LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /Γενικά /

Ηλιακό αεροσκάφος

Δημοσίευση: 03 Ιουλίου 2015 06:33

Ρεκόρ ατομικής πτήσης χωρίς στάση για το Solar Impulse 2

Ο Ελβετός Μπερτράν Πικάρ πέταξε πάνω από τον Ειρηνικό και έγραψε ιστορία με το ηλιακό αεροσκάφος.

Ηλιακό αεροπλάνο Solar Impulse 2

Ένας Ελβετός στο πηδάλιο αεροπλάνου που κινείται μόνο βάσει ηλιακής ενέργειας κατέκτησε το παγκόσμιο ρεκόρ για την μακρύτερη ατομική πτήση στον κόσμο χωρίς διακοπή, είπε η ομάδα υποστήριξής του χθες.

Το Solar Impulse 2, που αναχώρησε από την Ιαπωνία τη Δευτέρα για το έβδομο τμήμα ενός ταξιδιού γύρω από τον κόσμο και αναμένεται να προσγειωθεί στην Χαβάη το Σαββατοκύριακο, κατέρριψε το 76ωρο ρεκόρ της ατομικής πτήσης ενώ διέσχιζε τον Ειρηνικό.

Ο πιλότος, Μπερτράν Πικάρ, εναλλάσεται στις πτήσεις με τον επίσης Ελβετό Αντρέ Μπόρσμπεργκ, για να καλύψουν το ταξίδι διάρκειας 35.000 χιλιομέτρων που ξεκίνησε από το Αμπού Ντάμπι στις 9 Μαρτίου.

«Το πιστεύετε ότι ένα αεροπλάνο που κινείται με ηλιακή ενέργεια, χωρίς καύσιμα, μπορεί τώρα να πετάξει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ένα τζετ!,» είπε ο Πικάρ σε δήλωση, προσθέτοντας: «Αυτό αποτελεί ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι καθαρές τεχνολογίες μπορούν να καταφέρουν απίστευτους στόχους».

Συνολικά, το αεροπλάνο θα έχει 25 μέρες στον αέρα. Το ταξίδι είναι χωρισμένο σε 12 τμήματα, και οι ταχύτητες που μπορεί να αναπτύξει είναι από 50 έως 100 χμ/ώρα. Μπορεί να βρίσκεται σε πτήση για τρεις μέρες συνολικά, μόνο με ηλιακή ενέργεια, ενώ ο πιλότος μπορεί να κοιμάται 20 λεπτά τη φορά, όσο έχει ενεργοποιήσει τον αυτόματο πιλότο. Το πιλοτήριο δεν έχει θέρμανση ούτε ρυθμισμένη πίεση.

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή του αεροπλάνου χρειάστηκαν 12 χρόνια, ενώ η πρώτη παραλλαγή του αεροσκάφους (2009) κατέρριψε ρεκόρ για υψόμετρο και απόσταση ηλιακών αεροπλάνων με πιλότο.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σταδίου: Έκλεισε ο δρόμος λόγω… κουμπαρά!10:21Θεσσαλονίκη: Νεκρός 29χρονος σε τροχαίο – 3 συλλήψεις10:06Μεταναστευτικό: Εκατόμβη νεκρών σε ναυάγια πλοίων με προορισμό την Κρήτη09:52Συνάντηση Τραμπ - Στάρμερ: Επί τάπητος διεθνείς υποθέσεις και επενδυτικές συμφωνίες09:38Τραμπ: Τρομοκρατική οργάνωση το κίνημα “Antifa”09:24Γάζα: Πίεση στις ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ09:11Report.oasa.gr – Κυρανάκης: Πρεμιέρα για την εφαρμογή υποβολής καταγγελιών στα ΜΜΜ08:57Αίγιο: Συνελήφθη πατέρας που οδηγούσε με το 5χρονο παιδί του αγκαλιά08:43ΚΤΕΟ: 700.000 οχήματα χωρίς έλεγχο - Σοβαρός κίνδυνος στους ελληνικούς δρόμους08:28Πενσιλβάνια: 3 νεκροί αστυνομικοί και 2 βαριά τραυματισμένοι από πυρά – Νεκρός και ο δράστης08:14Θεσσαλονίκη: Έκοβαν παράνομα ξύλα στο δάσος της Αρέθουσας και τα πουλούσαν07:59Γλυφάδα: Άνδρας εγκλωβίστηκε σε κάδο ανακύκλωσης κι έχασε τη ζωή του (εικόνες)07:46Φονική καραμπόλα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης (βίντεο)07:32Τεντόγλου: Ήταν ο χειρότερος αγώνας μου07:17ΗΠΑ: Ένοπλος σκότωσε 3 αστυνομικούς σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας07:04Παύλος Φύσσας: Η δολοφονία, η δίκη της Χρυσής Αυγής και η ιστορική απόφαση06:50Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Σεπτεμβρίου06:37Μητσοτάκης – ANT1: Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στη συνέντευξη του πρωθυπουργού06:23Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:09Πάτρα: Νεκρός εντοπίστηκε 68χρονος έξω από το σπίτι του23:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο