LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /Social mediaΔημοσίευση: 16 Δεκεμβρίου 2015 13:00

Τέλος το Facebook για τους ανήλικους

Παράνομη θα θεωρείται σύντομα σε παιδιά κάτω των 16 ετών η πρόσβαση σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

facebook - παιδιά - ανήλικος

Παράνομη θα θεωρείται πιθανόν από το τέλος αυτής της εβδομάδας η πρόσβαση παιδιών ηλικίας κάτω των 16 ετών σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, στις χώρες της Ευρώπης, αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.

Όπως αναφέρεται, θα πρέπει να υπάρχει η ρητή συγκατάθεση των γονέων, προκειμένου τα παιδιά να έχουν πρόσβαση στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ενέργεια αυτή είναι το αποτέλεσμα ψηφοφορίας μιας ευρωπαϊκής επιτροπής για την αύξηση του ορίου της «επιτρεπόμενης ψηφιακής ηλικίας» από τα 13 στα 16.

«Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων παιδιών ηλικίας μικρότερης των 16 ετών, θα πρέπει να είναι νόμιμη μόνο εάν -και στο βαθμό που αυτή απαιτείται- υπάρχει συγκατάθεση ή άδεια από τον κηδεμόνα του παιδιού», αναφέρεται σε μια πρόσφατη τροποποίηση του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων.

Στην ουσία αυτό που προβλέπει η συγκεκριμένη τροποποίηση είναι ότι οι διαδικτυακές εταιρείες που θέλουν να απευθύνονται σε οποιονδήποτε χρήστη κάτω των 16 ετών θα πρέπει να έχουν πάρει πρώτα την άδεια των γονέων.

Ειδικοί στη διαδικτυακή ασφάλεια υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο πιθανόν θα κάνει τα παιδιά πιο ευάλωτα και όχι ασφαλέστερα από κινδύνους που ελλοχεύουν στο Internet. Σε ανοικτή επιστολή που απέστειλαν στην επιτροπή, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η αλλαγή του ορίου ηλικίας «θα στερούσε από τους νέους εκπαιδευτικές και κοινωνικές ευκαιρίες, ενώ παράλληλα δεν θα παρείχε μεγαλύτερη (μάλλον λιγότερη) προστασία».

Όπως αναφέρεται στο άρθρο, πολλά είναι τα παιδιά ηλικίας ακόμα και κάτω των 13 ετών που χρησιμοποιούν το Facebook και άλλες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, με ή χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων τους, οπότε είναι απορίας άξιο εάν η αύξηση του ορίου ηλικίας θα κάνει οποιαδήποτε διαφορά.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Champions League: Ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια τη «βασίλισσα» Ρεάλ Μαδρίτης 23:59ΗΠΑ: Νεκρoί οι άντρες της Εθνοφρουράς που δέχθηκαν πυροβολισμούς κοντά στον Λευκό Οίκο23:46Κάγια Κάλας: Ο ρωσικός στρατός θα πρέπει να περιοριστεί για να τερματιστεί ο πόλεμος23:37Τουρκία - Γκιουλέρ: "Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα έναντι μονομερών ενεργειών της Ελλάδας"23:23Ρωσία - Πεσκόφ για τερματισμό πολέμου: Πιθανότατα δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό23:09Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας αύριο και μεθαύριο22:55ΗΠΑ: Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο - Δύο μέλη της Εθνοφρουράς τραυματίστηκαν22:41«Μπλακ άουτ» του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι 22:27Λειψυδρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πάτμος και Λέρος 22:13Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Κέρκυρα και Αιτωλοακαρνανία21:59Τραγωδία στη Ρόδο: Ο πατέρας του 19χρονου στον ΑΝΤ1 - Θα ψάξουμε τα πάντα21:45Κέρκυρα - Κακοκαιρία Adel: Μια έγκυος απεγκλωβίστηκε στην περιοχή Ποταμός21:31Παρτιζάν: Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ανακοινώνοντας και επίσημα την αποχώρησή του από τον πάγκο της ομάδας21:17Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη21:03Παναγιώτης Στάθης στον ΑΝΤ1: Ούτε ένα ευρώ δεν επέστρεψαν οι αγρότες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ20:49Φλώρινα: Σοβαρό τροχαίο στο Πλατύ Πρεσπών - Απεγκλωβίστηκαν δύο άνδρες χωρίς αισθήσεις20:35Ant1 Sports: Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε τη βασίλισσα της Ευρώπης στο κατάμεστο "Καραϊσκάκης"20:21Πραξικόπημα στη Γουινέα–Μπισσάου εν μέσω προεδρικών εκλογών - Συνελήφθη ο πρόεδρος και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου20:07Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά τον θάνατο του 19χρονου στρατιώτη σε πεδίο βολής στη Ρόδο19:57Τέλλογλου - Αγροτικές επιδοτήσεις: "Εφιάλτης" το κόστος παραγωγής 19:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο