LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /Γενικά /

Διαστημόπλοιο

Δημοσίευση: 11 Φεβρουαρίου 2015 14:41

Πρεμιέρα για το νέο ευρωπαϊκό διαστημόπλοιο

Η εκτόξευση θα γίνει από τη γαλλική Γουϊάνα στις 15:00 ώρα Ελλάδας.

Intermediate eXperimental Vehicle - Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος

Ανοίγει φτερά για το διάστημα πάνω σε έναν πύραυλο Βέγκα το μη επανδρωμένο Μεσαίο Πειραματικό Οχημα Intermediate eXperimental Vehicle (IXV) της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος, το μεσημέρι της Τετάρτης, με στόχο να πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση πάνω από τον πλανήτη μας.

Η εκτόξευση θα γίνει στις 15.00 ώρα Ελλάδας από την Γαλλική Γουιάνα, στη Νότιο Αφρική και μετά την «απελευθέρωση του IXV από τον πύραυλο, 450 χλμ. ψηλά, αυτό θα πραγματοποιήσει μία ελεγχόμενη πτήση (μέσω προωθητών και πτερυγίων) προς τα ανατολικά γύρω από την Γη πριν προσθαλασσωθεί στον Ειρηνικό Ωκεανό, χρησιμοποιώντας αλεξίπτωτο για την τελική επιβράδυνση και μπαλόνια για να μείνει στην επιφάνεια.

 Εκεί, περίπου 3.000 χλμ. δυτικά των Γκαλαπάγκος, θα το «περιμένει» το ειδικό πλοίο ανάκτησης. Η ταχύτητα επανεισόδου στην ατμόσφαιρα εκτιμάται στα 7,5 χλμ. ανά δευτερόλεπτο, ή 27.000 χλμ./ώρα. Η συνολική διάρκεια της επιχείρησης υπολογίζεται σε 1 ώρα και 40 λεπτά

Intermediate eXperimental Vehicle - Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος

 Το σφηνοειδούς σχήματος όχημα πρόκειται να συλλέξει πολύτιμες πληροφορίες για τον τρόπο και τις συνθήκες υπό τις οποίες αντικείμενα πέφτουν πίσω στη Γη, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη σειράς τεχνολογιών, από τους επαναχρησιμοποιούμενους πυραύλους μέχρι τα οχήματα που στέλνονται για προσεδάφιση στον Άρη.

Intermediate eXperimental Vehicle - Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος

Intermediate eXperimental Vehicle - Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος

 Η ESA έχει ήδη βάλει μπροστά και την δημιουργία μεγαλύτερου οχήματος ιδίου τύπου, του Pride (Περηφάνεια), που θα έχει τη δυνατότητα να προσγειώνεται σε αεροδιάδρομο.

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
JukeBooks: Αudiobook για το Ειδικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας23:59Λάρισα: Άνδρας άρχισε να ξεγυμνώνεται στη μέση της πλατείας 23:46Παναθηναϊκός - Μακάμπι: πράσινη νίκη με υπογραφή Σλούκα (εικόνες)23:32Φορολογικές δηλώσεις - myaade: Άνοιξε η πλατφόρμα23:19Μητροπολίτης Ιερώνυμος: Σκόραρε από την άσπρη βούλα…23:05Τουρκία – Ε.Ε: Δυσαρέσκεια από την Άγκυρα – Δεν πάει στις Βρυξέλες ο Φιντάν22:52Λαμία: Επεισοδιακή εκδρομή Δημοτικού - Τον “έστειλε” στο νοσοκομείο 22:39Ενδοοικογενειακή βία - Ηράκλειο: Την ξυλοκόπησε ο ίδιος της ο πατέρας22:25Καϊλή: Βολές κατά ΠΑΣΟΚ και ΕΕ - “Θα μετακομίσω στην Ιταλία”22:12Αυχένας και μέση: Νευροδιέγερση για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου21:58Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία21:52Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)21:45Τέμπη - Κασσελάκης για Φλέσσα: Η ντροπή φτάνει στα άκρα... (βίντεο)21:31Επιθεώρηση εργασίας: Πρόστιμα και “μπλόκο” σε οικοδομές και εργοτάξια 21:18ΗΣΑΠ: Ακινητοποιήθηκαν συρμοί - Νεαροί μπήκαν στις γραμμές21:04Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)20:51Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ενοχή του οδηγού πρότεινε ο εισαγγελέας 20:38Χανιά: Πτώσεις δέντρων από τους ισχυρούς ανέμους20:25Μέση Ανατολή: Διεθνής έκκληση για απελευθέρωση ομήρων - Η απάντηση της Χαμάς20:11Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι διάλογοι (βίντεο)19:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο