LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /Γενικά /

Edge

Δημοσίευση: 05 Μαΐου 2015 15:25

Ιδού ο διάδοχος του Internet Explorer από τη Microsoft

Ο νέος browser με την ονομασία Edge αποκαλύφτηκε σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε για την παρουσίαση του νέου λειτουργικού της Microsoft , Windows 10.  

Internet Explorer - IE - browser - Microsoft

Τον διάδοχο του Internet Explorer αποκάλυψε η Microsoft σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε για την παρουσίαση του νέου της λειτουργικού, Windows 10. Ο νέος browser με την ονομασία Edge (προηγουμένως γνωστός ως Project Spartan), ενσωματώνει πολλά νέα χαρακτηριστικά για εύκολη και αποτελεσματική περιήγηση στο διαδίκτυο. Το λογότυπο του νέου browser θυμίζει αρκετά αυτό του Internet Explorer, ωστόσο έχει υποστεί ορισμένες εικαστικές αλλαγές.

Η διάταξη του παραθύρου, παρότι φαίνεται λιτή, περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες λειτουργίες, ενώ μοιάζει σαν μια προσαρμοσμένη αρχική σελίδα, όπου εμφανίζονται οι σύνδεσμοι και οι ιστοσελίδες -σε μικρογραφίες- που επισκέπτεται συχνά ο χρήστης, καθώς και οι εφαρμογές που έχει τη δυνατότητα να κατεβάσει. 

Όπως αναφέρει σε σχετικό της άρθρο η ιστοσελίδα τεχνολογίας CNET, στον Edge θα είναι επίσης διαθέσιμες και δημοφιλείς επεκτάσεις που υπάρχουν στον Chrome της Google και τον Firefox της Mozilla,  αφού πρώτα υποστούν «ορισμένες αλλαγές», σύμφωνα με τη Microsoft. 

Οι χρήστες που επιθυμούν να δοκιμάσουν τον Edge θα πρέπει πρώτα να έχουν εγκαταστημένη στον υπολογιστή τους την τελευταία έκδοση του λειτουργικού της εταιρείας, Windows 10 Technical Preview, η οποία είναι ακόμα «υπό κατασκευή». 

Στον νέο browser η Microsoft σκοπεύει να ενσωματώσει χαρακτηριστικά όπως η Cortana, η εικονική βοηθός που θα περιλαμβάνεται στα Windows 10, καθώς και η δυνατότητα αποθήκευσης άρθρων για μετέπειτα ανάγνωση.

 Ένα ακόμα εύχρηστο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα που παρέχεται στους χρήστες να γράφουν απευθείας πάνω σε μια ιστοσελίδα ώστε να μπορούν να δείξουν σε κάποιον την πληροφορία που θέλουν να επικοινωνήσουν.  Ο Edge αναμένεται να γίνει διαθέσιμος μέσα στο καλοκαίρι.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μαδρίτη – Σάκκαρη: Πρόκριση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση14:12Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)13:58Ο Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον Γραμμένο13:45Καλλιάνος - “Αττικόν”: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή13:32Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31Γιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας του11:17Τροχαίο: Οδηγός εγκλωβίστηκε σε φλεγόμενο όχημα (εικόνες)11:04Στάθης Φλώρος για Βελόπουλο: Αν δεν του χτύπαγα την πόρτα, θα πούλαγε ακόμα κηραλοιφές10:50Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου10:37Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας10:23Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα10:10Σίφνος: Η “μάχη” πλοίου για να δέσει στο λιμάνι (βίντεο)09:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο