LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /Social mediaΔημοσίευση: 15 Δεκεμβρίου 2018 09:42

Το Facebook “ψαρεύει” πού θέλετε να πάτε μετά

“Ένα βήμα μπροστά” από εσάς φιλοδοξεί να βρίσκεται το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Πώς τα καταφέρνει;

facebook - έρευνα - μεγεθυντικός φακός

Νέα δεδομένα έρχονται στο Facebook, το οποίο φιλοδοξεί να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή όχι απλά την τοποθεσία στην οποία βρίσκεστε, αλλά και το πού θα πάτε μετά… ή τουλάχιστον τις πιθανότερες επιλογές σας.

Σύμφωνα με το Buzzfeed, το Facebook έχει καταθέσει δύο αιτήσεις νέας μεθόδου για ισάριθμες τεχνικές που χρησιμοποιούν ήδη διαθέσιμα δεδομένα για να “μαντέψουν” πού θα πάει κανείς μετά.

Συγκεκριμένα, αν βγαίνοντας από το μετρό κάνετε μία σύντομη στάση σε μία καφετέρια που δεν έχει καλή κάλυψη δικτύου, το Facebook θα λαμβάνει υπόψιν του, προηγούμενες διαδρομές σας και όταν ξαναβγείτε από το μετρό μπορεί να φορτώσει στο κινητό σας τηλέφωνο δημοσιεύσεις φίλων σας ή διαφημίσεις σχετικές με τις υπηρεσίες της καφετέριας ή κάποιας άλλης επιχείρησης που βρίσκεται εκεί γύρω.

Μία άλλη τεχνική που έχει αναπτύξει το Facebook συνδυάζει το προφίλ ενός χρήστη με εκείνα άλλων χρηστών με τα οποία εκείνος μοιράζεται κάποια κοινά στοιχεία. Αν, για παράδειγμα, συνομήλικοί σας συνηθίζουν να πηγαίνουν σε ένα συγκεκριμένο μαγαζί π.χ. εστιατόριο, η εφαρμογή του Facebook θα σας προβάλει σχετικές πληροφορίες για τους εν λόγω χώρους. Φυσικά και εδώ τον πρώτο λόγο θα έχουν προσφορές και διαφημίσεις που θα επιχειρούν να σας “τραβήξουν” σε ένα συγκεκριμένο μέρος που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά του δρόμου.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν το Facebook πρόκειται να θέσει σε λειτουργία τις δύο νέες τεχνικές ή αν απλώς κατοχυρώνει τις δύο μεθόδους, ώστε να προλάβει τυχόν κινήσεις από ανταγωνιστές.

ΕΝΟΤΗΤΕΣ Facebοok
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο