LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /Γενικά /

Google

Δημοσίευση: 16 Απριλίου 2015 17:10

Η απάντηση της Google στις κατηγορίες της Κομισιόν

Τη δική της απάντηση δίνει η Google στις κατηγορίες της Κομισιόν για παραβίαση του ανταγωνισμού και κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στο πεδίο των αναζητήσεων στο διαδίκτυο.

Google

Ο αμερικανικός όμιλος Google «ανυπομονεί να συζητήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τους επόμενους μήνες», ενώ εξέφρασε την έντονη διαφωνία του για τις κατηγορίες που διατύπωσε η τελευταία εναντίον του ότι καταχράστηκε τη δεσπόζουσα θέση του στις αγορές, ανακοίνωσε η εταιρεία σήμερα σε μια ανάρτηση στο επίσημο ιστολόγιό της.

Οι κατηγορίες ότι η Google δημιουργεί προβλήματα στον ανταγωνισμό και ενεργεί εις βάρος των καταναλωτών «δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα», προσθέτει η εταιρεία. 

Η Google στις ανακοινώσεις της δίνει απαντήσεις όσον αφορά τη χρήση του Android, αλλά και την παροχή πληροφοριών για πτήσεις, μετά την εξαγορά του παρόχου αναζήτησης πτήσεων, ΙΤΑ.

Όσον αφορά την εξαγορά του ΙΤΑ, η Google επισημαίνει πως όταν αυτή έγινε, πολλές διαδικτυακές ταξιδιωτικές εταιρείες «πίεσαν ανεπιτυχώς τις ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση για να μπλοκάρουν τη συμφωνία, υποστηρίζοντας ότι η ικανότητά μας να δείχνουμε άμεσα τις επιλογές πτήσεων θα μείωνε σταδιακά την επισκεψιμότητα στις δικές τους σελίδες και θα έβλαπτε τον ανταγωνισμό στο διαδίκτυο».

Ωστόσο, σύμφωνα με την Google, «τέσσερα χρόνια αργότερα, είναι σαφές ότι οι ισχυρισμοί περί ζημίας αποδείχθηκαν αναληθείς».

Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της ΙΤΑ, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι παρόμοιοι ισχυρισμοί έχουν υπάρξει και από ανταγωνιστές από άλλες περιοχές. «Ενώ η Google μπορεί να είναι η πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης, οι χρήστες μπορούν τώρα να βρίσκουν και να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες με πολλούς διαφορετικούς τρόπους – και οι ισχυρισμοί περί ζημίας για τους καταναλωτές και τους ανταγωνιστές, έχουν αποδειχθεί ότι είναι αβάσιμοι», επισημαίνει η Google και παραθέτει παραδείγματα επ αυτού:

- Υπάρχουν πολλές άλλες μηχανές αναζήτησης όπως οι: Bing, Yahoo, Quora, DuckDuckGo και ένα νέο κύμα των βοηθών αναζήτησης όπως το Siri της Apple και Cortana της Microsoft.

- Επιπλέον, υπάρχει ένα τεράστιο εύρος εξειδικευμένων υπηρεσιών, όπως το Amazon, Idealo, Le Guide, Expedia και το eBay. Για παράδειγμα, οι Amazon, eBay, και η Idealo της Axel Springer είναι οι τρεις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες για αγορές στη Γερμανία.

- Χρήστες χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το Twitter και το Pinterest για να βρουν προτάσεις για το που να φάνε, ποιες ταινίες να παρακολουθήσουν ή πώς να διακοσμήσουν τα σπίτια τους.

- Όταν πρόκειται για ειδήσεις, οι χρήστες συχνά πηγαίνουν κατευθείαν στην αγαπημένη τους ιστοσελίδα. Για παράδειγμα, οι εφημερίδες Bild και η The Guardian συγκεντρώνουν μέχρι και 85% της κυκλοφορίας τους απευθείας. Λιγότερο από το 10% των επισκεπτών προέρχεται από την Google.

Από την άλλη, όσον αφορά το Android, η Google πλέκει το εγκώμιο του λογισμικού επισημαίνοντας ότι έκανε εφικτή τη δημιουργία εφαρμογών και συνεπώς την παρακίνηση του ανταγωνισμού, στη μείωση των τιμών και στην αύξηση των επιλογών για όλους.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσε ερωτήματα σχετικά με τις συμφωνίες με τους συνεργάτες μας. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι συμφωνίες αυτές είναι εθελοντικές – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Android χωρίς την Google- αλλά παρέχουν πραγματικά οφέλη στους χρήστες του Android, στους προγραμματιστές και στο ευρύτερο οικοσύστημα», επισημαίνει η εταιρεία και καταλήγει:

«Είμαστε ευγνώμονες για την επιτυχία του Android και καταλαβαίνουμε ότι με την επιτυχία έρχεται λεπτομερής εξέταση. Αλλά δεν είναι μόνο η Google που έχει επωφεληθεί από την επιτυχία του Android. Το μοντέλο του Android έχει επιτρέψει στους κατασκευαστές να ανταγωνίζονται πάνω στις δικές τους μοναδικές καινοτομίες. Οι προγραμματιστές μπορούν να φτάσουν τεράστια κοινά και να δημιουργήσουν ισχυρές επιχειρήσεις. Οι καταναλωτές έχουν πλέον πρωτοφανείς επιλογές σε ακόμα χαμηλότερες τιμές. Ανυπομονούμε να συζητήσουμε λεπτομερώς αυτά τα θέματα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντός των επόμενων μηνών».

Υπενθυμίζεται ότι, η Επιτροπή κατηγόρησε την Google ότι καταχράται τη δεσπόζουσα θέση της στις αγορές υπηρεσιών γενικής διαδικτυακής αναζήτησης με συστηματική ευνοϊκή μεταχείριση της δικής της υπηρεσίας σύγκρισης τιμών.

Παράλληλα η ΕΕ ανακοίνωσε ότι κίνησε επισήμως χωριστή έρευνα για παράβαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας σχετικά με τη συμπεριφορά της Google όσον αφορά το λειτουργικό σύστημα κινητών τηλεφώνων Android.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58Γενοκτονία των Αρμενίων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων19:45Άγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Νέα ντοκουμέντα από την δολοφονία παρουσίασε ο ΑΝΤ1 (εικόνες)19:31Λαμία - ΠΑΟΚ: “φιλί ζωής” στις καθυστερήσεις για τον “δικέφαλο το Βορρά” 19:17Γονίδια και αυτοανοσία19:08Δολοφονία Λυγγερίδη - Θύρα 7: “Φιάσκο” η δικογραφία, αδέρφια είμαστε μαζί σας18:55Ερντογάν - Στάινμαγερ: Η Τουρκία ζήτησε τερματισμό των αμυντικών περιορισμών18:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο