόμενο, οι αναφορές αυτές προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των χρηστών της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης, ενώ πολλοί δημοσιογράφοι και σχολιαστές έσπευσαν να επικρίνουν το Facebook για μεροληψία.

Από την άλλη, η ομάδα Conservative Political Action Conference (CPAC), που φέρεται πως έχει αποκλειστεί από τη λίστα των «προτεινόμενων» ειδήσεων του Facebook, αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της όλης υπόθεσης.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μπολσονάρου: Νέα επέμβαση για την αντιμετώπιση επίμονου λόξυγγα23:59Ο Τραμπ δηλώνει "πολύ θυμωμένος" για την ουκρανική επίθεση στην προεδρική κατοικία του Πούτιν23:44Ηλεκτροκίνηση: Το Μέλλον των Μεταφορών Είναι εδώ23:30Ζαπορίζια: Ο σταθμός μπορεί να λειτουργήσει σε 18 μήνες εφόσον ο πόλεμος τελειώσει, λέει ο επικεφαλής23:14Τραμπ: Με επαίνους στον Νετανιάχου, ζητά να μπει στη δεύτερη φάση της η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα23:00Αττική Οδός: 21χρονος μεθυσμένος οδηγός πάτησε γκάζι για να ξεφύγει από το μπλόκο22:46Τραμπ: “Η Χαμάς πρέπει να αφοπλιστεί” - Συζητήσεις με Νετανιάχου για τη Γάζα22:32Έκρηξη κρουσμάτων γρίπης και ιώσεων - 120 παιδιά με γρίπη σε μία εφημερία στο Αγλαΐα Κυριακού22:18Ιταλία: Η Τζόρτζια Μελόνι υπέγραψε διάταγμα για την συνέχιση της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία το 202622:04Επίσημα στον Παναθηναϊκό ο Ανδρέας Τεττέη - Το αντίο στην Κηφισιά21:50Αγροτικές κινητοποιήσεις: Ρυθμίσεις στην κυκλοφορία σε Νίκαια, Καρδίτσα και Τρίκαλα21:36Η Χαμάς επαναλαμβάνει πως δεν θα καταθέσει τα όπλα, ενόψει της συνάντησης Τραμπ-Νετανιάχου21:22Μητσοτάκης: Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους21:08ANT1 Sports: Μεταγραφικές εξελίξεις σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό - Κορυφαία του κόσμου η Φωτεινή Τριχά20:54Συνάντηση Νετανιάχου - Τραμπ, με φόντο τη Γάζα και τη Μέση Ανατολή20:40Ο Άντριου Γκάουντλοκ συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών στη Ρόδο20:26Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:12Εορταστική αγορά: Με... φειδώ ψώνια και δώρα, λόγω ακρίβειας19:58Ρόδος: Νεκρός 51χρονος καθηγητής σε τροχαίο - Ελαφρά τραυματίας 15χρονος συνεπιβάτης19:44Θεοδωρικάκος: Ρεκόρ πληρωμών από αναπτυξιακούς νόμους19:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο