LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /Γενικά /

ΗΠΑ

Δημοσίευση: 18 Ιανουαρίου 2014 20:37

Αυτοκίνητα… «χωρίς οδηγό»

«Πρεμιέρα» στους δρόμους της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ θα κάνουν το 2015 τα αυτοκίνητα... «χωρίς οδηγό».

Οδήγηση χωρίς χέρια
Πυρετωδώς προετοιμάζονται μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες για την επίσημη πρώτη του αυτοκινήτου... «χωρίς οδηγό». Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για το 2015 σε περιφερειακούς δρόμους της αμερικανικής πολιτείας της Καλιφόρνιας, σύμφωνα με απόφαση του κυβερνήτη της πολιτείας που υπεγράφη στα κεντρικά γραφεία της Google.

Το αυτοκίνητο, που κινείται χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, διανύει προκαθορισμένη διαδρομή με τη βοήθεια καμερών, ραντάρ και αισθητήρων λέιζερ.

Είναι εξοπλισμένο με σύστημα αποφυγής σύγκρουσης, κρατάει αποστάσεις ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα, αναπτύσσει συγκεκριμένη ταχύτητα και δεν ξεφεύγει από τη λωρίδα κυκλοφορίας.

Ωστόσο, για λόγους ασφαλείας και σε περίπτωση ανάγκης, ο οδηγός μπορεί να ανακτήσει αυτόματα τον έλεγχο του αυτοκινήτου, πατώντας τα φρένα.



Εντυπωσιακά είναι τα στατιστικά των υβριδικών αυτοκινήτων που δοκιμάζονται εδώ και καιρό στους δρόμους της Καλιφόρνια. Σε 300.000 χιλιόμετρα δοκιμών έχει συμβεί μόνο ένα ατύχημα και αυτό με ευθύνη του οδηγού συμβατικού αυτοκινήτου που έπεσε πάνω σε όχημα της Google.

Δεν είναι λίγοι, πάντως, και όσοι εκφράζουν αντιρρήσεις για το νέο εγχείρημα καθώς βλέπουν πως «οι μηχανές παίρνουν τα ηνία» και «αχρηστεύουν» την οδηγική ικανότητα που έχουν αναπτύξει οι άνθρωποι.

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πογέτ: Τελείωσα το συμβόλαιό μου και είμαι ελεύθερος13:55Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)13:41Αγρίνιο: 15χρονη χτυπούσε την αδερφή της μέχρι να λιποθυμήσει13:28“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)13:15Νικόλαος - Τατιάνα Μπλάτνικ: Χώρισαν μετά απο 14 χρόνια γάμου13:01Κακοκαιρία - Σκόπελος: Οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα (εικόνες)12:48Θείος δικάζεται για βιασμό της 10χρονης ανιψιάς του12:34Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας 12:20Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!12:07Κρήτη: Επιτέθηκε στους γονείς του και τους ανάγκασε να κοιμηθούν σε εκκλησία11:54Δίκη Τραμπ: Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε11:41Τένις - Βαρκελώνη: Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στον ημιτελικό11:29“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες11:16Ευρωεκλογές - Κασσελάκης: Περιοδεία σε 27 νησιά για 10 ημέρες11:02Βόρεια Κορέα: Δοκιμή σε τεράστια πυραυλική κεφαλή10:49Formula 1 - GP Σαγκάης: Ο Φερστάπεν επικράτησε στον αγώνα σπριντ10:35Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός10:22Κουρέτας για Θεσσαλία: Σε λίγες ώρες έπεσε όση βροχή πέφτει σε 3,5 μήνες (βίντεο)10:10Κακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)09:57“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία09:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο