LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /Γενικά /

Google

Δημοσίευση: 05 Ιουνίου 2014 16:28

Το Google Street View τώρα και στην Ελλάδα!

Η διαδραστική αυτή υπηρεσία επιτρέπει την τρισδιάστατη εικονική περιήγηση στους δρόμους της Ελλάδας.

GOOGLE STREET VIEW

Η διαδραστική υπηρεσία Street View, που εμπλουτίζει τους ψηφιακούς χάρτες της Google, είναι πλέον διαθέσιμη και στην Ελλάδα, επιτρέποντας την τρισδιάστατη εικονική περιήγηση στους δρόμους της Ελλάδας, σε χώρους πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, αλλά και στο εσωτερικό κάθε είδους ιδιωτικών επιχειρήσεων, με εικόνες από κάμερες λήψης 360 μοιρών.

Η Ελλάδα είναι η 56η χώρα στον κόσμο (η πρώτη ήταν οι ΗΠΑ το 2007), όπου θα διατεθεί η συγκεκριμένη διαδικτυακή υπηρεσία, στην οποία οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση μέσω του υπολογιστή τους, της ταμπλέτας ή του κινητού τηλεφώνου τους, από οποιοδήποτε σημείο βρίσκονται.

Την υπηρεσία αυτή, που παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση της Google Ελλάς στο Ζάππειο Μέγαρο, προτίθεται να αξιοποιήσει το υπουργείο Πολιτισμού, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος σε χαιρετισμό του, με στόχο την προβολή των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της χώρας. Η σχετική συμφωνία με την Google θα υπογραφεί πολύ σύντομα.

GOOGLE STREET VIEW - Πάνος Παναγιωτόπουλος - Χριστόφορος Καπαρουνάκης - Διονύσης Κολοκοτσάς

Ο Street View Program Manager της Google Ulf Spitzer, δήλωσε: “Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που σήμερα προσθέτουμε την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη του Street View. Εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν καθημερινά το Street View απολαμβάνοντας υψηλής ποιότητας εικονική πλοήγηση και πληροφορία πάνω στο χάρτη. Είμαστε επίσης βέβαιοι ότι χρήστες, επιχειρήσεις και οργανισμοί θα επωφεληθούν από την εφαρμογή. Ταυτόχρονα, η τεράστια πολιτιστική κληρονομιά καθιστά την Ελλάδα μια χώρα με ξεχωριστό ενδιαφέρον. Σας προσκαλώ να θαυμάσετε μοναδικά αξιοθέατα, όπως η Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη, και η Πύλη του Αδριανού στο κέντρο της Αθήνας. Το ταξίδι μας όμως δεν τελειώνει εδώ, καθώς ήδη σχεδιάζουμε να προσθέσουμε περισσότερες τοποθεσίες πολύ σύντομα”.

O πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, δήλωσε: “Ο ΣΕΤΕ καλωσορίζει το Street View. Η χώρα μας χρειάζεται να επενδύει συνεχώς σε καινοτόμες τεχνολογίες και υπηρεσίες οι οποίες ενισχύουν την συνολική εμπειρία των επισκεπτών της. Είμαστε βέβαιοι ότι το Street View θα προσδώσει αξία, ιδιαίτερα στο προϊόν του city break, ενισχύοντας τη διάχυση της πληροφορίας και της ενημέρωσης των επισκεπτών”.

Η Θεσσαλονίκη στους χάρτες της Google

«Ποδαρικό» στους χάρτες της Google (Google Maps) έκανε η Θεσσαλονίκη, καθώς είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που “ανέβασε” επικαιροποιημένα δεδομένα από το ιστορικό της κέντρο.

Τι αλλάζει από εδώ και στο εξής; Όσοι χρησιμοποιούν το κινητό τους και αναζητούν, για παράδειγμα, ένα εστιατόριο, αφού έχουν τελειώσει την περιήγησή τους στο Λευκό Πύργο, μπαίνουν μέσα στο χάρτη και βλέπουν τι υπάρχει σε κοντινή απόσταση.

Περισσότερα από 50 άτομα, χωρισμένα σε τέσσερις ομάδες, “όργωσαν” το κέντρο της πόλης το Σάββατο και τράβηξαν σχεδόν 1600 φωτογραφίες. Φορώντας τα ειδικά μπλουζάκια της Κοινότητας και έχοντας παρακολουθήσει ένα σχετικό σεμινάριο μια εβδομάδα πριν, κατέγραψαν όσα περισσότερα δεδομένα μπόρεσαν περπατώντας επί πέντε ώρες στους δρόμους της πόλης.

Οι ομάδες εργάστηκαν σε τέσσερις περιοχές: στην Αριστοτέλους, στη Νέα Παραλία, στο Λιμάνι (μαζί με τα Λαδάδικα) και στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

ΕΝΟΤΗΤΕΣ GoogleGoogle mapGoogle Street View
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο06:34Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιων06:21Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες06:08Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο