LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /Social media /

Συνέδριο για τις μουσειακές πρακτικές

Δημοσίευση: 10 Οκτωβρίου 2013 12:28

Τα Μουσεία στον κόσμο των social media

Με τίτλο «Το Εκπαιδευτικό Μουσείο: Καινοτομίες και Τεχνολογίες που Μεταμορφώνουν τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα των Μουσείων» το τρίτο ετήσιο συνέδριο πάνω σε θέματα μουσειακών πρακτικών θα πραγματοποιηθεί θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου στο Μουσείο Μπενάκη, στο κτίριο της οδού Πειραιώς, ενώ μια μέρα αργότερα θα παρουσιαστεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς
Το συνέδριο θα εστιάσει, μεταξύ άλλων, και στη χρήση εργαλείων όπως το Facebook, το Twitter, το Pinterest, και το Kickstarter για να προσελκύσουν τα μουσεία μεγαλύτερο κοινό, να ερμηνεύσουν τις συλλογές τους, ακόμη και να χρηματοδοτήσουν τις εκθέσεις τους.

Η Jeri Robinson, Αντιπρόεδρος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Παιδικού Μουσείου της Βοστώνης, θα μιλήσει για το νέο ρόλο του μουσείου μέσα στην κοινωνία. Είναι η ιδρύτρια της Πολιτιστικής Σύμπραξης της Βοστώνης για την Προσχολική Αγωγή και συν-ιδρύτρια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων "Νέοι Γονείς" και "Αντίστροφη Μέτρηση για το Νηπιαγωγείο".

Η Wendy Woon, Υποδιευθύντρια Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, θα παρουσιάσει την επαφή του μουσείου με ένα παγκόσμιο κοινό στην ψηφιακή εποχή, με sold-out διαδικτυακά μαθήματα που κυμαίνονται από ψηφιακά εργαστήρια ζωγραφικής, μέχρι μαθήματα τέχνης για τους εκπαιδευτικούς από ολόκληρο τον κόσμο.

Η κ. Woon ηγείται ενός από τα πιο καινοτόμα προγράμματα τέχνης στις Η.Π.Α., μετατρέποντας την ιστοσελίδα του μουσείου σε ένα εκπαιδευτικό εργαλείο για περισσότερα από 30.000 άτομα ετησίως.

Η Ειρήνη Παπαδημητρίου, Διευθύντρια Ψηφιακών Προγραμμάτων στο Μουσείο Victoria & Albert του Λονδίνου, προγραμματίζει δραστηριότητες και δρώμενα, για επισκέπτες όλων των ηλικιών, από ηλεκτρονικά εργαστήρια και φιλικές προς την οικογένεια διαδραστικές δραστηριότητες έως 3D εκτυπώσεις και ψηφιακό σχέδιο. Είναι υπεύθυνη για προγράμματα όπως η Digital Design Weekend και τα μηνιαία Digital Futures.Η κ. Παπαδημητρίου είναι επίσης επικεφαλής του New Media Arts Development στο Watermans.

Τέλος, ο Dan Bird, Διευθυντής Εκθέσεων και του τμήματος Information Technology στο @Bristol, θα παρουσιάσει το έργο της δημιουργικής ομάδας του γύρω από το σχεδιασμό, την ανάπτυξη, και την εκπαιδευτικών διαδραστικών εκθεμάτων. Η πρωτοβουλία του “Explore More” έχει εφαρμοστεί σε διάφορα project έχοντας σημαντικά αποτελέσματα.

Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία σε Ελληνικά και Αγγλικά. Οι εγγραφές ξεκινούν στις 8:30 πμ. και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο