LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /Social media /

Palo

Δημοσίευση: 09 Απριλίου 2015 21:28

Η «μαγική» εικόνα της Ζωής Κωνσταντοπούλου «μπερδεύει» τα social media

Πώς υποδέχθηκαν οι χρήστες των social media τις τοποθετήσεις της Προέδρου της Βουλής και τα σποτ για την Επιτροπή Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος.

Βουλή - συζήτηση - σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια - Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ζωή Κωνσταντοπούλου με την πληθωρική της παρουσία, τις παρεμβάσεις και τις δηλώσεις της συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας αλλά και δέχεται τα «βέλη» των αντιπολιτευτικών κομμάτων.

Τα social media και το ελληνικό διαδίκτυο διαδραματίζουν το δικό τους ρόλο στην επικαιρότητας και με βάση τα στοιχεία του paloPro εξετάζουμε τις αντιδράσεις τους για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, για την Βουλή των Ελλήνων και για την Επιτροπή Αλήθειας για το Δημοσίου Χρέους για τη χρονική περίοδο 01/04 -08/04 2015.

Τα στοιχεία του ελληνικού διαδικτύου δείχνουν ότι την πρώτη θέση σε αναφορές καταλαμβάνει η Βουλή των Ελλήνων με τον αριθμό τους να ανέρχεται σε 24560, τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 7074 αναφορές και την τελευταία η Επιτροπή Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος καθώς συγκεντρώνει 424 αναφορές.

Τα συναισθήματα των social media και του ελληνικού διαδικτύου είναι εξίσου ενδιαφέροντα καθώς μας αποκαλύπτουν τη γνωμή τους για τις υπό εξέταση οντότητες. Τα δεδομένα του paloPro εμφανίζουν κυριαρχία αρνητικών συναισθημάτων σε σύγκριση με τα θετικά και για τις τρείς οντότητες που αναλύουμε. Η Βουλή των Ελλήνων καταγράφει 11431 αρνητικά συναισθήματα έναντι 5341 θετικών, η Ζωή Κωνσταντοπούλου 3121 συγκεντρώνει αρνητικά συναισθήματα έναντι 1475 θετικών και τέλος η Επιτροπή Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος  εμφανίζει 174 αρνητικά συναισθήματα έναντι 103 θετικών.

Ζωή Κωνσταντοπούλου - Δημοσκόπηση

Ζωή Κωνσταντοπούλου - Δημοσκόπηση

Ζωή Κωνσταντοπούλου - Δημοσκόπηση

Η θεματολογία του ελληνικού διαδικτύου για την χρονική περίοδο 01/04 – 08/04 αφορά το θόρυβο και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από το τηλεοπτικό σπότ για την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους και από δηλώσεις της προέδρου της Βουλής. Τα δημοσιεύματα που κυριάρχησαν με βάση το εργαλείο Top 10 Topics του paloPro είναι: 

-          Η παραγωγή του τρίτου σποτ από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για την Επιτροπή Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος που έχει συστήσει η Βουλή και σε αυτό μιλούν η βουλευτής Σοφία Σακοράφα, ο Έρικ Τουσέν και ο Γ. Κασιμάτης. Το σπότ προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

-          Η εκδήλωση στη Βουλή για τη συγκρότηση της επιτροπής για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους, στην οποία δεν συμμετείχε κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που είχαν εκφράσει έντονες διαφωνίες για τη συγκρότησή της, η οποία έγινε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

-          Οι δηλώσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι «θα πρέπει να λένε την αλήθεια στη Βουλή, να παρουσιάζουν τα γεγονότα και να είναι εδώ» και εν συνεχεία επέκρινε το γεγονός ότι ορισμένοι κοινοβουλευτικοί συντάκτες, σχολίαζαν μέσω Twitter όσα συνέβαιναν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

-          Οι υπόνοιες της προέδρου της Βουλής για τη σκοπιμότητα των συνθημάτων στον Άγνωστο Στρατιώτη αλλά και όσων τροφοδοτούν συζητήσεις «με χαρακτήρα προβοκάτσιας», λέγοντας ότι «η αναγραφή συνθημάτων έγινε την ώρα των κεντρικών δελτίων ειδήσεων και την ώρα που δινόταν η συνέντευξη τύπου για την επιτροπή ελέγχου του δημόσιου χρέους».

Συμπερασματικά τα δεδομένα του paloPro δείχνουν οτι τα social media και το ελληνικό διαδίκτυο φαίνεται να ενοχλούνται από το ότι η πρόεδρος της Βουλής εξελίσσεται καθημερινά σε «persona grata» των ΜΜΕ με την αναπαραγωγή των δημοσιευμάτων που την αφορούν. H δημοσιότητα της Ζωής Κωνσταντοπούλου φαίνεται να μπερδεύει το ελληνικό διαδίκτυο καθώς την εμφανίζει από την μια πλευρά ως «celebrity» και από την άλλη ως πρόεδρο της Βουλής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο