LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /Social media /

Βραζιλία

Δημοσίευση: 08 Ιουλίου 2015 06:48

"Facegloria": Το Facebook... των Χριστιανών

Το πρώτο διαδικτυακό μέσο των Χριστιανών! Χωρίς… αμαρτίες και με «αμήν» αντί για like.

Facegloria

Το χριστιανικό facebook… είναι γεγονός!

Μια ομάδα πιστών της Ευαγγελικής Εκκλησίας στη Βραζιλία δημιούργησε μία σελίδα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία απαγορεύονται αυστηρώς οι βωμολοχίες και υλικό που εμπεριέχει οποιαδήποτε μορφή ερωτικού περιεχομένου. Ο λόγος για το Facegloria, οι δημιουργοί του οποίου ισχυρίζονται ότι τουλάχιστον 100.000 χρήστες έσπευσαν να εγγραφούν από την έναρξη της λειτουργίας του, έναν μήνα πριν.

Περίπου 600 λέξεις θεωρούνται απαγορευμένες στην ιστοσελίδα, ενώ αντί για το «Like» του Facebook υπάρχει το αντίστοιχο «Αμήν».

Το Ummaland, μια παρόμοια υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης αποκλειστικά για μουσουλμάνους, το οποίο ξεκίνησε το 2013, αριθμεί συνολικά 329.000 μέλη. Η συγκεκριμένη υπηρεσία περιλαμβάνει «εκτεταμένες ρυθμίσεις απορρήτου» για τις γυναίκες, ενώ καθημερινά εμφανίζονται αποφθέγματα εμπνευσμένα από το Ισλάμ, σκοπός των οποίων είναι να εμπνεύσουν τους χρήστες.

Η Βραζιλία έχει το μεγαλύτερο ρωμαιοκαθολικό πληθυσμό στον κόσμο.

«Στο Facebook εκτίθεται κανείς σε μεγάλο όγκο περιεχομένου που εμπεριέχει βία και πορνογραφία. Για το λόγο αυτόν σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο στο οποίο οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να συζητούν για τον Θεό, την αγάπη και να κηρύττουν τον λόγο του», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο Ατίλα Μπάρος, ένας εκ των δημιουργών της ιστοσελίδας.

Επίσης, οποιοδήποτε υλικό περιέχει ομοφυλοφιλικό περιεχόμενο απαγορεύεται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα.

«Το δίκτυό μας είναι παγκόσμιο. Στόχος μας είναι να ανταγωνιστούμε το Facebook και το Twitter εδώ και παντού», δήλωσε ο Ασίρ ντος Σάντος, ένας από τους τρεις εμπνευστές του Facegloria.

Προς το παρόν η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μόνο στα πορτογαλικά, ωστόσο όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό δίκτυο BBC επικαλούμενο δηλώσεις των εμπνευστών της, σύντομα θα συμπεριληφθούν σε αυτό και άλλες γλώσσες, ενώ υπάρχουν σχέδια για την ανάπτυξη σχετικής εφαρμογής για φορητές συσκευές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!12:07Κρήτη: Επιτέθηκε στους γονείς του και τους ανάγκασε να κοιμηθούν σε εκκλησία11:54Δίκη Τραμπ: Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε11:41Τένις - Βαρκελώνη: Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στον ημιτελικό11:29“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες11:16Ευρωεκλογές - Κασσελάκης: Περιοδεία σε 27 νησιά για 10 ημέρες11:02Βόρεια Κορέα: Δοκιμή σε τεράστια πυραυλική κεφαλή10:49Formula 1 - GP Σαγκάης: Ο Φερστάπεν επικράτησε στον αγώνα σπριντ10:35Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός10:22Κουρέτας για Θεσσαλία: Σε λίγες ώρες έπεσε όση βροχή πέφτει σε 3,5 μήνες (βίντεο)10:10Κακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)09:57“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία09:4421η Απριλίου 1967: η ημέρα που η Ελλάδα “μπήκε στον γύψο”09:30Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός σε τροχαίο09:17Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετ09:04Ιράκ: Έκρηξη σε στρατιωτική βάση (βίντεο)08:51ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδια08:37Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και χαλάζι08:24Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται08:10Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)07:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο