LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /Γενικά /

Καζακστάν

Δημοσίευση: 26 Σεπτεμβρίου 2014 07:18

Η πρώτη Ρωσίδα κοσμοναύτης στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Με επιτυχία εκτοξεύτηκε ο πύραυλος Σογιούζ από τη στέπα του Καζακστάν. Η Ελένα Σερόβα είναι η πρώτη Ρωσίδα κοσμοναύτης που θα εργαστεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Διαστημόπλοιο Σογιούζ

Ένας ρωσικός πύραυλος εκτοξεύθηκε από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τη νύχτα της Παρασκευής μεταφέροντας τριμελές πλήρωμα στο οποίο περιλαμβάνεται και η πρώτη ρωσίδα κοσμοναύτης η οποία θα υπηρετήσει στον αξίας 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων διαστημικό «φυλάκιο».

Ο πύραυλος Σογιούζ εκτοξεύτηκε από τη στέπα του Καζακστάν στις 23:25 ώρα Ελλάδας της Παρασκευής μεταφέροντας τον ρώσο κοσμοναύτη Αλεξάντερ Σαμοκουτγιάεφ, τον αμερικανό αστροναύτη Μπάρι Γουίλμορ και τη ρωσίδα κοσμοναύτη Ελένα Σερόβα. 

Κοσμοναύτης - Έλενα Σέροβα - Αλεξάντερ Σαμοκιούτιεβ

«Όλοι μέσα στο σκάφος νιώθουμε καλά» ανέφερε κατά τη διάρκεια της εκτόξευσης προς το κέντρο ελέγχου του κοσμοδρομίου ο Σαμοκουτγιάεφ.  Ένα λούτρινο κουνελάκι με καρφιτσωμένη μια μικρή ρωσική σημαία που κρέμονταν πάνω από τα κεφάλια του πληρώματος άρχισε να «επιπλέει» σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας μετά από περίπου εννέα λεπτά από την έναρξη της διαστημικής πτήσης, σημάδι ότι όλα πήγαν καλά. «Η κάψουλα είναι πλέον με ασφάλεια σε τροχιά», ανακοίνωσε μετά από λίγο η NASA. 

Διαστημόπλοιο Σογιούζ

Το πλήρωμα αναμένεται να φτάσει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό περίπου έξι ώρες μετά την εκτόξευση του Σουγιούζ από το Μπαϊκονούρ όπου θα ενωθεί με την ομάδα του κοσμοναύτη Μαξίμ Σουράγιεφ, του αμερικανού αστροναύτη Ρέιντ Γουίσμαν και του γερμανού αστροναύτη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος Αλεξάντερ Γκέρστ.

Το πλήρωνα με επικεφαλής τον Σουράγιεφ, που επανδρώνει τον διαστημικό σταθμό από τον Μάιο, αναμένεται να επιστρέψει στη Γη το Νοέμβριο. Το νέο πλήρωμα θα παραμείνει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για 170 ημέρες μέχρι τον Μάρτιο του 2015.

Διαστημόπλοιο Σογιούζ

Η 38χρονη Σερόβα έχει εκπαιδευτεί ως μηχανικός της διαστημικής βιομηχανίας, και είναι μόλις η τέταρτη ρωσίδα στην ιστορία που πετάει στο διάστημα αλλά η πρώτη που θα εργαστεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από την έναρξη της λειτουργίας του το 1998. 

Διαστημόπλοιο Σογιούζ

Ο προκάτοχός της η Ελένα Κοντάκοβα είχε κάνει τη δεύτερη και τελευταία πτήση της στον ρωσικό διαστημικό σταθμό Μίρ το 1997 ως μέρος του πληρώματος του διαστημικού λεωφορείου της NASA. Ο Μίρ που ήταν το επίτευγμα της Σοβιετικής διαστημικής τεχνολογίας ήταν σε τροχιά από το 1986 μέχρι το 2001. 

Διαστημόπλοιο Σογιούζ

Η πρώτη γυναίκα στη Γη που πέταξε στο διάστημα ήταν η θρυλική ρωσίδα Βαλεντίνα Τερέσκοβα το 1963 η οποία έμεινε στην ιστορία με το όνομα κλήσης της σε αυτή την πτήση «Τσάικα» που στα ρωσικά σημαίνει "γλάρος".

 

 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στίβεν Σπίλμπεργκ: Η ταινία που τον σημάδεψε…23:59Γαλλία-ΟΗΕ: Οι τελωνειακοί δασμοί εμποδίζουν την καταπολέμηση της φτώχειας23:49Κερατσίνι: Διαρρήκτες πιάστηκαν στα πράσα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ23:32Ιταλία: Απαγορεύεται η εργασία κάτω από τον ήλιο όταν έχει καύσωνα και για συγκεκριμένες ώρες23:18Τραμπ: Τα επιτόκια πρέπει να μειωθούν στο 1%23:02Ρόδος: Αυτοκίνητο έκανε βουτιά στο βυθό του λιμανιού22:48Υπουργείο Εργασίας: Τα fake news και οι αλήθειες για το νέο νομοσχέδιο22:33Μέγαρα – Πυρκαγιά: Στάλθηκε μήνυμα από το 11222:19Φωτίστε την επιχείρησή σας χωρίς αρχικό κεφάλαιο από την GlobiLED22:03Ιταλία: Κύμα καύσωνα σε 17 πόλεις την Τρίτη21:50Ινδία: Ζωντανά φίδια κατασχέθηκαν από επιβάτη που επέστρεφε από την Ταϊλάνδη21:34Τζούλη: Το απόστημα των ψυχιάτρων στις φυλακές Κορυδαλλού να βγάζουν τρελούς πολλούς κατηγορούμενους θα σπάσει21:20Καρέτσας: Νέα διάκριση για τον 17χρονο διεθνή21:04Φθιώτιδα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα20:50Κασιδιάρης: Εισαγγελική εισήγηση για την αποφυλάκιση του20:37Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:24Τραμπ: Εξετάζει να διακόψει τη χρηματοδότηση σε νοσοκομεία που παρέχουν θεραπείες για αλλαγές φύλου σε παιδιά και εφήβους20:10Κυρανάκης: Επιστολή σε δημάρχους για την εφαρμογή του ΚΟΚ – Ποιες ενέργειες αναλαμβάνουν δήμοι και περιφέρειες19:52Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Τιμά τα 64α γενέθλια της μητέρας του19:33ΗΠΑ: Αντιμέτωπες οι χώρες με υψηλότερους δασμούς μετά την προθεσμία της 9ης Ιουλίου19:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο