LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΓενικάΔημοσίευση: 15 Δεκεμβρίου 2018 19:03

Εντυπωσιακή αρχαιολογική ανακάλυψη στην Αίγυπτο (βίντεο)

Σε άψογη κατάσταση διατηρείται ο τάφος 4.400 ετών που βρέθηκε στη νεκρόπολη κοντά στο Κάιρο.

AP - Αίγυπτος - τάφος - τύμβος

Ο τάφος ενός υψηλόβαθμου ιερέα που κατασκευάσθηκε πάνω από 4.400 χρόνια πριν ανακαλύφθηκε στην νεκρόπολη της Σακάρα κοντά στο Κάιρο από αιγυπτιακή αρχαιολογική αποστολή, ανακοίνωσαν οι αιγυπτιακές αρχές.

Ο τάφος του ιερέα που ονομάζεται «Wahtye» ανήκει στην 5η δυναστεία (ανάμεσα στο 2.500 και 2.300 π.Χ.) και τοποθετείται στην βασιλεία του φαραώ Νεφερίρκαρ, σύμφωνα με το υπουργό Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.

Ο τάφος είναι σε εξαιρετική κατάσταση, το εσωτερικό του είναι διακοσμημένο με γλυπτά που αναπαριστούν σκηνές με τον κάτοχο του τάφου, την μητέρα του, την σύζυγό του και την οικογένειά του. Υπάρχουν επίσης πολυάριθμες εσοχές με αγάλματα που αναπαριστούν τον ιερέα και μέλη της οικογένειάς του.

Τον Νοέμβριο, στην ίδια περιοχή, οι αιγυπτιακές αρχές είχαν ανακοινώσει την ανακάλυψη επτά τάφων, τέσσερις από τους οποίους χρονολογούνται 6.000 χρόνια πριν, από την ίδια αιγυπτιακή αρχαιολογική αποστολή. Οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως μεγάλο αριθμό σκαραβαίων και μουμιοποιημένων γατών.

AP - Αίγυπτος - τάφος - τύμβος

Η Σακάρα, νότια του Καΐρου, είναι μία τεράστια νεκρόπολη στην οποία βρίσκεται η γνωστή κλιμακωτή πυραμίδα του φαραώ Ζοζέρ, η πρώτη πυραμίδα της περιόδου των φαραώ.

Το μνημείο, το οποίο κατασκευάσθηκε περί το 2.700 π.Χ. από τον αρχιτέκτονα Ιμχοτέπ, θεωρείται ένα από τα αρχαιότερα μνημεία στην επιφάνεια της γης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Επεισοδιακή καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας17:07AEK: Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Ιστορίας της ομάδας (εικόνες)16:53“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:38Ριζούπολη: Φωτιά σε διαμέρισμα 16:25Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: προφυλακιστέος ο εργολάβος16:11Ιωάννινα: νεκρή γυναίκα σε φωτιά σε καμινάδα15:58Ευρωεκλογές - Ανδρουλάκης: Να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση πού περιφρονεί την αυτοδιοίκηση (εικόνες)15:44Κακοκαιρία - Πήλιο: Επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας από την Πυροσβεστική15:30Σαραντάπορο - Βασιλική Πλεξίδα: Φόρος τιμής για τα 7 χρόνια από την πτώση του ελικοπτέρου (εικόνες)15:16Φιντάν: Εάν δεν ιδρυθεί Παλαιστινιακό κράτος η κρίση θα συνεχιστεί15:02“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες14:49Απάτη - Σέρρες: παρίσταναν τους λογιστές και απέσπασαν λεία “μαμούθ”14:36Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο του14:22Θεσσαλονίκη: παιδί παρασύρθηκε από ηλεκτρικό πατίνι14:09Πογέτ: Τελείωσα το συμβόλαιό μου και είμαι ελεύθερος13:55Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)13:41Αγρίνιο: 15χρονη χτυπούσε την αδερφή της μέχρι να λιποθυμήσει13:28“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)13:15Νικόλαος - Τατιάνα Μπλάτνικ: Χώρισαν μετά απο 14 χρόνια γάμου13:01Κακοκαιρία - Σκόπελος: Οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα (εικόνες)12:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο