LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /Γενικά /

Σε τροχιά το Mars Orbiter

Δημοσίευση: 24 Σεπτεμβρίου 2014 18:24

Οι Ινδοί «κατέκτησαν» τον Άρη

Ιστορική επιτυχία της Ινδίας, που έθεσε σε τροχιά γύρω από τον Κόκκινο Πλανήτη το διαστημικό σκάφος Mars Orbiter.

Ινδία  - διάστημα - δορυφόρος - Mangalyaan

Η ινδική διαστημική υπηρεσία κατάφερε να θέσει σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη Άρη το χαμηλού κόστους διαστημικό σκάφος της Mars Orbiter, όπως ανακοίνωσε προσωπικά ο ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι.

«Η Ινδία κατάφερε να φτάσει στον Άρη. Συγχαρητήρια σε όλους σας, σε ολόκληρη τη χώρα. Σήμερα γράφτηκε Ιστορία», είπε ο Ινδός πρωθυπουργός.

«Έχουμε τολμήσει να φτάσουμε στο άγνωστο και έχουμε επιτύχει το σχεδόν αδύνατο» συμπλήρωσε ο Μόντι που καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης να τεθεί σε τροχιά το διαστημικό σκάφος καθόταν πίσω από τους επιστήμονες στην αίθουσα ελέγχου του διαστημικού κέντρου της Μπανγκαλόρ.

Ινδία  - διάστημα - δορυφόρος - Mangalyaan

Ινδία  - διάστημα - δορυφόρος - Mangalyaan

Η επιτυχία της Ινδίας λαμβάνει διαστάσεις καθώς αφενός πρόκειται για μια χαμηλού κόστους διαστημική αποστολή και αφετέρου καθιστά την Ινδία ως την πρώτη χώρα που καταφέρνει να εκτελέσει και να ολοκληρώσει μια τέτοιου μεγέθους αποστολής στην παρθενική προσπάθεια της.

Ινδία  - διάστημα - δορυφόρος - Mangalyaan

H πρώτη αποστολή της Ινδίας στον Άρη χρειάστηκε μόλις δύο χρόνια προετοιμασίας και στοίχισε περίπου 74 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή σχεδόν δέκα φορές λιγότερο από όσα ξόδεψε η NASA για τον δορυφόρο Maven.

Ινδία  - διάστημα - δορυφόρος - Mangalyaan

Η Ινδία εισέρχεται πλέον στο κλειστό κλαμπ όπου βρίσκονται οι ΗΠΑ, η  Ρωσία και η Ευρώπη, που έχουν αποστείλει με επιτυχία διαστημικά σκάφη σε τροχιά ή τα προσεδάφισαν στον Άρη. Η διαφορά είναι ότι όλοι τους είχαν αρχικά αποτύχει αρκετές φορές.

Το κλίμα ευφορίας στους κόλπους τις Ινδικής Διαστημικής Υπηρεσίας αποτυπώθηκε από τα πρώτα tweets της μετά την επιτυχημένη αποστολή του διαστημικού σκάφους Mars Orbiter.

Ινδία  - διάστημα - δορυφόρος - Mangalyaan - tweet

«Τι είναι κόκκινο, είναι πλανήτης και βρίσκομαι σε τροχιά γύρω του;» έλεγε ένα εξ αυτών.

Σε ένα άλλο, γινόταν αναφορά στο αμερικανικό σκάφος Curiosity:

Ινδία  - διάστημα - δορυφόρος - Mangalyaan - tweet

«Τι γίνεται Mars Curiosity; Να είμαστε σε επαφή. Εδώ γύρω θα είμαι.»

Ινδία  - διάστημα - δορυφόρος - Mangalyaan

Η διαστημική αποστολή της Ινδίας θα ενισχύσει το πεπαλαιωμένο-εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες- διαστημικό της πρόγραμμα, όπως εξήγγειλε ευθύς εξ αρχής με τον εκλογή του ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος έχει θέσει ως στόχο να το επεκτείνει με καλύτερες υποδομές και ανώτερη τεχνολογία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο