LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΓενικάΔημοσίευση: 17 Οκτωβρίου 2015 07:20

Έρχονται τα πρώτα μπέργκερ με κρέας εργαστηρίου

Σε πέντε χρόνια στα καταστήματα τα πρώτα χάμπουργκερ με κρέας εργαστηρίου.

Χάμπουργκερ - μπιφτέκι

Οι Ολλανδοί επιστήμονες που έχουν πρωτοπορήσει στη δημιουργία κρέατος στο εργαστήριό τους, δήλωσαν ότι σε πέντε περίπου χρόνια το κρέας τους θα σερβίρεται ως χάμπουργκερ στα καταστήματα.

Ο Μαρκ Ποστ του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ και οι συνεργάτες του, όπως δήλωσαν στο BBC, δημιούργησαν ήδη μια εταιρεία για να κάνει το κρέας τους πιο εύγευστο, φθηνότερο και εμπορικά αξιοποιήσιμο.

Η επιστημονική ομάδα είχε κάνει μια πρώτη επίδειξη -μαγείρεμα και φάγωμα- του εργαστηριακού κρέατος στο Λονδίνο προ διετίας και από τότε το έχουν βελτιώσει κι άλλο. Τώρα, οι Ολλανδοί δηλώνουν βέβαιοι ότι «όταν το κρέας μας βγει στην αγορά, ως εναλλακτική λύση στο παραδοσιακό κρέας, όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα δυσκολευθούν να μην το αγοράσουν για ηθικούς λόγους».

Χάμπουργκερ - μπιφτέκι - εργαστήριο

Αρχικά θα μπορεί κανείς να παραγγείλει το εργαστηριακό κρέας από την εταιρεία των επιστημόνων Mosa Meat (στην οποία συμμετέχει και το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ), αλλά, όπως προσδοκούν, όταν η τιμή του πέσει αρκετά, το εμπορικό προϊόν τους θα διατίθεται πλέον ακόμη και στα σούπερ-μάρκετ.

Το «μπέργκερ» που φτιάχνεται από βλαστικά κύτταρα, χρησιμοποιεί 45% λιγότερη ενέργεια για την παραγωγή (καλλιέργειά) του σε σχέση με το συμβατικό μοσχαρίσιο κρέας, εκλύει 96% λιγότερα «αέρια θερμοκηπίου» στο περιβάλλον και απαιτεί 99% λιγότερη γη, αφού καταργείται η ανάγκη της κτηνοτροφίας.

Η Mosa Meat, που θα απασχολεί 25 άτομα, θα πρέπει όμως πρώτα να βρει ένα τρόπο για την μαζική παραγωγή του εργαστηριακού κρέατος, χωρίς να αποκλείει ότι θα χρησιμοποιήσει ακόμη και την τρισδιάστατη εκτύπωσή του γι' αυτό! Το ερώτημα, βέβαια, είναι τι γνώμη θα έχουν οι καταναλωτές για όλα αυτά...

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο