LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /Social media /

Internet

Δημοσίευση: 27 Μαΐου 2015 23:25

On line ο μισός πληθυσμός της Γης ως το τέλος του 2015

Τουλάχιστον 3,2 δισεκατομμύρια θα έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο έως το τέλος του 2015, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ.        

Γη - Internet - γράφημα

Σχεδόν το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο έως το τέλος του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποίησε η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU), η οποία αποτελεί όργανο των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με την έκθεση, εκτιμάται ότι 3,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ, 2 δισεκατομμύρια εξ αυτών θα προέρχονται από αναπτυσσόμενες χώρες. Την παρούσα φάση, ο παγκόσμιος πληθυσμός ανέρχεται στους 7,2 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Ωστόσο, σε χώρες όπως η Σομαλία και το Νεπάλ η διείσδυση στο Διαδίκτυο δεν θα ξεπεράσει τα 89 εκατομμύρια. Οι χώρες αυτές αποτελούν μέρος μιας ομάδας εθνών τις οποίες τα Ηνωμένα Έθνη περιγράφουν ως «λιγότερο ανεπτυγμένες», με συνολικό πληθυσμό που φτάνει τα 940 εκατομμύρια.

Επιπλέον, σύμφωνα με την έκθεση της ITU, μέχρι το τέλος του 2015 θα υπάρχουν τουλάχιστον 7 δισεκατομμύρια συνδρομές σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.

Όπως αναφέρεται, οι 78 στους 100 πολίτες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη ήδη χρησιμοποιούν κινητές ευρυζωνικές υπηρεσίες, ενώ το 69% των περιοχών του κόσμου έχει κάλυψη 3G - ωστόσο μόλις το 29% των αγροτικών περιοχών εξυπηρετούνται από την υπηρεσία αυτή.

Η αφρικανική ήπειρος υστερεί σημαντικά στις κινητές ευρυζωνικές υπηρεσίες αφού το ποσοστό διείσδυσης δεν ξεπερνά το 17,4%.

Έως το τέλος του τρέχοντος έτους εκτιμάται ότι το 80% των νοικοκυριών στις ανεπτυγμένες χώρες και το 34% του πληθυσμού των αναπτυσσόμενων χωρών θα έχουν κάποιας μορφής πρόσβαση στο διαδίκτυο, αναφέρεται σε δημοσίευμα του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου BBC το οποίο επικαλείται στοιχεία της έκθεσης.

Η μελέτη του ITU επικεντρώθηκε στον τομέα της ανάπτυξης της Τεχνολογίας των Επικοινωνιών τα τελευταία 15 χρόνια. Το 2000 υπήρχαν παγκοσμίως μόλις 400 εκατομμύρια χρήστες του Ίντερνετ.

«Κατά τα τελευταία 15 χρόνια η ανάπτυξη της Τεχνολογίας των Επικοινωνιών έχει οδηγήσει την παγκόσμια ανάπτυξη σε πρωτοφανές επίπεδο», δήλωσε ο Μπραχίμα Σάνου, διευθυντής του αναπτυξιακού γραφείου της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών.

«Οι τεχνολογίες των επικοινωνιών θα διαδραματίσουν ακόμα σημαντικότερο ρόλο στην ανάπτυξη μετά το 2015, όπως και στην επίτευξη των μελλοντικών στόχων καθώς ο κόσμος κινείται με όλο και ταχύτερα βήματα προς την ψηφιακή κοινωνία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΥΠΕΞ: Αυστηρή απάντηση της Αθήνας στον Μίτσκοσκι - "Καμία προσπάθεια αλλοίωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν θα γίνει αποδεκτή"16:58Κυψέλη: Στη φυλακή η 16χρονη που μαχαίρωσε 14χρονη σε σχολείο16:44"Αποκαλύψεις"- ΕΠΑΛ Χαλανδρίου: Του έπιασαν τα δάχτυλα για να του τα κόψουν, λέει ο πατέρας του μαθητή που τραυματίστηκε16:30Άγιος Διονύσιος ο Νέος: Ο Πολιούχος και προστάτης της Ζακύνθου16:16Χρυσοχοΐδης για "Έλληνα Εσκομπάρ" και επιχείρηση "Ίππαλος": Ο πόλεμος ενάντια στους εμπόρους ναρκωτικών θα συνεχιστεί16:02ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι ακόμη δύο κατηγορούμενοι για τις παράνομες επιδοτήσεις15:48Κωνσταντοπούλου: Ψηφίστηκε η άρση ασυλίας της από τη Βουλή - Ερωτήματα για εμπλοκή της σε ΜΚΟ15:34Missing Alert για την εξαφάνιση ανηλίκου15:20Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Μυλωνάκης: Δεν ήξερα τίποτα περί επισυνδέσεων και δικογραφίας - Καμία απολύτως συγκάλυψη15:06Αλεξανδρούπολη: 4χρονο παιδάκι μεταφέρθηκε νεκρό στο Νοσοκομείο - Ήταν εμφανώς υποσιτισμένο14:52Αυτοκίνητο παρέσυρε ηλικιωμένο έξω από το Μέγαρο Μαξίμου14:38«Νύχτα Αποκαλύψεων» με τον Πέτρο Κουσουλό, απόψε στις 24:00 στον ΑΝΤ114:24Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Περιφερειακή Υμηττού από σήμερα το βράδυ έως αύριο14:10Ανυποχώρητοι οι αγρότες: Έκλεισαν το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη στα Μάλγαρα, κλειστή και η Εγνατία στο Δερβένι 13:56Πλεύρης: Ακόμα 550 αποχωρήσεις μεταναστών από τη χώρα μέχρι το τέλος του έτους13:42Το "Καλημέρα Ελλάδα" μας καλεί στον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο του ΑΝΤ113:28Επιλύθηκε το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο τεχνικός σύμβουλος του ΟΠΕΚΕΠΕ - Οι πληρωμές γίνονται κανονικά13:14Επικίνδυνο challenge στο Αγρίνιο: Στο νοσοκομείο 9χρονος – Ανήλικος του έδωσε να καταπιεί ψυχοφάρμακα13:00Γαλλία: Το προσωπικό του Λούβρου ψήφισε να παρατείνει την απεργία - Το μουσείο λειτουργεί εν μέρει12:46Μητσοτάκης σε Τασούλα για αγρότες: Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε μία εκτόνωση12:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο