LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /Social media /

Γκάμπια

Δημοσίευση: 09 Αυγούστου 2015 08:27

Προφυλακίστηκε και θα δικαστεί για μια… ανάρτηση στο Facebook!

Κατηγορείται ότι μοιράστηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook ένα σκίτσο του προφήτη Μωάμεθ.

Facebook - logo - κινητό

Ένας πολίτης της Γκάμπιας, που κατηγορείται ότι μοιράστηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook ένα σκίτσο του προφήτη Μωάμεθ, προφυλακίστηκε κοντά στη Μπανζούλ και θα δικαστεί αύριο Δευτέρα, δήλωσε χθες δικαστική πηγή.

Ο Αλάγκι Μαμ Σάι, άνεργος, περίπου τριάντα ετών, προφυλακίστηκε την Πέμπτη στη Μπρικάμα, κοντά στην πρωτεύουσα, και θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον δικαστηρίου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πηγή αυτή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Παραδέχθηκε τις κατηγορίες ότι είχε την πρόθεση να θίξει τους μουσουλμάνους στη Γκάμπια που του απήγγειλε η αστυνομία» με τη δημοσίευση ενός σκίτσου του Μωάμεθ, ανέφερε η ίδια πηγή σύμφωνα με την οποία τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν την 11η Ιουλίου στη Λαμίν, κοντά στην πρωτεύουσα.

«Είμαι σύμφωνος με την κατηγορία. Είδα το μήνυμα στο Facebook και το μοιράστηκα, διερωτώμενος αν είναι αληθινό ή όχι», φέρεται να είπε ο Σάι, σύμφωνα με δηλώσεις που του αποδόθηκαν. Το περιεχόμενο του σκίτσου δεν διευκρινίστηκε.

Πολλοί μουσουλμάνοι θεωρούν βλάσφημα τα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ. Στη Γκάμπια, μια χώρα 1,7 εκατ. κατοίκων, κατά επίσημα στοιχεία το 90% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι.

Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας της έκφρασης καταγγέλλουν συχνά παραβιάσεις της ελευθερίας της έκφρασης στην αγγλόφωνη αυτή χώρα της δυτικής Αφρικής, η οποία περιβάλλεται από τη Σενεγάλη, και κυβερνάται με σιδηρά πυγμή μετά το 1994 από τον Γιαχία Τζαμέ.

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13Έκθεση Oxfam: Αυξάνονται οι εισοδηματικές ανισότητες στις χώρες που δανείζει το ΔΝΤ19:59Ολυμπιακός – Προμηθέας: Έβγαλε την υποχρέωση… και τώρα Μπαρτσελόνα19:46Δίκη Τραμπ: Ένορκος απαλλάχθηκε γιατί διέρρευσαν στοιχεία της ταυτότητας της19:32Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή19:19Τουρκία – σεισμός: Ισχυρή δόνηση στα βόρεια της χώρας19:05Δραπέτης φυλακών… με έφεση στις απάτες18:52“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Τον συνέλαβαν μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο18:38Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο18:25
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο