LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /ΓενικάΔημοσίευση: 09 Μαρτίου 2019 13:37

Συναγερμός στην Google: Σοβαρό κενό ασφαλείας σε Windows 7 και Chrome

Στο «μάτι» των χάκερς τα αρχεία εκατομμυρίων χρηστών. Οδηγίες προστασίας από την Google.

hacking - hacker - χάκερ

Η Google ανακάλυψε σοβαρό κενό ασφαλείας στο λειτουργικό σύστημα Windows 7 και προειδοποίησε τους χρήστες του συστήματος (οι οποίοι παραμένουν ακόμη αρκετοί σε όλο τον κόσμο) ότι ο υπολογιστής τους κινδυνεύει να παραβιαστεί από χάκερ. Η Microsoft, που ενημερώθηκε σχετικά, ανέφερε ότι εργάζεται για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Οι χάκερ εκμεταλλεύονται την «τρύπα» στα Windows 7, σε συνδυασμό με ένα ξεχωριστό σφάλμα που η Google βρήκε επίσης στον Chrome, το δικό της πρόγραμμα διαδικτυακής πλοήγησης. Η εταιρεία κυκλοφόρησε ήδη μια ενημέρωση ασφαλείας για να κλείσει την «κερκόπορτα».

Το πρόβλημα στα Windows βρίσκεται σε τμήματα του λειτουργικού συστήματος που σταματούν τα δεδομένα ενός προγράμματος να αλληλεπιδρούν με οτιδήποτε άλλο έξω από αυτή την εφαρμογή. Η Google ανέφερε πως έχει ενδείξεις ότι κακόβουλοι χάκερ βρήκαν τρόπο να εκμεταλλεύονται ένα άγνωστο έως τώρα σφάλμα στο Chrome, ώστε μέσω αυτού να μεταπηδούν σε άλλες εφαρμογές και τελικά να παραβιάζουν τον υπολογιστή του ανυποψίαστου χρήστη.

Η Google κάλεσε τους χρήστες να ενημερώσουν τον Chrome τους, ώστε να «κατεβάσουν» και το «μπάλωμα» που έχει κάνει η εταιρεία για να κλείσει το κενό ασφαλείας. «Είναι σοβαρό, ενημερώστε άμεσα τον Chrome, χωρίς χάσιμο χρόνου», έγραψε στο Twitter ο μηχανικός της Google Τζάστιν Σου, σύμφωνα με το BBC. Μετά την ενημέρωση, ο χρήστης πρέπει να κλείσει τον Chrome και να τον εκκινήσει ξανά για να εφαρμοστεί η ενημέρωση ασφαλείας.

Η Google ανέφερε πως «μέχρι σήμερα έχουμε παρατηρήσει ενεργή εκμετάλλευση (σ.σ. του κενού ασφαλείας) μόνο εναντίον συστημάτων Windows 7 32-bit». Μια λύση για τον χρήστη, προκειμένου να έχει το κεφάλι του ήσυχο, είναι να αναβαθμίσει το λειτουργικό του στην τελευταία έκδοση Windows 10.

Η Microsoft δεν έχει δώσει ημερομηνία πότε θα κυκλοφορήσει το δικό της «μπάλωμα» για το πρόβλημα στα Windows 7, αλλά διαβεβαίωσε ότι θα είναι «το συντομότερο δυνατό». Εκατομμύρια υπολογιστές χρησιμοποιούν ακόμη τα Windows 7, παρόλο που έχουν πια ηλικία σχεδόν δέκα ετών. Αρκετοί χρήστες συνεχίζουν να τα θεωρούν το καλύτερο λειτουργικό σύστημα που έβγαλε ποτέ η Microsoft και αρνούνται να τα εγκαταλείψουν.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΔΥΠΑ – Παιδικές κατασκηνώσεις: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τα 70000 vouchers20:33Φορτηγό έπεσε από τη γέφυρα στην Πέτρου Ράλλη στη Θηβών20:18Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:04Θεσσαλονίκη: Καταδίκη γυναίκας που τραυμάτισε το σκυλί του συζύγου της19:49Πάτρα: 15χρονος έσβηνε τσιγάρα σε ανήλικη19:35Νομική: Ντοκουμέντο από τους δράστες της επίθεσης (βίντεο)19:21Θεσσαλονίκη: Μαθητής το έσκασε από το σχολείο του19:07ΕΟΔΥ: 1 θάνατος από κορονοϊό και 47 νέες εισαγωγές την τελευταία εβδομάδα 18:53Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)18:39Μητσοτάκης: Η ανάρτηση στο TikTok για την κατάληψη στη Νομική (βίντεο)18:26Ηλιούπολη: Επεισοδιακή καταδίωξη μετά από διάρρηξη διαμερίσματος18:12Ναυάγιο Bayesian: Ανετράπη από ακραίους ανέμους - Τα κρίσιμα 15 δευτερόλεπτα 17:57Άλιμος: Ποινή φυλάκισης για την γιαγιά του μωρού (εικόνες)17:44Ηράκλειο: Έλεγχοι με χρήση drone για τις ρηγματώσεις στο χωριό Βούτες17:30Διαπραγμετεύσεις Ουκρανίας - Ρωσίας: Ο Ζελένσκι δεν θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη17:15Τραμπ: Δεν θα συμβεί τίποτα μέχρι να συναντηθώ εγώ με τον Πούτιν17:01Έγκλημα στη Νέα Σμύρνη: Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο 71χρονος παιδοκτόνος16:48Σεισμός αισθητός στην Άγκυρα16:34Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Μπαπέ κατέρριψε ρεκόρ του θρυλικού Ντι Στέφανο16:20Subset Festival – Φεστιβάλ νέας μουσικής 4-8 Ιουνίου16:06
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο