LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /Social mediaΔημοσίευση: 16 Δεκεμβρίου 2015 13:00

Τέλος το Facebook για τους ανήλικους

Παράνομη θα θεωρείται σύντομα σε παιδιά κάτω των 16 ετών η πρόσβαση σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

facebook - παιδιά - ανήλικος

Παράνομη θα θεωρείται πιθανόν από το τέλος αυτής της εβδομάδας η πρόσβαση παιδιών ηλικίας κάτω των 16 ετών σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, στις χώρες της Ευρώπης, αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.

Όπως αναφέρεται, θα πρέπει να υπάρχει η ρητή συγκατάθεση των γονέων, προκειμένου τα παιδιά να έχουν πρόσβαση στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ενέργεια αυτή είναι το αποτέλεσμα ψηφοφορίας μιας ευρωπαϊκής επιτροπής για την αύξηση του ορίου της «επιτρεπόμενης ψηφιακής ηλικίας» από τα 13 στα 16.

«Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων παιδιών ηλικίας μικρότερης των 16 ετών, θα πρέπει να είναι νόμιμη μόνο εάν -και στο βαθμό που αυτή απαιτείται- υπάρχει συγκατάθεση ή άδεια από τον κηδεμόνα του παιδιού», αναφέρεται σε μια πρόσφατη τροποποίηση του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων.

Στην ουσία αυτό που προβλέπει η συγκεκριμένη τροποποίηση είναι ότι οι διαδικτυακές εταιρείες που θέλουν να απευθύνονται σε οποιονδήποτε χρήστη κάτω των 16 ετών θα πρέπει να έχουν πάρει πρώτα την άδεια των γονέων.

Ειδικοί στη διαδικτυακή ασφάλεια υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο πιθανόν θα κάνει τα παιδιά πιο ευάλωτα και όχι ασφαλέστερα από κινδύνους που ελλοχεύουν στο Internet. Σε ανοικτή επιστολή που απέστειλαν στην επιτροπή, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η αλλαγή του ορίου ηλικίας «θα στερούσε από τους νέους εκπαιδευτικές και κοινωνικές ευκαιρίες, ενώ παράλληλα δεν θα παρείχε μεγαλύτερη (μάλλον λιγότερη) προστασία».

Όπως αναφέρεται στο άρθρο, πολλά είναι τα παιδιά ηλικίας ακόμα και κάτω των 13 ετών που χρησιμοποιούν το Facebook και άλλες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, με ή χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων τους, οπότε είναι απορίας άξιο εάν η αύξηση του ορίου ηλικίας θα κάνει οποιαδήποτε διαφορά.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παγκρήτιο συλλαλητήριο αγροτοκτηνοτρόφων τη Δευτέρα - Στο επίκεντρο λιμάνια και αεροδρόμια23:59Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Διοργανώνει μεγάλη εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού στην Πλατεία Συντάγματος23:50Απολαυστική ΑΕΚ κόντρα στον Ατρόμητο: Ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο της Super League23:40Μητσοτάκης: Αύριο η συζήτηση με τον Νίκο Χατζηνικολάου στο συνέδριο «Υγεία πάνω απ' όλα»23:26Οι αγρότες έκλεισαν την Ολυμπία Οδό στην Κάτω Αχαΐα (βίντεο)23:12Τηλεφωνική επικοινωνία Μελόνι - Ζελένσκι: Η Ιταλία θα αποστείλει έκτακτο υλικό στην Ουκρανία22:58Αθήνα: Τριπλάσια αυτοκίνητα από όσα αντέχουν οι δρόμοι - Η καθημερινή ασφυξία που κατέγραψε ο Τάσος Τέλλογλου22:44Πήρε το ντέρμπι ο ΠΑΟΚ, "φωνάζει" ο Άρης22:30Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα22:16ΑΕΛ - Παναθηναϊκός: Τα απανωτά λάθη που οδήγησαν στην... ισοφάριση22:02Τροχαίο δυστύχημα στην Εύβοια: Αυτοκίνητο έπεσε από γέφυρα - Νεκρός ο οδηγός21:48ANT1 Sports: Ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 121:34Συναγερμός στο Ίλιον: Τηλεφώνημα για πυροβολισμούς21:20Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις προσπάθειες για να τερματιστεί ο πόλεμος ανάμεσα σε Ρωσία - Ουκρανία21:12Τουρκικά ΜΜΕ: Επίθεση στους Έλληνες αγρότες για το χάος στα σύνορα20:58Ζάκυνθος - Συγκλονίζει ο πατέρας του 2χρονου: Τον αφήσαμε για μισό λεπτό20:44Επιχείρηση διάσωσης άνδρα στο φαράγγι Αμπά στα Αστερούσια20:30Επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ Κυψέλης20:16Ινδία: 23 νεκροί από φωτιά σε νυχτερινό κέντρο20:02Ρωσία: Κρατικές πηγές αναφέρουν ότι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν χωριό στο Χάρκοβο19:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο