LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /Γενικά /

Έμπολα

Δημοσίευση: 17 Οκτωβρίου 2014 13:26

Πόσο απέχεις από έναν ασθενή με Έμπολα;

Εφαρμογές στο κινητό μπορούν να προειδοποιήσουν αν κάποιος βρίσκεται κοντά σε ασθενή με τον επικίνδυνο ιό.

Εφαρμογή - κινητό - έμπολα - tracker - εντοπισμός - app

Ο πανικός και ο φόβος είναι κακοί σύμβουλοι γεγονός που κάποιοι εκμεταλλεύονται και "γεννούν" ιδέες που αποπροσανατολίζουν τον κόσμο.

Νέες εφαρμογές στο κινητό δείχνουν πόση απόσταση έχει ο χρήστης από κάποιον ασθενή με Έμπολα. Πρόκειται για το web app με την ονομασία «Ebola Near Me» και την εφαρμογή για το κινητό «Ebola Tracker» που έχουν γίνει ανάρπαστες και έρχονται να επιβεβαιώσουν τον πανικό που επικρατεί για το θανατηφόρο ιό.

Οι δημιουργοί των εφαρμογών αναφέρουν πως βοηθούν τους χρήστες να ενημερώνουν τους φίλους τους και να προστατεύονται και οι ίδιοι από τον Έμπολα. Σύμφωνα με την εφαρμογή, οι χρήστες ενημερώνονται για τα σημεία που έχει εμφανιστεί το πλέον πρόσφατο κρούσμα ενώ τα δεδομένα ανανεώνονται κάθε 24 ώρες.

Εφαρμογή - κινητό - έμπολα - tracker - εντοπισμός - app

Εφαρμογή - κινητό - έμπολα - tracker - εντοπισμός - app

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η υστερία για τον Έμπολα λαμβάνει κρίσιμες διαστάσεις με τους πολίτες να χαρακτηρίζουν το θανατηφόρο ιό ως το νέο AIDS, καθώς έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 4.500 άνθρωποι παγκοσμίως.

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αφρικανική σκόνη: Οδηγίες προστασίας των πολιτών από το Υπουργείο Υγείας14:42Φωκίδα: Αυτοκίνητο παρέσυρε μηχανή - Νεκρός ο αναβάτης14:28“Ψυχοκόρες” - Sneak preview: εκδίκηση και συγκρούσεις στο επεισόδιο της Τετάρτης (εικόνες)14:14Σάμος: Προφυλακιστέα η 49χρονη πατροκτόνος14:00Σύνταγμα: Βίντεο από τα επεισόδια στην διαδήλωση ενάντια στον πόλεμο στη Γάζα13:47“Ναυάγιο” – Ζάκυνθος: Κλειστή η διάσημη παραλία και το 202413:33Πιερρακάκης - Πάπας: Συνάντηση στο Βατικανό (εικόνες)13:20Μητσοτάκης για Μονή της Χώρας: Παντελώς αχρείαστη η μετατροπή της σε τζαμί (εικόνες)13:08Τουρκία: Προκαλεί με NAVTEX στο Αιγαίο12:55Φωτιά στο Μάτι: Έφεση κατά της δικαστικής απόφασης άσκησε η Εισαγγελία12:42Δημήτρης Κόκοτας: Η Ματίνα Παγώνη για την εξέλιξη της υγείας του (βίντεο)12:28“Ο Πρώτος από εμάς”: Χωρισμοί και ανατροπές στο νέο επεισόδιο (εικόνες)12:15Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Η νέα Σελήνη, τα απρόβλεπτα γεγονότα και οι προβλέψεις της Τετάρτης (βίντεο)12:02Πύργος: Χτύπησε την έγκυο πρώην σύζυγό του11:49Κωνσταντινούπολη: Boeing προσγειώθηκε με την “κοιλιά” αφού δεν άνοιξαν οι τροχοί (εικόνες)11:35Γάζα - Φοιτητές: Εξαπλώνεται στα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια το κύμα αντιπολεμικών κινητοποιήσεων11:21Γαλλία: Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει στη Μασσαλία (βίντεο)11:07Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” με 80 κιλά κάνναβης (εικόνες)10:54Τρίκαλα: Έπαθε ανακοπή και καρφώθηκε σε κολώνα10:41Κορονοϊός: Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιο10:27
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο