LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /Γενικά /

Στα δίκτυα Wi-Fi των ξενοδοχείων

Δημοσίευση: 25 Νοεμβρίου 2014 13:15

Φόβος και τρόμος o διαδικτυακός ιός «Dark Hotel»

Έχει στόχο κυρίως τους διευθύνοντες συμβούλους και τα υψηλόβαθμα στελέχη πολυεθνικών εταιρειών.

ΙΟΣ - Σκοτεινό Ξενοδοχείο

Τον τρόμο έχει σκορπίσει στους CEOs και τα υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων ένας ιός που έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο από χάκερς. Ο λόγος για τον ιό «Dark Hotel» (Σκοτεινό Ξενοδοχείο), μέσω του οποίου υποκλέπτουν ευαίσθητα δεδομένα πολυεθνικών και άλλων εταιρειών.

Συγκεκριμένα, οι χάκερς χρησιμοποιούν τα δίκτυα Wi-Fi των ξενοδοχείων για να αποκτήσουν πρόσβαση στους υπολογιστές των CEOs και των στελεχών των επιχειρήσεων, αναζητώντας πολύτιμες πληροφορίες των εταιρειών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν, σύμφωνα με μία νέα έκθεση, όπως αναφέρει το CNBC. 

Ο ιός «Σκοτεινό Ξενοδοχείο» καλεί τους χρήστες των δικτύων Wi-Fi να κατεβάσουν κακόβουλο λογισμικό το οποίο εμφανίζεται ως νόμιμο, σημειώνει στην πρόσφατη έκθεσή της η γνωστή εταιρεία ασφάλειας Kaspersky Lab.

Όταν ο χρήστης κατεβάσει το κακόβουλο λογισμικό, οι χάκερς εγκαθιστούν ένα προηγμένο πρόγραμμα παραβίασης, μέσω του οποίου παρακολουθούν τους κωδικούς πρόσβασης και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες, σε μία προσπάθεια να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα εταιρικό δίκτυο.

Η έρευνα διαπιστώνει ότι οι χάκερς στοχεύουν κυρίως εταιρικά στελέχη, που πιθανόν να έχουν πρόσβαση υψηλού επίπεδου σε πληροφορίες των επιχειρήσεων. «Στοχεύουν υψηλής αξίας στελέχη από εταιρείες που παρουσιάζουν εμπορικό ενδιαφέρον»,  επισήμανε ο αρμόδιος διευθυντής της Kaspersky Lab, Costin Raiu, στο CNBC. 

Μετά την επίθεση, οι χάκερς διαγράφουν τα εργαλεία – παραβίασης από τα δίκτυα των ξενοδοχείων και είναι δύσκολο να ανιχνευθούν σε πραγματικό χρόνο (real-time).

Αυτοί οι τύποι των επιθέσεων καταγράφηκαν για πρώτη φορά το 2007, όμως έχουν εξελιχθεί και έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με την Kaspersky Lab, περίπου το 90% των επιθέσεων εμφανίζονται στην Ιαπωνία, την Ταϊβάν, την Κίνα, τη Ρωσία, τη Νότια Κορέα, αλλά και άλλου.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πιερρακάκης: Οι αποφάσεις του Eurogroup να έχουν άμεσο αποτύπωμα στη ζωή των πολιτών15:00Κρήτη: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση με τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ - Δήλωναν ακόμα και εκτάσεις θανόντων14:46Ηράκλειο: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 37χρονος που συνελήφθη για οπλοκατοχή 14:32Εκτροπή νταλίκας πριν την έξοδο της Θήβας - Τσιμέντα και ορυκτέλαια έπεσαν στο οδόστρωμα (εικόνες)14:18Μητσοτάκης: Ψηφίζουμε έναν προϋπολογισμό που μετατρέπει την πρόοδο της οικονομίας σε ατομική προκοπή14:04Θεσσαλονίκη: Θαλάσσια ρύπανση προκλήθηκε από βυθισμένο σκάφος 13:50Συνάντηση Θεοδωρικάκου με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο13:36Οι δημοσιογράφοι του ΑΝΤ1 μας προσκαλούν στον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο, στις 22 Δεκεμβρίου 13:22Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον 16 νεκροί από την κακοκαιρία "Byron"13:08e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Ιανουαρίου 202612:54Βόλος: Άγρια συμπολοκή ανηλίκων στη φυλακή Κασσαβέτειας12:40Ουκρανία: Χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα έπειτα από ρωσική επίθεση12:26Κάτω από το όριο του 140% του ΑΕΠ η αποκλιμάκωση του Δημοσίου Χρέους το 202612:12ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Αθήνα οι συλληφθέντες της σπείρας στην Κρήτη - Βαρύ το κατηγορητήριο11:58Γεωργιάδης - Προϋπολογισμός 2026: Είναι η μεγαλύτερη χρηματοδότηση του ΕΣΥ από καταβολής ελληνικού έθνους 11:44Στάση αναμονής κρατούν στα μπλόκα αγρότες και κτηνοτρόφοι της Δυτικής Ελλάδας11:30Ρωσία: Δύο νεκροί στην πόλη Σαράτοφ σε ουκρανικό πλήγμα με drone11:16ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων την Τρίτη11:02Πάτρα: Επιτέθηκαν σε διανομέα και επιχείρησαν να τον ληστέψουν10:48Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η συζήτηση του προϋπολογισμού για το 202610:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο