LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΓενικάΔημοσίευση: 14 Απριλίου 2016 22:12

Διέγραψε την εταιρεία του με μια λάθος… εντολή στον υπολογιστή

Ο Marco Marsala, πριν από τη λάθος εντολή, ήταν ιδιοκτήτης εταιρείας web hosting (φιλοξενίας ιστοσελίδων).

Independent - δημοσίευμα - υπάλληλος - δεδομένα - εταιρία - λάθος
Την απίστευτη ιστορία ενός ιδιοκτήτη εταιρείας web hosting (φιλοξενίας ιστοσελίδων) δημοσιεύει η εφημερίδα Independent 

Ο Marco Marsala διέγραψε κατά λάθος κάθε στοιχείο για την ύπαρξη της εταιρείας του μαζί με τους ιστοτόπους τους οποίους διαχειριζόταν για λογαριασμό των πελατών του. Έδωσε εντολή στον υπολογιστή του να διαγράψει τα πάντα στους server του, με αποτέλεσμα να σβηστεί κάθε ίχνος της εταιρείας του. 

Ο Marsala έγραψε για το πρόβλημά του σ’ ένα forum ειδικών για server  ζητώντας τη συμβουλή τους για να ανακτήσει τα χαμένα δεδομένα . Όπως εξήγησε μπερδεύτηκε και χρησιμοποίησε τον καταστροφικό κώδικα στο δικό του σύστημα . Ωστόσο, σχεδόν όλοι  οι ειδήμονες του φόρουμ τον διαβεβαίωσαν ότι η ζημιά είναι μόνιμη και ότι αυτή η λάθος γραμμή κώδικα του στοίχισε τη δουλειά πολλών ετών. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, ο προβληματικός κώδικας ήταν ο «rm -rf», ένα βασικό απόσπασμα κώδικα που διαγράφει οτιδήποτε του ζητήσεις. Το «rm» δίνει εντολή στον υπολογιστή να προβεί σε κατάργηση δεδομένων, το «r» διαγράφει τα πάντα μέσα σε έναν συγκεκριμένο κατάλογο ενώ το «f» σημαίνει «force» και ουσιαστικά λέει στο σύστημα να αγνοήσει τις συνηθισμένες προειδοποιήσεις που συνοδεύουν τη διαγραφή αρχείων. 

Το συγκεκριμένο απόσπασμα κώδικα χρησιμοποιείται συνήθως για τη διαγραφή όλων των περιεχομένων σε συγκεκριμένες θέσεις του υπολογιστή, οι οποίες ορίζονται επίσης με κώδικα. Σε αυτήν την περίπτωση όμως, εξαιτίας σφάλματος στην πληκτρολόγηση ενός προηγούμενου τμήματος του κώδικα από τον Marsala, δεν προσδιορίστηκε συγκεκριμένη θέση-στόχος με αποτέλεσμα να διαγραφούν όλα τα δεδομένα από τον υπολογιστή. 

Ο Marco Marsala επιβεβαίωσε μάλιστα ότι ο λανθασμένος κώδικας διέγραψε και όλα τα backup που είχε δημιουργήσει σε εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, καθώς ήταν συνδεδεμένοι στον υπολογιστή του. 

«Λυπάμαι πολύ αλλά η επιχείρησή σου είναι πλέον νεκρή», έγραψε στον απρόσεκτο προγραμματιστή ένας χρήστης στο forum, επισημαίνοντάς του ότι ακόμα κι αν παραδώσει αμέσως τους δίσκους του στην καλύτερη εταιρεία ανάκτησης δεδομένων, πιθανόν να μην μπορεί να κάνει τίποτα για να τον βοηθήσει. 

«Ακόμα κι αν μπορεί να κάνει κάτι, το κόστος θα είναι τόσο μεγάλο και οι εργασίες τόσο χρονοβόρες, ώστε η εταιρεία σου δύσκολα θα ανακάμψει», συμπλήρωσε ο χρήστης, συμβουλεύοντας τον Marsala να βγει από το συγκεκριμένο forum και να μπει σε ένα με... δικηγόρους, ώστε να προλάβει τις μηνύσεις που θα δεχθεί από τους πελάτες του.

 

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο