LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /Γενικά /

Στα δίκτυα Wi-Fi των ξενοδοχείων

Δημοσίευση: 25 Νοεμβρίου 2014 13:15

Φόβος και τρόμος o διαδικτυακός ιός «Dark Hotel»

Έχει στόχο κυρίως τους διευθύνοντες συμβούλους και τα υψηλόβαθμα στελέχη πολυεθνικών εταιρειών.

ΙΟΣ - Σκοτεινό Ξενοδοχείο

Τον τρόμο έχει σκορπίσει στους CEOs και τα υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων ένας ιός που έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο από χάκερς. Ο λόγος για τον ιό «Dark Hotel» (Σκοτεινό Ξενοδοχείο), μέσω του οποίου υποκλέπτουν ευαίσθητα δεδομένα πολυεθνικών και άλλων εταιρειών.

Συγκεκριμένα, οι χάκερς χρησιμοποιούν τα δίκτυα Wi-Fi των ξενοδοχείων για να αποκτήσουν πρόσβαση στους υπολογιστές των CEOs και των στελεχών των επιχειρήσεων, αναζητώντας πολύτιμες πληροφορίες των εταιρειών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν, σύμφωνα με μία νέα έκθεση, όπως αναφέρει το CNBC. 

Ο ιός «Σκοτεινό Ξενοδοχείο» καλεί τους χρήστες των δικτύων Wi-Fi να κατεβάσουν κακόβουλο λογισμικό το οποίο εμφανίζεται ως νόμιμο, σημειώνει στην πρόσφατη έκθεσή της η γνωστή εταιρεία ασφάλειας Kaspersky Lab.

Όταν ο χρήστης κατεβάσει το κακόβουλο λογισμικό, οι χάκερς εγκαθιστούν ένα προηγμένο πρόγραμμα παραβίασης, μέσω του οποίου παρακολουθούν τους κωδικούς πρόσβασης και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες, σε μία προσπάθεια να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα εταιρικό δίκτυο.

Η έρευνα διαπιστώνει ότι οι χάκερς στοχεύουν κυρίως εταιρικά στελέχη, που πιθανόν να έχουν πρόσβαση υψηλού επίπεδου σε πληροφορίες των επιχειρήσεων. «Στοχεύουν υψηλής αξίας στελέχη από εταιρείες που παρουσιάζουν εμπορικό ενδιαφέρον»,  επισήμανε ο αρμόδιος διευθυντής της Kaspersky Lab, Costin Raiu, στο CNBC. 

Μετά την επίθεση, οι χάκερς διαγράφουν τα εργαλεία – παραβίασης από τα δίκτυα των ξενοδοχείων και είναι δύσκολο να ανιχνευθούν σε πραγματικό χρόνο (real-time).

Αυτοί οι τύποι των επιθέσεων καταγράφηκαν για πρώτη φορά το 2007, όμως έχουν εξελιχθεί και έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με την Kaspersky Lab, περίπου το 90% των επιθέσεων εμφανίζονται στην Ιαπωνία, την Ταϊβάν, την Κίνα, τη Ρωσία, τη Νότια Κορέα, αλλά και άλλου.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μπλόκα Αγροτών: Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης11:15Χρυσή Αυγή: Σήμερα η εισαγγελική πρόταση στο Εφετείο - Συγκέντρωση από σωματεία και φορείς (εικόνες)11:01Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:47Θεσσαλονίκη: Απόβαση αγροτών με τα τρακτέρ τους σήμερα στο λιμάνι - Ποια σημεία θα αποκλείσουν10:33ΕΟΔΥ: 104 νέες εισαγωγές COVID-19 και 7 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα - Δύο νέα σοβαρά κρούσματα γρίπης10:19Πάτρα: Παραμένουν στα μπλόκα αγρότες και κτηνοτρόφοι της δυτικής Ελλάδας10:05Ηράκλειο: Συνελήφθη 45χρονος για εμπορία ανθρώπων, βιασμό και απόπειρα ανθρωποκτονίας09:52Μπλόκα Αγροτών: Ανοιχτά τα τελωνεία Ευζώνων και Νίκης - Οκτάωρος αποκλεισμός σε Προμαχώνα και Εξοχή09:38Μεξικό: Με ποινή φυλάκισης τιμωρείται η πώληση ηλεκτρονικών τσιγάρων09:24Λαμία: Συνελήφθη αγρότισσα για βίντεο στο Tik Tok09:10Συμμαχία των Προθύμων - Ουκρανία: "Στο τραπέζι" η αξιοποίηση των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων08:56Προϋπολογισμός 2026: Ξεκινά σήμερα στη Βουλή η πενθήμερη συζήτηση για την ψήφισή του08:42ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη, για παράνομες επιδοτήσεις – 14 προσαγωγές08:28Χανιά: Προσποιήθηκε τον λογιστή, μπήκε στο σπίτι και την λήστεψε08:14Ο Πούτιν ανακοίνωσε την κατάληψη της πόλης Σίβερσκ, στην ανατολική Ουκρανία08:00Στα μπλόκα αγρότες σε Καρδίτσα και Τρίκαλα - Προετοιμασίες για πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια07:47Συνεδρίαση της ΚΟ σήμερα, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη07:33Συνελήφθησαν ανήλικοι που διέπρατταν κλοπές εις βάρος υπαλλήλων αρτοποιείων και περιπτέρων (βίντεο)07:18Ασπρόπυργος - Επιχείρηση αστυνομίας: Βρέθηκε κλεμμένη καραμπίνα (Εικόνες)07:04Χριστουγενιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης στον ΑΝΤ106:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο