LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /Social media /

Ανεύρεση εργασίας

Δημοσίευση: 24 Σεπτεμβρίου 2014 13:00

Βρες δουλειά μέσα από τα social media...

Τώρα πια τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι αυτά που παίζουν σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια εύρεσης εργασίας, σύμφωνα με έρευνα

Facebook

Οι εποχές που τα βιογραφικά στοιβάζονταν σε κάποιο γραφείο της διεύθυνσης προσωπικού έχουν παρέλθει, όπως και οι αγγελίες εύρεσης εργασίας στις εφημερίδες, δεν εξυπηρετούν πια.

Τώρα πια τα κοινωνικά δίκτυα είναι αυτά που παίζουν σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια εύρεσης εργασίας.

Αυτό δείχνει η έρευνα που διεξήγαγαν από κοινού η εταιρεία ανθρώπινου δυναμικού Adecco με το Catholic University of Milan, της Ιταλίας.

Συγκεκριμένα, επτά στους δέκα εργοδότες δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως μέρος της διαδικασίας επιλογής ανθρώπινου δυναμικού, και πέντε στους δέκα υποψηφίους απαντούν ότι χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για σκοπούς αναζήτησης εργασίας. Στην Ελλάδα το ποσοστό των υποψηφίων που αναζητούν εργασία μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανέρχεται στο 65%.

Επιπλέον, 34% των υποψηφίων στην Ελλάδα δηλώνουν πως τουλάχιστον μια φορά κάποιος εργοδότης τους προσέγγισε μέσω ενός από τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης και το 6% αυτών έλαβε μάλιστα και προσφορά εργασίας (τα αντίστοιχα ποσοστά της παγκόσμιας μελέτης είναι 30% και 9%).

Σύμφωνα με τη μελέτη το 2013, το 55% της συνολικής διαδικασίας αναζήτησης και πρόσληψης εργαζομένων πραγματοποιήθηκε με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει το Διαδίκτυο με το ποσοστό για το 2014 να αναμένεται να κυμανθεί στα επίπεδα του 61%.

Η μελέτη δείχνει ακόμα ότι η δικτύωση μέσω διαδικτύου είναι σημαντική για τη στελέχωση θέσεων αλλά και για την αναζήτηση εργασίας. Υποψήφιοι που αναζητούν εργασία και διαθέτουν διευρυμένο ψηφιακό δίκτυο προσεγγίζονται πιο συχνά από πιθανούς εργοδότες και έχουν καλύτερες πιθανότητες πρόσληψης. Οι υποψήφιοι επίσης με υψηλού κύρους ψηφιακό δίκτυο είναι πιο αποτελεσματικοί στην εύρεση εργασίας συγκριτικά με εκείνους που έχουν ένα υψηλού κύρους δίκτυο προσωπικών offline επαφών.

Η μελέτη επιβεβαιώνει επίσης ότι η φήμη των υποψηφίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παίζει σημαντικό ρόλο και οι εργοδότες χρησιμοποιούν σε μεγάλο βαθμό τα κοινωνικά δίκτυα για να την αξιολογήσουν.

Το αγαπημένο δίκτυο για την εύρεση εργασίας είναι το Linked In σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και στην Ελλάδα καθώς το χρησιμοποιεί το 68% ανα την υφήλιο  και  48% στην Ελλάδα. Δεύτερο έρχεται το Facebook καταλαμβάνοντας το 52% σε παγκόσμιο επίπεδο και 25% στην Ελλάδα.

Όταν εξετάζουν τα διάφορα στοιχεία στα προφίλ των πιθανών υποψηφίων, οι εργοδότες δίνουν κυρίως σημασία στην προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία. Πληροφορίες που αφορούν σε βραβεία ή άλλα επιτεύγματα είναι επίσης σημαντικές για τους εργοδότες, αλλά συχνά παραλείπονται στα προφίλ των υποψηφίων.

Οι εργοδότες επίσης εξετάζουν στοιχεία που αφορούν στην προσωπικότητα των υποψηφίων. Περίπου ένας στους τρεις παραδέχεται ότι έχει απορρίψει έναν πιθανό υποψήφιο ως συνέπεια του περιεχόμενου ή των εικόνων που δημοσιεύτηκαν στο προφίλ του. Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων που αναζητούν εργασία υποτιμούν την επίδραση των προσωπικών τους σελίδων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην επαγγελματική τους πορεία.

ΕΝΟΤΗΤΕΣ social mediaFacebooklinkedin
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καρά Τεπέ: Φωτιά στο Κέντρο Υποδοχής (βίντεο)21:54Πρόταση Μομφής - Τασούλας: Δεκτό το αίτημα του ΚΙΝΑΛ21:41ΛΟΑΤΚΙ+: Επιμόρφωση των δημοσίων υπαλλήλων για σχετικά θέματα21:27Λιποπρωτεΐνη (α): μια σχετικά άγνωστη αιτία καρδιαγγειακών επεισοδίων 21:13Άκης Τσοχατζόπουλος – Διαθήκη: Η έκπληξη είναι σε αυτούς που αποκληρώνει21:00Γαλλία: Απογειώθηκε… η οικονομία της20:46Αιγύπτιος επιχειρηματίας βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο παραλιακής20:33Πρόταση μομφής: κόντρα μεταξύ Τασούλα - Κατρίνη για το αίτημα Ανδρουλάκη20:19Ιωάννινα: Αυτοκίνητο έπεσε σε χαράδρα (εικόνες)20:05“Ελπίδα” – Ζωγράφου: γλίστρησε κι έκανε 17 ώρες να πάει στο νοσοκομείο (βίντεο)19:51"Ελπίδα" - Δήμαρχος Σαρωνίδας: Μήνυση στον ΔΕΔΔΗΕ για τις διακοπές ρεύματος19:37Ινδία: Απήγαγαν, βίασαν και διέσυραν γυναίκα (βίντεο)19:23EuroAsia Interconnector: χρηματοδότηση για την ηλεκτρική διασύνδεση με το Ισραήλ19:09Θεσσαλονίκη: Για κακούργημα ο 37χρονος που διέρρευσε ροζ βίντεο18:55 “Ήλιος”: ανατροπές στα νέα επεισόδια (εικόνες)18:40Κως - Τροχαίο δυστύχημα: Πότε θα κηδευτούν οι νεαροί μαθητές18:28Μετρό Πανεπιστήμιο: άνδρας έπεσε στις ράγες18:14Πίτσμπουργκ: Στον αέρα λεωφορείο μετά από κατάρρευση γέφυρας (εικόνες)18:01Κορονοϊός: ο “χάρτης” με τα κρούσματα της Παρασκευής17:47Κορονοϊός: 107 θάνατοι και 22362 νέα κρούσματα την Παρασκευή17:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο