LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /Social media /

PaloPro

Δημοσίευση: 20 Οκτωβρίου 2015 17:01

Δεν πείθει το «Ανατολίτικο Παζάρι» Μέρκελ – Τουρκίας

Πως είδαν τα social media την επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ στην Τουρκία, αλλά και τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις ΕΕ και Τουρκίας.

Μέρκελ - Ερντογάν - Τουρκία - επίσκεψη

Η επίσκεψη της γερμανίδας Καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ στην Τουρκία για το μεταναστευτικό δεν έπεισε τα social media για τη χρησιμότητά της.

Παράλληλα η ελληνική διαδικτυακή κοινή γνώμη πρόσκειται αρνητικά και στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και Τουρκίας.

Η επίσκεψη της Μέρκελ και οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας καταγράφουν στο ελληνικό διαδίκτυο σύμφωνα με τα στοιχεία του paloPro 45.618 συνολικές αναφορές για την χρονική περίοδο 11/10 - 18/ 10 2015.

Το Τwitter και στις δυο περιπτώσεις είναι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που κάνει τη διαφορά και καθορίζει και τις επικρατούσες τάσεις.

Palo - Σταττιστικά στοιχεία - επίσκεψη Μέρκελ στην Τουρκία

Palo - Σταττιστικά στοιχεία - επίσκεψη Μέρκελ στην Τουρκία

Τα συναισθήματα παρουσιάζουν μια διαφορετική εικόνα για Άγκελα Μέρκελ και ΕΕ – Τουρκία. Η επίσκεψη της Μέρκελ στην Άγκυρα χαρακτηρίζεται από μια συναισθηματική ουδετερότητα. Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις ΕΕ- Τουρκίας παρουσιάζουν από την πλευρά τους κυριαρχία αρνητικών συναισθημάτων έναντι ουδέτερων και θετικών.

Palo - Σταττιστικά στοιχεία - επίσκεψη Μέρκελ στην Τουρκία

Palo - Σταττιστικά στοιχεία - επίσκεψη Μέρκελ στην Τουρκία

Θεματολογία

Η θεματολογία του ελληνικού διαδικτύου για τις υπό εξέταση οντότητες επικεντρώθηκε για την χρονική περίοδο 11/10 - 18/ 10 σε αναφορές για:

  • την επίσκεψη της καγκελάριου της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ στην Τουρκία για το μεταναστευτικό και στους      σχολιασμούς περί αυτής.
  • τα ανταλλάγματα που θέλει η Τουρκία  για να συνδράμει στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού: χαλάρωση  βίζας για τους τούρκους πολίτες που επισκέπτονται την ΕΕ, άνοιγμα πέντε κεφαλαίων διαπραγμάτευσης, οικονομική στήριξη 3 δις ευρώ και παρουσία των τούρκων ηγετών σε συνόδους κορυφής της ΕΕ.
  • την πρόταση του πρόεδρου της Ένωσης Γερμανών Αστυνομικών ότι η «Γερμανία θα πρέπει να υψώσει έναν      φράχτη στα σύνορά της με την Αυστρία προκειμένου να περιορίσει την εισροή προσφύγων και μεταναστών».
  • το ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης με την Τουρκία για το προσφυγικό.
  • την αντίδραση της Αθήνας στην προοπτική κοινών περιπολιών Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο.
  • την απόπειρα δολοφονίας υποψήφιας για το δήμο Κολωνίας με ρατσιστικό κίνητρο, συνδέεται με την πολιτική υποδοχής των προσφύγων.

Συμπεράσματα

Οι συνειδητοποιημένοι χρήστες των social media αντιλαμβάνονται, σύμφωνα με τα ποιοτικά στοιχεία του paloPro, ότι Μέρκελ και Ταγίπ Ερντογάν επιδόθηκαν σε ένα «πάρε – δώσε» ανταλλαγμάτων στην Κωνσταντινούπολη που παραπέμπει σε κίνητρα εσωτερικής πολιτικής .

Η Μέρκελ επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη για να κατευνάσει την γερμανική και τουρκική κοινή γνώμη για να μην διακινδυνεύσει να χάσει τις εκλογές του 2017 από την κρίση του προσφυγικού της Συρίας. Ο Ερντογάν από την πλευρά του καταλαβαίνει ότι το προσφυγικό εξελίσσεται σε «αχίλλειος πτέρνα» της Μέρκελ και της ΕΕ και το εκμεταλλεύεται στο έπακρο.

Ταυτόχρονα η ελληνική διαδικτυακή κοινή γνώμη εκφράζει σοβαρές ενστάσεις για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας διότι τη συνδέει και με τις επεκτατικές της διεκδικήσεις στο Αιγαίο καθώς και με το Κυπριακό. Παράλληλα αντιλαμβάνεται την επίσκεψη της Μέρκελ στην Κωνσταντινούπολη, μόλις δυο εβδομάδες πριν τις τουρκικές εκλογές της 1ης Νοεμβρίου, ως  κίνηση στήριξη προς το αυταρχικό καθεστώς του Ερντογάν.

Η ανάλυση έγινε με την υπηρεσία paloPro, το πιο ολοκληρωμένο εργαλείο διαχείρισης φήμης στο διαδίκτυο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δίκη Τραμπ – Μάρτυρας εκδότης: Προεκλογικά συμφωνήσαμε να “θάβω” ρεπορτάζ εναντίον του22:38Αφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικών22:24Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας22:11“MeToo” - ΗΠΑ: Αποζημίωση “μαμούθ” σε θύματα αθλίατρου θα πληρώσει το... FBI!21:57Κώστας Στεφανάκης: Έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός21:43Καούρες: Γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση ή διαφραγματοκήλη;21:29Ελλείψεις φαρμάκων - Γεωργιάδης: Υπάρχει φόβος ότι θα ξαναζήσουμε ό,τι έγινε με τον κορονοϊό (εικόνες)21:16Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου21:02Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)20:49e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή εισφορών σε χιλιάδες επαγγελματίες 20:36Φωτιά στην Πάρο: Τρεις συλλήψεις 20:22Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας20:09Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών: Καμπάνια του ΕΟΔΥ19:55Ευρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων19:42Ενδοοικογενειακή βία - Καταγγελία: Την χτύπησε μπροστά στο παιδί τους19:29“Φονικό των Ανωγείων”: Αναιρέθηκε η απόφαση από τον Άρειο Πάγο19:15ΙΕΛΚΑ: Πάσχα με μικρότερα τραπέζια και λιγότερα φαγητά το 202419:02Ηλεία: Φωτιά στους Σχίνους (βίντεο)18:49Μελισσοκόμοι: Τα αντιπυρικά μέτρα βάζουν τέλος στα μελίσσια μας18:36Πλημμύρες: Αναστολή πληρωμών για τους πληγέντες 18:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο